Guest Finger Odesláno 28. září 2004 Odesláno 28. září 2004 Chtěl bych se zeptat kdy bych ho tam měl dát a jak moc je vlastně důležitej... Citovat
Kamil Odesláno 29. září 2004 Odesláno 29. září 2004 Doporučil bych ho, pokud máš v autě víc než 500W RMS (ne hudebních) a nebo když ti budou vynechávat basy. Jinak se mi zdá zbytečný. Jestli ti to hraje v pohodě a nepozoruješ, že by ti při hlasitějším hraní vynechával woofer a neplánuješ silnější zesilovač, tak bych ho nekupoval. Citovat
Guest Finger Odesláno 29. září 2004 Odesláno 29. září 2004 no právě se ptám protože si chci pořídit 5ti kanál nejsem si jistej jakej má výkon ale kolem 900W a uvidíme jestli k woofru dát ten 300W magnat, ale myslím si že to bude bohatě stačit..to vyzkouším a hlavně musím znova natáhnout ten kabel od rádia k zesáku:mad: díky.. Citovat
mk405 Odesláno 29. září 2004 Odesláno 29. září 2004 V podstatě si to můžeš spočítat na každejch 100W potřebuješ 0,1F a vyrábí se 0,5F pak 1F pak víc. takže zaleží kolik je součet všech kanalu na všech zesíkách a podle toho určit cap, pokud není ale víc jak 500W tak je to většinou zbytečné vyhození peněz ale hezká machrovinka .mk:papa Citovat
Guest Finger Odesláno 30. září 2004 Odesláno 30. září 2004 a furt mám brat RMS ne špičku žejo? No dneska ten zesík dovezu dom tak uvidíme, mazel to je pořádnej i když to JBL bylo průhledný a blikalo:) Citovat
Kamil Odesláno 30. září 2004 Odesláno 30. září 2004 Základ je mít dobré napájecí kabely. Jinak pětikanál s výkonem 900W RMS si myslím, že v rozumný cenový kategorii neexistuje, takže to bude pravděpodobně max. výkon. Lepší bude, když sem napíšeš přímo značku a typ zesilovače a podle toho odvodíme průřez napájecího kabelu atd. Citovat
Guest Finger Odesláno 30. září 2004 Odesláno 30. září 2004 no to bude hezkej oříšek, je to značka PPI (precision power) a typ 5440 na netu sem jen našel jak to maj týpci v autě ale víc nic. Je to americkej zesilovač, u nás asi docela rarita..mluvil sem s prodavačem a říkal že kapacitorem nic nezkazím, že je to hezká parádička jinak že bych to musel fakt fest solit aby byl potřeba ale že je dobrý ho mít když to pouštím nahlas při vypnutým motoru (každej čtvrtek že...) neničí to pak tolik baterku...no nevím asi uvidím co to udělá až to zapojím.. Citovat
mk405 Odesláno 30. září 2004 Odesláno 30. září 2004 najít není problém (goodle a \"PPI precision power 5440\") cca 5stránek odkazu. Pokud umíš třeba rusky najdeš tohle: tak tady byla celá stránka ruského textu, ale diskuze neumí azbuku, takže odkaz (je tam uplný popis): http://www.autosecurity.ru/audio/amplifier/pp/ a když to sčítneš - 4*30W + 1*120W = 240W rms total ..... málo na 0,5F cap ale můžež ho dát. mk405:papa [Editován dne 30/9/04 mk405] Citovat
Marek206 Odesláno 30. září 2004 Odesláno 30. září 2004 Kapacitor není jen o frajeřince ale taky o kvalitním zvuku. Jestliže má zesilovač slušnej odběr (hlavne u wooferu) dochází k napě?ovým pulzům a ty se pak projeví na kvalitě výslednýho zvuku, nemluvě o té baterce, která zdaleka nedostává tak moc na prdel. Nad 200W RMS rozhodně doporučuju, hlavně pokud bude sub to Kamil: RMS=hudební, nebo ne [Editován dne 30/9/04 Marek206] Citovat
Guest Finger Odesláno 1. říjen 2004 Odesláno 1. říjen 2004 mk405: Já to přes google hledal ale rusko mi uteklo, je to supr moc díky..já ho tam asi dám, doporučovalo mi to víc lidí zvláš? ty basy prý budou lepší....no a baterka chuděrka se už tak nadře moc:D Citovat
Guest Finger Odesláno 1. říjen 2004 Odesláno 1. říjen 2004 marek206: a doporučil bys nějakej? jakože ale ne za 6 litru:) Citovat
Marek206 Odesláno 1. říjen 2004 Odesláno 1. říjen 2004 6 litrů za kapacitor je nesmysl... I když Velmi dobrý jsou Zealum ale u nás moc drahý. Já osobně jezdím pro tyhle věci do rakouska, kde to sice není o velkých značkách (což u kapacitoru není zas takovej problém) ale cenově super! Citovat
Xplod Odesláno 2. říjen 2004 Odesláno 2. říjen 2004 Kapacitor je taky hlavne dobrej abys neznicil alternator. Vyhazovat prachy za kapacitor se mi nachtelo, tak sem to vyresil druhou baterkou v kufru . Citovat
mk405 Odesláno 2. říjen 2004 Odesláno 2. říjen 2004 není zač. mohuti také doporučit shop: http://www.carhifi-profi.cz/shop/index.php?act=viewcat&catname=Kapacitory http://e-shop.ergoelektra.cz/index.php?feMenu=katalog&feProdPage=1&pgSelected=75 je tam toho mrak ale spíš bych sledoval akce a koupil něco výhodně. mk:papa Citovat
Guest Finger Odesláno 3. říjen 2004 Odesláno 3. říjen 2004 marek206: já jezdím do pohořelic je to tam docela super (malej krámek ale má tam správný zboží..) no uvidíme... mk405: já asi počkám až bude mít nějakej jetej v těch pohořelicích ono se tam pak přijde ke věcem který normálně stojí i 5x víc:) Citovat
Guest Finger Odesláno 3. říjen 2004 Odesláno 3. říjen 2004 jo a dnes podruhý se mi stalo že zesilovač z ničeho nic přestal jet a za 5 minut o5 naskočil a v pohodě...je to blbým zapojením nebo je něco ze zesilovačem? docela by mě to už naštvalo... Citovat
mk405 Odesláno 4. říjen 2004 Odesláno 4. říjen 2004 to může být třeba tepelná ochrana prostě se přehřál ohrana ho vypne a dokud neschladne tak nejede. prostuduj návod jestli tam něco takového je, občas tam je i signalizační např.červená LEDka a ta svítí místo té zelené LEDky power. jaký máš k tomu vlastně repro ??? RMS??? mk:papa Citovat
Guest Finger Odesláno 4. říjen 2004 Odesláno 4. říjen 2004 Tohle mě napadlo taky a s tou ledkou by to mohlo být taky správně, takže až to zas udělá budu pospíchat do kufru:) jenomže proč se to přehřívá? mě připadá že je nějakej odvařenej: hodně šumí a do subwoofru jdou kromě basů i nejaký divný odrazy (praskání) a ty tam zůstanou i když ho úplně ztlumím, občas i nepříjemně hučí a to i chvíli po vypnutí rádia...vůbec se mi to nelíbí...repro mám jbl gto, rms je 100W..ten woofer by měl mít rms kolem 150W.. Citovat
mk405 Odesláno 4. říjen 2004 Odesláno 4. říjen 2004 se mu nediv že se chudák přehřímá když 100W rekro krmíš 30W ze zesiku to jeskoro trochu málo, chtělo byto 4x80W, ten SW je ok, to máš určitě zesik naplné kule aby to s těma reprámo vůbec hejbalo, pak ti to asi šumí atd., zkuz na zesíku trochu ubrat level na repra a hlasitost dohnat na volume rádia, nebo začni schánět vetráky do PC:D na chlazení Citovat
Guest Finger Odesláno 4. říjen 2004 Odesláno 4. říjen 2004 nene myslel sem při úplným ztlumení, pak je slyšet šumění a občas divný hučení z woofru, hm když ten co mi to prodával říkal že je to min. 4x50...no na rádiu se to musi hodně zesilit, myslím že mu ho vrátím docela mě to zklamalo, když už mám ten magnat traxx 300 tak bych mu mohl obstarat vetšího brášku ten má myslím 4x75W (traxx 600) měl ho tam taky...asi ze mě bude mít radost že jdu po druhé měnit ten zesák:) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.