Lord Back Odesláno 28. únor 2010 Odesláno 28. únor 2010 Zdravím peugeoťáci dlouho jsem se neozval už to vypadalo že se to snad nikdy nepo...re ale opak je pravdou. Ani nevím kde začít asi jsem si naběhnul na malér, dneska jsem natankoval naftu, z dobrý vůle jsem se chtěl podívat jak vypadá hrubej filtr v nádrži, tak jsem se tam podíval filtr totál tak jsem ho kompletně vydrbal a poskládal jsem to vše zpět jak to bylo, k tomu jsem se vrhnul na kompletní odvzdušnění chladící kapaliny přes tu flašku. vše bylo jak má být bublalo to já přidával aby se otevřel druhej okruh běžel asi tak deset minut než otevřel vše v pořádku tak jsem vše uklidi,l vrátil jsem se k autu, a najednou motor začal škubat mlátit sebou a šel strašně špatně, tak jsem mu přidal a v otáčkách jde normálně ale na volno hopsá když ho chcípnu a zase nastartuji tak jde jak má rozjedu se jezdím a nic furt dobrej, zastavím jde krásně a když brnknu o plyn, tak začne zase hopsat a furt než ho zase chcípnu a nastartuji pak zase jde prostě mu nesmím brnknout o plyn pak hopsá. naftou to není zkoušel jsem mu dát rovnou z flašky schel power diesel a dělá to furt. jediný co jsem zjistil tak za jízdy když mu brnknu o plyn tak nezačne jen když stojím. Když jsem ho postavil na kopec brnknul jsem o plyn začal hopsat já odbrzdil tak hopsal asi tak do 15kmh a pak se zklidnil, a taky jsem si všiml že když jedu rychlejš než těch 15kmh tak tam můžu brnkat o plyn jak chci ale prostě motor nezvíšíl otáčky tak jako když stojí udělá to uplně slepě, tak jsem chtěl poprosit jestli má někdo taky tenhle vůz a jestli by to nezkusil to zastavit na kopci brnkat o plyn a odbrzdit jestli mu to pujde furt nebo se mu to taky v 15kmh úplně změní prosím pomozte Citovat
bubakkaja Odesláno 28. únor 2010 Odesláno 28. únor 2010 A jake tam mas cerpadlo?Uprav si auto v podpisu aspon rok vyroby. Citovat
Lord Back Odesláno 28. únor 2010 Autor Odesláno 28. únor 2010 jé tak to se omlouvám ma 2,1 td lucas r.v. 1998 Citovat
Benžík Odesláno 28. únor 2010 Odesláno 28. únor 2010 Zitra to zkusim, ale nic takovyho mi to nikdy nedělalo. Napiš Contimu, ten by věděl čim to je, ty čerpadla opravuje. [upravil dne 28/2/10 Benžík] Citovat
gen.Migen Odesláno 1. březen 2010 Odesláno 1. březen 2010 Ahoj, dělalo mi to uplně přesně stejně. Nakonec jsem už odepisoval čerpadlo. Ovšem natankoval jsem novou nádrž, a do 50 km to zmizelo uplně. Už mam od te doby najeto tak 1500 km a nikdy mi to necukalo. Takže u mě na 99% to bylo naftou. Citovat
Benžík Odesláno 1. březen 2010 Odesláno 1. březen 2010 Zkoušel jsem to a nedělá to. Tankuju top q u benziny, naposledy jsem natantoval verva diesel benzina. Citovat
gen.Migen Odesláno 1. březen 2010 Odesláno 1. březen 2010 Ja tankuji jedině OMW a ještě davam pro jistotu aditivum VIF, a přesto mi to dělalo. V dnešní době je u nás nafta nevyzpytatelná Já radím počkat do natankování další nafty a pokud by to po vyjetí pul nadrže dělalo pořád, tak bych to řešil. Citovat
Lord Back Odesláno 1. březen 2010 Autor Odesláno 1. březen 2010 takže když to postavíš na kopec, budeš furt pobrnkávat na plyn tak ti to reaguje furt stejně jo, to je divný mě tam právě nejde dát ani pořádně meziplyn za jízdy tak to bude závada nejspíš v tom, něco je špatně podle mě to bude něco mezi snímačem otáček a snímačem rychlosti, já měl za to že je to právě tak udělaný ale furt jsem nevěděl proč a teď to vím asi proto že se něco pos.alo, myslím že to bude mít i za spojitost že mi otáčkoměr ukazuje jednou o tisíc otáček míň jednou víc někdy začne lítat sem a tam, a k tomu při tom blbnutí začne poblikávat stav tachometru tam bude někde problém a asi budu první co se s tím setkal ale určitě dám vědět čím to bylo zítra s tím vlítnu na pc a to bude muset něco ukázat když bude nějaký snímač v prde.i. Můžu se ještě zeptat kde je snímač rychlosti zkusím ho odpojit a co to bude dělat pak. divný je to že bratránkovo 307 HDi dělá to samé prostě jak se dá auto do pohybu tak nejde plynovat jen když stojí Citovat
comm Odesláno 2. březen 2010 Odesláno 2. březen 2010 Pani dnes som bol na jednom vrakovisku a maju tam dve cerpadla epic do 406 a jedno mechanicke za 230€ vsatko to je 2.1TD co vy na to? Citovat
Lord Back Odesláno 2. březen 2010 Autor Odesláno 2. březen 2010 dobrá cena ale když mi epic odejde mam doma dva bosche tak to předělam zamaskuju a prodam celé auto jelikož nebudu dávat za epice takovou dardu jako je 150000kc a ty na tý vrakárně tak tomu věř že budou v pohodě to už rači ty peníze dam za repasko tomu bych asi věřil víc než čerpadlum z vraků kdoví jak dlouho neběhalo a to není pro čerpadlo dobrý když je bez nafty rači mi poraďte co mam dělat s tím problémem už to přestalo kuckat samo od sebe ale vrtá mi hlavou proč to začne jinak reagovat na plyn když jedu víc jak patnáct dneska jsem chtěl zkusit odpojit snímač na tachometr jestli mě to dokonce neokrádá na výkonu to bych musel řešit s kamarádem co má hlavně na to počítač s bosch programem a to dokonce nevím kde to čidlo je ale vím odkud vedlo lanko náhonu u starších peugeotů takže začnu hledat na převodovce u poloosy v tom domečku jestli to tam teda bude ale určitě jo Citovat
punkac Odesláno 2. březen 2010 Odesláno 2. březen 2010 koukám, tady je to samý odborník alaBASTL Jestli si myslíš, že při prvním pohledu na motor nikdo nepozná, že je epic vyndanej a je tam mechanika, jseš na omylu Jediná možnost je, že to od tebe koupí někdo, kdo neví, kde je čidlo na převodovce. To čidlo hlavně nemá žádné lanko, Velká většina 2,1TD má ještě převodník rychlosti stejně jako benzíny 2,0T (třeba ten můj je jeden z posledních vyrobených a ten převodník nemám ) Rada pro tebe, vyměň palivový filtr, zkontroluj jestli čerpadlo někde neteče, tak normálně jezdi a neřeš to, pokaženejch věcí může být mnoho (el. plyn, snímač na vstřiku, teplotní čidla, samotná chyba někde v čerpadle, atd..., brostě baťoh peněz) Pak to nech předělat na předem zrepasovaný čerpadlo BOSCH a máš nezničitelnej motor Citovat
Benžík Odesláno 2. březen 2010 Odesláno 2. březen 2010 Pozná se snadno, jestli je mechanický nebo elektroonicky, ale ne každý ví jaký tam má být. Když je vyměněný za mechanický, neni s tim pak nakej problem na emisích nebo stk? Citovat
Lord Back Odesláno 4. březen 2010 Autor Odesláno 4. březen 2010 přesně tak každej řidič i neřidič pozná rozdíl mezi elektronikou a klasikou ale málo kdo ví co tam má být. ME + STK to bych vůbec neřešil to tadyty auta s takovejma věcma problém nemají, ať je to klasika nebo elektronika. Palivovej filtr nemusím měnit nejsem tak blbej jako si tady myslí někteří, jo a lanko na tachometr tam opravdu není tím si jsem scela jist ale to že nejde dát za jízdy meziplyn, nemá za příčinu ani vstřik, ani čerpadlo, ani filtr, ani teplotní čidlo, ani ranec peněz, když to funguje když zastavím, to bude něco s pc, nebo to tak prostě má být, nad patnáct kilometrů v hodině to čerpadlo přestane reagovat na krátké povely jako je třeba meziplyn ale pc nic nenašlo za problém, tak to nechám být jen mě to pak zajímalo když jsem na to přišel že to dělá. můj problém co to dělalo s tím cukáním je již minulostí scela určitě to byla ta zasraná nafta od AGIPU jelikož jsem to vytáhnul a nalil jinou zasranou od BENZINY a jede necuká nehopsá je to prostě ok uklidnil se sám asi po 50km Citovat
punkac Odesláno 4. březen 2010 Odesláno 4. březen 2010 já reagoval na toto:\"ale když mi epic odejde mam doma dva bosche tak to předělam zamaskuju a prodam celé auto\" To mi nepřijde košér k novému majiteli.... jinak rada ohledně čidel a filtru, je to základní, co se kontroluje nebo mění při špatné funkci motoru, na tom není nic zvláštního, píšeš, že to bylo naftou, proto bych preventivně ten palivový filtr stejně vyměnil, může v něm být vysrážený parafín z nekvalitní nafty. Jinak je fajn, že se auto umoudřilo a jezdíš Citovat
Burisek Odesláno 4. březen 2010 Odesláno 4. březen 2010 Původně zaslal: punkac já reagoval na toto:\"ale když mi epic odejde mam doma dva bosche tak to předělam zamaskuju a prodam celé auto\" taky mi to nepřijde moc košér ale pro nového majitele jistá úspora peněz za servis kterej je drahej jak prase !! nemaskoval bych,upozornil bych na to a uvedl to jako klad.... Citovat
Burisek Odesláno 4. březen 2010 Odesláno 4. březen 2010 Původně zaslal: Lord Back z dobrý vůle jsem se chtěl podívat jak vypadá hrubej filtr v nádrži, tak jsem se tam podíval filtr totál tak jsem ho kompletně vydrbal a poskládal jsem to vše zpět jak to bylo... toto mě zajímá hrubý filtr jak je to těžké a ložité rozdělat a vyčistit ?? asi bych to taky potřeboval.... díky za info Citovat
Lord Back Odesláno 4. březen 2010 Autor Odesláno 4. březen 2010 to je hračka pro trošku šikovné ruce. Vzadu za sedačkou spolujezdce odklopíš sedátko, tam najdeš černou plastovou krytku, a tam to už uvidíš, odpojíš štekr a ty dvě hadičky, pak je tam kruhovej držák (nebo jak bych to nazval), tím pootočíš tak aby šel sundat s těch čepů, tou dírou ti vyndat nepujde je to větší průměr tak si ho jen šoupni nikam do boku, no a pak vytáhneš celej ten bílej blbinec, hlavně opatrně je tam na tom i plovák tak bacha ať ho neohneš, vyndat to jde dobře a když to budeš mít venku tak to otoč vzhůru nohama a tam ho najdeš dá se s toho i sundat, opatrně ze šroubováčkem, pak to vyčisti a poskládej to všechno zpátky, ale nezapomeň až to budeš dávat zpátky tak ten býlej blbinec musí být správně natočenej je tam takovej čepík a musíš si s tím pohrát aby ti to tam pěkně sedlo tu a tam se tomu nechce hlavně nepoužívej sílu to by se ti nemuselo vyplatit ale je to vcelku jednoduchý. U benzína jsem se málem posral když jsem tam viděl to čerpadlo v tý nádrži jak si tam plave a kabely s holejma konektorama tak jsem si představil hned jak ten konektor bude volnej ty zapneš klíček a nazdaaaar letíš přesně tak to je u 306 1,4sr r.v. 1995 tam se mi to fakt nelíbí jak to tam vyřešily Citovat
Lord Back Odesláno 4. březen 2010 Autor Odesláno 4. březen 2010 Původně zaslal: Burisek Původně zaslal: punkac já reagoval na toto:\"ale když mi epic odejde mam doma dva bosche tak to předělam zamaskuju a prodam celé auto\" taky mi to nepřijde moc košér ale pro nového majitele jistá úspora peněz za servis kterej je drahej jak prase !! nemaskoval bych,upozornil bych na to a uvedl to jako klad.... No tak je pravda že by asi bylo rozumější to říct a udat to jako klad motoru ale to ti každej uteče asi bych to řešil tou repasí, nemam rád neorigo věci a za to co bych za to dostal bych si asi nekoupil ani poloviční luxus jako je zrovna 406ka jsem už na ní pomalu závislej, okta mi pláče v garáži už 6 měsíců jsem jí ani nenastartoval, né že by byla špatná je teda téměř nová i když je stará 11 let ale sních ještě neviděla a má najeto 110000km a tak už to asi zůstane jelikož s ní vyjedu jen když peugeot nejede ale to nebývá zase tak často chtěl jsem jí i prodat ale když vidím za kolik se prodávají tak ať si užívá důchodu za to bych si koupil tak luxusní kolo nebo simsona jetýho Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.