kamilo22 Odesláno 16. únor 2010 Odesláno 16. únor 2010 Zdravim.Potreboval by som pomoc,mam problem nastartovat svoj peugeot 309 1,4i rok vyroby 1992.Z nicoho nic zhasol a uz len toci a nechce naskocit.Benzin to ma,ale ako som zistil nedava mi to iskru,cim by to mohlo byt??Dakujem vsetkym za pomoc a navrhy. Citovat
N3R3Z Odesláno 16. únor 2010 Odesláno 16. únor 2010 zkontroluj kabely od svíček a od indukčky do rozdělovače popřípadě zkus, jestli vůbec indukčka dává jiskru... přibliž konec drátu z indukčky k nějakému vodivému místo na kastli a při nastartování by měli na kastli proskakovat jiskry (hlavně na to nesahej, mohl bys dostat solidní ránu ) [upravil dne 16/2/10 N3R3Z] Citovat
kamilo22 Odesláno 16. únor 2010 Autor Odesláno 16. únor 2010 Iskru mi to nehadze,presne toto som skusal:-(((Vytiahol som kabel,ktory ide z inducky do rozdelovaca a koniec kablu som prilozil asi 1cm ku kasli,tocil som a ziadna iskra nepreskalovala,bude zla inducka? [upravil dne 16/2/10 kamilo22] Citovat
N3R3Z Odesláno 16. únor 2010 Odesláno 16. únor 2010 je to dost možný... ještě zkontroluj signálový kabely k indukče co vedou (z ŘJ) ale je i možný, že je indukčka kaput... kdyžtak mám doma jednu válcovou z gti, tak bych ti je kdyžtak za poštovný nechal (taky ji mám v autě a šlape OK) Citovat
kamilo22 Odesláno 16. únor 2010 Autor Odesláno 16. únor 2010 Musim to skusit,mam tu asi 2 inducky,tak skusim ich vymenit,len neviem ci su dobre:-)))Keby nieco,tak sa ti urcite ozvem,dikk za pomoc,snad to pomoze ked ju vymenim za inu.Uz je to 2 inducka,co som menil a kupil som ju fungel novu,ale uz je to par rokov dozadu:-))) Citovat
N3R3Z Odesláno 16. únor 2010 Odesláno 16. únor 2010 já už jsem taky dvě zrušil ale co mám tu z GTI tak je to zatím v poho... většinou se s tím hodí zkontrolovat i altec, často se prý kurví velkýma výkyvama v napětí Citovat
kamilo22 Odesláno 16. únor 2010 Autor Odesláno 16. únor 2010 No tak som to nakoniec rozbehal,bola to predsa inducka.Dal som inu a chytilo to na sup.Som zvedavy,kolko vydri tato:-)))Takze super,ale nerad by som kupoval dalsiu:-)))Dikkk za pomoc kamaradeee:super Citovat
kamilo22 Odesláno 16. únor 2010 Autor Odesláno 16. únor 2010 A este jedna vec,co je ten altec a kde ho najdem???Niesom v tom odbornik;) Citovat
N3R3Z Odesláno 16. únor 2010 Odesláno 16. únor 2010 alternátor, dobíjí baterku když koukneš na motor, tak vlevo od svodů (mezi blokem a chladičem) je řemenem poháněnej válec, tak to je alternátor... ale jestli v tom nejsi moc odborník, tak bych se do něj nevrtal... hlavně že zase jezdí Citovat
kamilo22 Odesláno 16. únor 2010 Autor Odesláno 16. únor 2010 jajjj nevedel som len tu skratku,az taky zasa laik niesom,aby som nevedel co je alternator:-)))Ten je v poriadku,aspon podla kontrolky dobijania a aj som meral ci dobija baterku,tak tiez to dava prud,aky maaa.Takze je vsetko ok asi;) [upravil dne 16/2/10 kamilo22] Citovat
kamilo22 Odesláno 16. únor 2010 Autor Odesláno 16. únor 2010 A ako si mal na mysli skontrolovat ten altec??? Citovat
N3R3Z Odesláno 17. únor 2010 Odesláno 17. únor 2010 to já tomu zase extra nerozumím, ale vždy když se něco dělá na mojem autě, tak jsem u toho a mechanik mi už několikrát opravoval altec (špatný uhlíky, špatná kotva)... jako přesně na co se tam podívat asi nevím, ale mohl bych se ho kdyžtak zeptat, co a kde by se tam dalo proměřit Citovat
kamilo22 Odesláno 17. únor 2010 Autor Odesláno 17. únor 2010 Tam by to malo byt vsetko v poriadku,prud dobija tak,ako ma,kontrolka dobijania nesvieti a nedavno som ho mal na oprave,vsetky uhliky a kotva su nove:-))) Citovat
milhaus Odesláno 9. květen 2010 Odesláno 9. květen 2010 Nechci zakládat nové vlákno na stejný dotaz, snad se kamilo22 nebude zlobit, mamé stejnou káru : Včera se mi stalo toto - při prvním nastartování to točilo,jako by byla vybitá baterka. A ze zapalovací cívky vyběhl obláček kouře:bojim . Pak jsem to zkusil ještě jednou, motor normálně naskočil . A do třetice už nic. Startér se ani neprotočí, prostě ticho. Že je v hajzlu zapalovací cívka jsme pochopil, vyndal jsem ji a je zespoda očouzená, ale jak to, že netočí startér? Vyndal jsem ho a odskoušel, pastorek funguje... Zítra jedu koupit novou cívku a nerad bych k tomu bral i startér,ale teoricky by mu nic nemělo být...Ale kamilo22 měl stejnou závadu a auto mu točí [upravil dne 9/5/10 milhaus] Citovat
milhaus Odesláno 12. květen 2010 Odesláno 12. květen 2010 auto stále netočí...do startéru šťáva při otočení klíčku jde,ale nic nedělá. Když jsem startér vymontoval a připojil natvrdo, tak pastorek vyskakuje a zdá se, že se i točí...tak teď už nevím,co s tím...Nemáte prosím nějakej tip? [upravil dne 16/5/10 milhaus] Citovat
kamilo22 Odesláno 23. květen 2010 Autor Odesláno 23. květen 2010 Ahoj,dlho som tu nebol:(.Vobec nevadi,ze si tu napisal o svojom probleme.No ale zda sa mi to divne,ak ide prud do startera a on netoci,tak musi byt jedine chyba v starteri,aspon podla mna.Inac uz sa ti to podarilo sprovoznit? Citovat
milhaus Odesláno 27. květen 2010 Odesláno 27. květen 2010 zprovozněno...uhlíky....do elektriky dělám ale tohle mě fakt nenapadlo ...celej startér totálka...rotor se už částečně obrousil o magnety...naštěstí jsem měl nějakej startér z Clia,tak jsem ze dvou startérů poskládal 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.