Guest JardaČapek Odesláno 1. březen 2010 Odesláno 1. březen 2010 Ahoj, mám ještě jeden takový dotaz. Mam motor 2.0hdi 80 kw. A když se motor zahřeje, tak se mi z prostoru rozvodového řemene ozývají takové divné zvuky, jako takové kvílení, a když přidám plyn, tak je to slyšet samozřejmě víc. Připadá mi, jako by byl napnutý moc rozvodový řemen. Ale s tím nikdo teď nic nedělal. A začalo to dělat tak před týdnem. Jinak mám tam novou volnoběžku na alternátoru a řemenici na klice. Které tam dělaly neplechu. Je možné, že by se sám dopnul rozvodový řemen? Jde to tam odtud. Jinak na rozvodech mám najeto 30 tisíc. Citovat
Osvi Odesláno 1. březen 2010 Odesláno 1. březen 2010 Před týdnem jsem řešil stejný problém. Mám to samý motor ( 2.0 HDi 80kW ) a po rozvodech mám najeto cca 20 000 km ( rozvody byly dělány kompletně - kladky i řemen ). V posledním měsíci se mi čím dál tím více začalo ozývat z motoru takové divné hučení... (pouze při ohřatém motoru). Zkoušel jsem \"poslouchat trubkou\" altík, servo i kompresor klimatizace, ale u všech tří se mi to zdálo O.K. Pak jsem se nad motor naklonil a zvuk byl slyšet vzadu u rozvodů. Zajel jsem tedy k mému mechanikovi a nejdříve jsme schodili řemen na altíku a zvuk pořád stejnej... Tak potom sundal kryt rozvodů a hned jak rukou vzal za řemen tak říká, že je hrozně moc našponovaný. Povolil ho a je po pazvukách, nyní jde auto krásně tiše. Ten hnusnej zvuk byl u mě slyšet nejvíce při cca 1500 ot/min a to i když jel třeba na pětku, takže mi to dost vadilo a otravovalo. Zajímavý je, že když mi dělal rozvody a napnutí řemene měřil a nastavil přesně tak, jak má být. Sám tomu nechápal, jak je možné, že po 20 000 km co jsem najezdil je najednou řemen moc utaženej. Asi nějakej debilní materiál, kterej se postupem času smrskává nebo nevím co. Přitom by člověk čekal, je se malinko vytáhne, ale houby, opak je pravdou. Citovat
Guest JardaČapek Odesláno 1. březen 2010 Odesláno 1. březen 2010 Ahoj přesně to myslím.A myslel jsem si to správně o víkendu zajedu k mému mechanikovy aby to povolil.Ale taky nechápu jak je to možné.To zas bude mít ze mě radost že ho otrvuji. Citovat
Guest JardaČapek Odesláno 9. březen 2010 Odesláno 9. březen 2010 ahoj byl to řemen povolil se a je klid. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.