Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim,

chtel bych poradit koupil sem si peugeota 406 1.8 16v a chtel bych vymenit budiky mam tak hodiny a chtel bych tam dat budiky s otačkomerem a teplotou oleje..co vše je potřeba k tomu musi se tahat nejake draty nebo je vše připraveno a stači jen vymenit?dekuji za odpovedi jsem totiž novaček

Guest Blackstar407
Odesláno

novacek alebo nie nabuduce pouzij hladanie tato tema tu bola preberana X krat. Staci vymenit budiky......

Odesláno

u starýho modelu to teplotu oleje nemeři. ten budík slouží jen k tomu že před nastartovanim ti ukaže kolik maš oleje v motoru a po nastartovani zas spadne do puvodni polohy.

k tomu ale budeš muset nejspiš dodělat čidlo.

jinak na otačkomer je tam připrava.

[upravil dne 13.3.2010 čakom]

Odesláno

No já mám 2.0 16V r.v. 1999 - old model a vyměnil jsem budíky.

Mám i měření teploty oleje, jen je nutné do motoru dodat čidlo na měření mnořství a teploty oleje. Takže to jde :D

Jo a budíky jsou z kupéčka. Ty mají chromovaný rámečky.

Odesláno

mám úplně stejný problém taky mám Peugeota 406,1,8 16V a taky mám budíky s hodinama a bohužel mi tachometr skoro nefunguje neukazuje rychlost mohli by jste mi poradit jak to mám udělat... Někdy mi to funguje v pořádku někdy bohužel ne a nikde nemůžu sehnat budíky s hodinama?? Kdybych tam dal budíky s otáčkoměrem i kdyby nešel nevadí hlavně to ostatní aby ukazovala dalo by se to udělat?

Odesláno

začni tím, že sem napiš, jestli když ti nejde měřič rychlosti, jestli se dále načítají kilometry na počítadle nebo ne, tím bysme mohli začít

jinak budíky s hodinama nescháněj, sežeň si s otáčkoměrem, bacha diesel verze má nižší rozsah, tak si sežeň správnou, na otáčkoměr bys měl mít přípravu od výrobce (využívá čidlo z vrchu na setrváku, které používá i řídící jednotka motoru)

přečti si toto, pomůže ti to v řešení problému, kdyby blbla jen ručka a km by se načítaly

jinak může být problém v čidle na převodovce, to, myslím, vymněňoval člen Ferry, měl někde i obrázky ;)

Guest Blackstar407
Odesláno

Ja som menil na 2.0i starom modeli neboli tam budiki co meraju mnozstvo oleja a ked som ich tam dal nemusel som davat ziadne cidlo uz tam bolo.....

Odesláno

ok promin, když mi nejde tachometr km se nenačítají... všechny budíky mi začnou skákat nahory a dolu a po určitý době vůbec nic neukazujou, jak jsem psal jenom teplota motoru se mi (doufám) pohybuje správně... tak co myslíš že je to čídlem v převodovce nebo výměna budíků? Jinak mám Peugeot 406 rok výroby 1996 1,8 16V benzín. Díky za odpověď

Odesláno

tohle jsem řešil s kukikukem a vyřešil, byl to zoxidovaný kontakt na napájení budíků na žlutém konektoru kladný pól na pinu 17 nebo zem na pinu 19, samozřejmě doporučuji budíky rozebrat a proletovat tyčky co vedou z desky plošných spojů do samotných měřidel umístěných na světlovodném plexi

soudím podle toho, že ti nejde nic, tj. všechny ručičky lítají a nic to nenačítá, kdyby to jen nenačítalo a palivoměr by ukazoval, co má, mohlo by to být čidlo na převodovce, ale z tvého popisu to chápu tak, že ve stejný okamžik to nenačítá, a všecky ručičky (rychloměr, palivoměr a otáčkoměr) lítají. Teploměr mezi ně nepatří má své napájení a signální vstup z modrého konektoru

napiš jak si dopadl

ps: Kukikuk měl špatný spoj na pacičce kladného napájení asi 1 cm za žlutým konektorem, tam kde se z pevného plíšku stává pohyblivá destička plošného spoje

Odesláno

díky moc určitě mi to pomůže a pokusím se to opravit dám vědět jak to dopadlo... pochopil si to správně když mě budíky neposlouchají jde mi pouze ta teplota nic jiného a všechno skáče jak chce...a vlastně ještě mám místo otáčkoměru hodiny... ale v tom není problém ne? A ty mi taky nejdou když mě nejde tachometr...:myslim

Odesláno

se sdruženým přístrojem s hodinama nemám zkušenost, nikdy jsem je na vlastní oči neviděl...

sežeň lepší a zkus to....

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...