Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Prosím o radu, prodala jsem své první auto a důvěřivě podepsala plnou moc, že nový majitel auto odhlásí a přihlásí na sebe. nyní když jsem si přihlašovala pažoutka jsem zjistila, že je na mě psané i auto původní. prosím o radu co mám dělat abych auto odhlásila. Nemám k němu nic, jen kopii velkého TP.. jsem pěkná naivka a to nejsem \"blondýna\":bojim

Odesláno

Holka nešťastná, pokud to neprodáváš dobrému známému, tak to nenechávej na plný moci.. zkusim se Ti zeptat právníka.. První, co bych však udělala na Tvém místě, by bylo okamžité kontaktování nového majitele, aby to dal do kupy.. Jak dlouho to je, co jsi ho prodala? Tohle si musíš kontrolovat, abys na to nedojela. Vím, o čem mluvím, protože kamarád díky tomu, že byl stejně důvěřivej jako ty, byl jednoho krásného dne vyslýchán Policií ČR kvůli přepadení... :nevim

Odesláno

kontaktovat majitele , mě taky napadlo, ale už třetí den mi jeho telefon hlásí, že majitel hovor nepříjmá. Jsem z toho na prášky. Nenašla jsem ani, že by to auto bylo někde pojištěný. Ach jo, a to za to můžu jen napůl, vše domluvil manžel a já jako slípka jen podepsala.::bojim

Odesláno

A ten kupce sehnal kde? Evidentně má Tvé číslo, zkus to z jiného. Jestli reaguje takhle, na nic bych nečekala a mazala to odhlásit, ať už mám v ruce cokoliv.. oni Ti sami řeknou, co je případně třeba nebo Ti poradí nějakou jinou pomoc.. Hlavně nečekat.. tohle nemusí dopadnout dobře.

Každopádně až tam půjdeš, vem si kopii toho techničáku a kupní smlouvu..

[upravil dne 31/3/10 CelticGirl]

Odesláno

Co od toho starého auta ještě všechno máš? Doklady asi už žádný, jen kupní smlouvu, viď?

Povinný ručení zrušíš na základě kupní smlouvy - to je předpokládám už zařízený.

A co se týče registru vozidel, tak vzato kolem a kolem, nijak moc tě to trápit nemusí, že tam je na tebe to auto psaný. V případě jakýhokoliv průšvihu, kterej by se s autem stal ti stačí kupní smlouva - tou prokážeš, že auto už tvoje do toho a toho dne není a tudíž s ním nemáš nic společnýho. Ale je to samozřejmě starost navíc.

Tak mimochodem - je v kupní smlouvě nějaká zmínka o tom, že auto odhlásí nový majitel na základě plné moci?

V podstatě jedinou možností, jak teď auto odhlásit by bylo asi zajít na úřad, nechat si vystavit duplikáty malého a velkého techničáku (což bude asi celkem problém, když nemáš ani jeden z dokladů) a pak teprve auto odhlásit. Samozřejmě to není zrovna košer, vzhledem k tomu, že starý doklady tak úplně ztracený nejsou...

Odesláno

Tak tedy se mi ozval ten právník a má tyto otázky, pro zjednodušení zkopíruju, zkus co nejpřesněji odpovědět..

Dotaz první: Pokud to prodávali písemnou smlouvou, byla v ní sjednaná nějaká povinnost toho, kdo to koupil, přehlásit auto na sebe a do kdy? Plus teda případně sankce, když to neudělá

Dotaz druhý: Bylo v tý plný moci případně stanovený datum, do kdy se má ten převod auta uskutečnit? A má ten kamarád aspoň kopii tý plný moci?

Odesláno

odpovím na oba příspěvky najednou. Povinný ručení mám již odhlášený, takže to je v pohodě. V kupní smlouvě o tom, že si to nový majitel převede sám není ani zmínka, tedy ani o tom ostatním. žádné sankce, žádné termíny. Na magistrátu mi řekli, že jedině občansko správní soud. Kopie TP získám jak jsem zjistila celkem jednoduše na OP a správní poplatek. Pravděpodobně to tak udělám a ještě to hodím manželovi na krk, když je v tom se mnou. Udělám kopie a s kupní smlouvou auto odhlásím. Děkuji za pomoc, jsem fakt na prášky a to jsem si o sobě vždy myslela, že si dokážu vše pohlídat.

Odesláno

To, že je povinný ručení odhlášený, ale v pohodě není. Protože to budeš muset doplatit, protože dokud nemáš odhlášené auto, jsi povinna hradit pojistku nehledě na to, že jsi to někomu prodala. Takže to po Tobě při odhlášení stopro budou chtít. Kopii získáš za OP a správní poplatek, to ano, ale budeš muset nahlásit jejich odcizení, ne? A ještě jedna věc.. doufám, že jsi zkontrolovala dotyčnému občanku a na kupní smlouvě není imaginární občan, případně někdo jiný.. nebyla bys první, ani poslední, kdo by naletěl podvodníkovi..

Odesláno

Na kanceláři pojistitelů mi řekli, že kupní smlouva stačí aby mi nedoměřili pojistné a na to odhlášení i kdybych měla doplatit pojistné tak je to necelý měsíc, to by mi za to asi stálo. Tu občanku kontroloval manžel a prý fakt kontroloval, tak snad.

Odesláno

OK. Tak pak dej vědět, jak to dopadlo, docela by mě to zajímalo i vzhledem k tomu, že se to může stát kdykoliv komukoliv.. zatím tu však byly opačné případy.. kupce dlouho čekal, než původní majitel auto odhlásí..

Odesláno

Dám vědět, právě jsem mluvila s právničkou kanceláře pojistitelů, která mi potvrdila, že nejdříve sice vyzvou mě, ale po doožení kupní smlouvy budou částku vyžadovat od nového vlastníka.

Odesláno

Při odhlášce jsou potřeba jen dvě věci

- velký TP

- rodné číslo nového majitele

Toť vše. Registrační značky zůstávají na autě, ty odevzdá až nový majitel při přihlášce.

Odesláno

Chceš mu udělat opravdu výser ? Nech si vystavit nový \"velký techničák\", řekni, že jsi auto zklikvidovala (použito třeba na kurník)... A máš po starostech ;)

Odesláno

mám malý úspěch, dopátrala jsem se tel.čísla jeho kamaráda a trošku jej poprudila, zkontrolovala číslo OP - není zabloklá a r.č. je existující, adresa kupce také a v domě bydlí. Takže kupec je fyzický. Při odhlášení mi prý stačí, dle vyjádření Magistrátu Prahy, velký TP a kupní smlouva. :roll

Odesláno

No vidíš to :super

Jakže je to vlastně dlouho, co je auto prodaný? Nejlepší by asi bylo si na kupce u domu počíhat a skoro nejlíp z něj velkej techničák vymámit a zajít si to odhlásit sama.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...