dandandys Odesláno 18. září 2004 Odesláno 18. září 2004 Ješřě jednou zdarec. Nevíte někdo náhodou jaký je postup pří laminování origo nárazníku?? Nejedná se o opravu nárazníku,ale o změnu tvaru.Viděl jsem to na R19.Základ byl origo a měl dodělávanej jen spodek.Zajímavý na tom je to,že měl zalaminovanej celej nárazník. Mám strach,že když ho taky takto předělám,že se mi jednoho dne ta laminovaná přestavba odloupne.Nevím zda by třeba nestačilo origo nárazník \"naprimerovat\" jako když se stříkaj plasty. Díky dandys:cool: Citovat
Honza Odesláno 21. září 2004 Odesláno 21. září 2004 Postupů při laminování je víc. Zálaží na tom co chceš dělat. Pokud chceš udělat předná nárazník tak máš dvě možnosti. Buď na originální plastovej narazník přilepíš nějakej laminátovej spoiler, ale to s největší pravděpodobností časem praskne (jiná tepelná roztažnost a jiná pružnost materiálů) a nebo si ho vyrobíš celej z laminátu. To představuje dost práce, materiálu a nejaké zkušenosti. Nejdřív si musíš udělat model toho narazníku (1:1). Na modelování použiješ původní nárazník a na něj pomocí různejch plastovejch destiček, kitu, někdy i montážní pěny a lepidla vytvoříš co potřebuješ. Pak jen brousíš a brousíš a brousíš do dokonalého vzhledu. Když máš tohle hotový, tak celej ten nádhernej model nárazníku z venkovní strany opatláš takovou tekutinou (říká se jí tekutej igelit) která pak umožní vyloupnutí z formy. Když tahle tekutina zaschne, tak vše oplacaš laminátem ( musíš dát víc vrstev pro velkou pevnost formy) asi tak 5-6 vrstev. Po zaschnutí to od sebe oddělíš a máš mudel a formu na celolaminátovej nárazník. Pak už stačí formu vytřít, očistit, opravit drobné chyby (většinou to jsou nějaké bublinky) a forma by měla bejt připravená. Takže těď vytřít formu zas tou tekutinou (tek. igelitem),pak jednu vrstvu samotné pryskyřice a pak začít laminovat. Na nárazník by mohlo stačit 3 vrstvy. Po zaschnutí vyloupnout nárazník z formy, očistit a trošku dokitovat chyby. Citovat
Guest ZILA Odesláno 21. září 2004 Odesláno 21. září 2004 trpezlivost a hlavne prašule :papa:D Citovat
Marauder Odesláno 21. září 2004 Odesláno 21. září 2004 no nevím proc prasule pokud je to kluk sikovnej nebudeho to stát moc ... Citovat
Honza Odesláno 22. září 2004 Odesláno 22. září 2004 O prachy ani tak nejde. Když pujdeš kupovat pryskyřici a tkaninu někam do OBI nebo do Baubaxu, tak tě to vyjde na kotel. Ale pokud si seženeš firmu která s laminátem pracuje a kupuje ho ve větším balení, tak ti daj materiál za mnohem nižší cenu. Já kupuju materiál od firmy která staví lodě. Ale co se týče trpělivosti, šikovnosti a nervů, tak o tom neni co debarovat. Ale dá se to ............. Citovat
bass15 Odesláno 24. září 2004 Odesláno 24. září 2004 Taky sem se už pokoušel udělat spojler ale dopadlo to tak že se mi teď válí v garáži nedodělanej protože na to sou fakt potřeba nervy a vyhazovat to je blbost proze te? v něm mám už 15stovek jo a ta zručnost je fakt zapotřebí Citovat
Honza Odesláno 26. září 2004 Odesláno 26. září 2004 Jo takhle dopadne spousta lidí. Taky sem ze začátku dost věcí pokurvil. Ale dá se to všechno zvládnout. A peníze ? 1500,- je ještě v pohodě. Stavíš přece totální originál. Citovat
bass15 Odesláno 27. září 2004 Odesláno 27. září 2004 jojo přez zimu si s tim asi trošku pohraju a snad to ňáko dopadne:P Citovat
Majkl Odesláno 28. září 2004 Odesláno 28. září 2004 Asi budeš přez tu zimu k laminování potřebovat vyhřejvanou a větratelnou garáž. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.