Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

BiFFova T16 ( 350 - 450 HP )

Recommended Posts

Odesláno
Bohous: Do rozvodovky jsem narval 700 Eur ta to vydrzi :)

Jinak pocitove to opravdu jede , turbo je slyset jak jede ve vyssich otackach(tlaci vice nemyslim vyssich otackach motoru ;) ) neni zadne zpomaleni kolem 4000 ot. akorad budik mi nejak spatne ukazuje si myslim mam tam jenom 1.5 Bar a melo by tam byt 1.8 a 2,0 pri boostu !!

2bar. hele brzdi:D to je kapku moc ne - to by už vybouchlo:D- to nemůže motor vydržet ani náhodou. já mám 1,52 a ocelové těsnění a subaristi žasnou že to drží. jinak pokud máš obyč spony a nezafalcované trubky tak to zákonitě musí vystřelit.

Máš to nějaké zajímavé aby se ti něco neposralo-dej pozor:)

Odesláno

Tak jsem byl dneska na brzde :)

Tom406: S tim tlakem jsem to s nim projednaval a rikal ze v pohode ze neni treba ani zadne silnejsi srouby na hlavu apod ze to tech 350 koni snese v pohode !!

Ale kazdopadne kovove tesneni doporucuje nad 350 koni pro jistotu psal ze to vydrzi i 400 koni ale ze radeji tech 350 rika ze je strop pro original srouby a tesneni !!

vysledek je takovy ze budik je ok tlaci to 1.5 Baru zvedl se kroutak z 320 na 360Nm a vykon je skoro stejny nejakych 170 KW , ale kazdopadne musim upravit jeste okruh chlazeni motoru ( vymenit termostat z 89C na 83C) at se to lepe chladi jelikoz pri dnesnim testu jsem mel pri 5500 tisicich uz vodu na 100C takze jsme to radeji stopli !! a pak udelali druhe mereni jenom od 4000 nahoru !!

Kazdopadne tam neni neco v poradku jelikoz ty vyssi otacky jsou nejake divne!! Skoda ze to ta teplota zastavila byl by jeden prehledny graf takhle jak to je rozkouskovane !!

Grafy:

Origo : http://img269.imageshack.us/i/12042011042.jpg/

Do 5300 otacek: http://img268.imageshack.us/i/28042011058.jpg/

Od 4000-6000ot: http://img51.imageshack.us/i/28042011059.jpg/

Rozdil: http://img5.imageshack.us/i/28042011057.jpg/

[upravil dne 28/4/11 16:37 BiFF]

Odesláno

biff- termostat je z 306 GTi6- už som ho vymenil- skusal som to len pri kludnej jazde tak neviem ako sa to bude chovat pri max zaťaži ale asi lepšie ako z 89stupnovým. Ako mas napojené hadice po odpojení chladenia IC na hlavnom chladiči? napojil si ten pridavný chladič z IC do okruhu chladenia motora?

Odesláno

já myslím že sériové turbo prostě nemůže stíhat tlačit ve vyšších otáčkách nehledě na to že vstřiky pojedou na doraz a to nezachrání žádný chip jelikož prostě to palivo tam nepoleze. Ano střeva motoru samosebou krátkodobě snesou výkon který píšeš to jistě ale ty musíš být permanentně v prevenci pokud je to v možnostech. Není nutný ani takový tlak abys dosáhnul velkého výkonu. Raději krapet větší turbo při menším tlaku co bude mít ale větší rezervu. S tou teplotou nevím jak máš vlastně ten vodní okruh ale já bych dal do kelu celé IC které akorát zadržuje teplo nad motorem a je jím i ohříváno. Ušetřil bys hodně kil hmoty a ten předchladič (jestli ho tam máš) kdyby nebyl tak by usnadnil chlazení vody. Vím že impreza to má jinak ale nemám klimu tedy o chladič míň a na brzdě i po 15 minutách celého měření mi voda nevylezla nad 85st.

Jo tady všichni vidí že není jednoduché zvedat výkon- změníš něco a vysere se to jinde ale držím pěsti a přeji ještě vyšší hodnoty

Odesláno

Tom: JJ s tim turbem mi to je jasne ale jelikoz chci pristi rok Evicko tak nechci do toho motoru rvat nejake velke prachy , jenom trochu zvednou vykon at je to zase zmena a pristi rok pak new car !!

Vstriky jsou v klidu nejedou na plno !

Jelikoz z nejvetsi pravdepodobnosti pujde pristi rok z mych rukou nechci do toho auta zasahovat takovych zpusobem abych to pk nemohl dat zpatky jakoby na origo kdyby chtel ten clovek !

Odesláno

Hi,

I\'m seriously thinking of GT28RS installation, so I\'m wondering what\'s the maximum HP the original fuel system can cope with.

Injectors:

From Peugeot source, original IW 430 are 4.86 g/s at 3 bars.

Fuel density is 0.75 g/cm^3, so that\'s 4.86 g/s / 0.75 g/cm^3 = 6.48 cm^3/s.

In cm^3/min that\'s 388.8 cm^3 / min.

What HP can we get from that ?

On http://injector.com/injectorselection.php, they give the formula:

Fuel injectors max HP (cc/min) = Injector flow rate x Number of injectors x 0.8 / ( BSFC x 10.5 )

At 100% duty cycle (instead of 80%), and Break Specific Fuel Consumption = 0.5 (seems Ok for the T16), one gets:

max HP = 388.8 * 4 * 1.0 / (0.5 * 10.5) = 296 HP

So the max HP one can get with original fuel setup should be in the 290-300 HP. Still very good for a 220 HP original design.

Odesláno

tak že co? 430cc? já mám v sérii 440cc a jedou při mém výkonu na 112% což je už na pokraji smrti jelikož palivo vstřikované nad 80%limitu vstřikovače nemá efektivní rozptyl a výkon jde dolů.

Odesláno

BiFFe, ty jsi fakt pacient......:D:D:D:D

Pokud chceš fakt příští rok Evo, tak nevyhazuj peníze oknem.....páč zrovna na T16ce ti ty úpravy nikdo nezaplatí a spíše odradí budoucího kupce. Nicméně chci se svézt v téčku s 350 koňma :mrk:mrk:mrk

Jinak já teda v impreze klimu mám a i když tomu dávám opravdu kouř, tak teplotu nedostanu jako Tom nad 85 stupňů.........

Odesláno

Tom: jak jsi to cetl nahore ty vstriky na 100% by meli zvladnout 290 koni ja mam mit 270 takze nejaka rezerva tam je !!

nepotrebuji 270 koni staci i 250 :)

Bohous: kdybych nechtel jit pristi rok do Eva tak bych kupoval komplet turbo vstriky cerpadlo atd ale jelikoz to vyjde zhruba na 70 000 :) tak na to kaslu a necham si to na Evo a koupim si jenom chip ktery mi to zvedne a to mi staci !! takovy byl zamer s timto chipem !!

• O 1 měsíc později...
Odesláno

tak tak , krásné to máš :potlesk

Stačilo mi když jsi mne předjížděl když jsme jeli ze srazu v Opavě , ze zadu jsem uslyšel rachot , pak si 2x zablikal a už tě nebylo :D je to fakt raketa ...

Odesláno

tom406: tech 250 koni mam odmerenych na brzde pri 1.6Baru akorad jsem to musel v tom testu presusit kvuli te teplote ale na tom uz se pracuje akorad mi ted odesla remenice :/

a ty vysledky jsem nejak neresil s tim ze bych to tu nejak psal.

[upravil dne 24/6/11 23:34 BiFF]

Odesláno

jasné rozumím. Jen pořád nechápu proč je nutné foukat tak obrovský tlak k dosažení vyššího výkonu. Chtělo by to pořádnou ECU, výfuk a borce který udělá mapu na míru.

Odesláno

no jasne kdyby se tam dala 28 turbo tak tolik nemusim tlacit ale zas mi nebudou stihat vstriky a cerpadlo s 28 by se dalo vymacknout tech 340-350 koni ale s tema vstrikama , a jelikoz vis ze ted resim pozemek tak nejakych 50 000 navic nemam :D

tak jsem si nechal aspon poslat ten chip

Vyfuk maji borci seriovy i pri 400HP jenom maji dany kat pryc

a CHIP si myslim ze mam asi od nejlepsiho borce na Tecka od neho maji skoro vsichni v Evrope

[upravil dne 25/6/11 08:47 BiFF]

• O 4 měsíce později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...