Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim.Potreboval by som pomoc,mam problem nastartovat svoj peugeot 309 1,4i rok vyroby 1992.Z nicoho nic zhasol a uz len toci a nechce naskocit.Benzin to ma,ale ako som zistil nedava mi to iskru,cim by to mohlo byt??Dakujem vsetkym za pomoc a navrhy.

Odesláno

zkontroluj kabely od svíček a od indukčky do rozdělovače popřípadě zkus, jestli vůbec indukčka dává jiskru... přibliž konec drátu z indukčky k nějakému vodivému místo na kastli a při nastartování by měli na kastli proskakovat jiskry (hlavně na to nesahej, mohl bys dostat solidní ránu :D)

[upravil dne 16/2/10 N3R3Z]

Odesláno

Iskru mi to nehadze,presne toto som skusal:-(((Vytiahol som kabel,ktory ide z inducky do rozdelovaca a koniec kablu som prilozil asi 1cm ku kasli,tocil som a ziadna iskra nepreskalovala,bude zla inducka?

[upravil dne 16/2/10 kamilo22]

Odesláno

je to dost možný... ještě zkontroluj signálový kabely k indukče co vedou (z ŘJ) ale je i možný, že je indukčka kaput... kdyžtak mám doma jednu válcovou z gti, tak bych ti je kdyžtak za poštovný nechal (taky ji mám v autě a šlape OK)

Odesláno

Musim to skusit,mam tu asi 2 inducky,tak skusim ich vymenit,len neviem ci su dobre:-)))Keby nieco,tak sa ti urcite ozvem,dikk za pomoc,snad to pomoze ked ju vymenim za inu.Uz je to 2 inducka,co som menil a kupil som ju fungel novu,ale uz je to par rokov dozadu:-)))

Odesláno

já už jsem taky dvě zrušil :) ale co mám tu z GTI tak je to zatím v poho... většinou se s tím hodí zkontrolovat i altec, často se prý kurví velkýma výkyvama v napětí

Odesláno

No tak som to nakoniec rozbehal,bola to predsa inducka.Dal som inu a chytilo to na sup.Som zvedavy,kolko vydri tato:-)))Takze super,ale nerad by som kupoval dalsiu:-)))Dikkk za pomoc kamaradeee:super

Odesláno

alternátor, dobíjí baterku :) když koukneš na motor, tak vlevo od svodů (mezi blokem a chladičem) je řemenem poháněnej válec, tak to je alternátor... ale jestli v tom nejsi moc odborník, tak bych se do něj nevrtal... hlavně že zase jezdí

Odesláno

jajjj nevedel som len tu skratku,az taky zasa laik niesom,aby som nevedel co je alternator:-)))Ten je v poriadku,aspon podla kontrolky dobijania a aj som meral ci dobija baterku,tak tiez to dava prud,aky maaa.Takze je vsetko ok asi;)

[upravil dne 16/2/10 kamilo22]

Odesláno

to já tomu zase extra nerozumím, ale vždy když se něco dělá na mojem autě, tak jsem u toho a mechanik mi už několikrát opravoval altec (špatný uhlíky, špatná kotva)... jako přesně na co se tam podívat asi nevím, ale mohl bych se ho kdyžtak zeptat, co a kde by se tam dalo proměřit

• O 2 měsíce později...
Odesláno

Nechci zakládat nové vlákno na stejný dotaz, snad se kamilo22 nebude zlobit, mamé stejnou káru :super:

Včera se mi stalo toto - při prvním nastartování to točilo,jako by byla vybitá baterka. A ze zapalovací cívky vyběhl obláček kouře:bojim . Pak jsem to zkusil ještě jednou, motor normálně naskočil :o . A do třetice už nic. Startér se ani neprotočí, prostě ticho. Že je v hajzlu zapalovací cívka jsme pochopil, vyndal jsem ji a je zespoda očouzená, ale jak to, že netočí startér? Vyndal jsem ho a odskoušel, pastorek funguje...

Zítra jedu koupit novou cívku a nerad bych k tomu bral i startér,ale teoricky by mu nic nemělo být...Ale kamilo22 měl stejnou závadu a auto mu točí:ticho

[upravil dne 9/5/10 milhaus]

Odesláno

auto stále netočí...do startéru šťáva při otočení klíčku jde,ale nic nedělá. Když jsem startér vymontoval a připojil natvrdo, tak pastorek vyskakuje a zdá se, že se i točí...tak teď už nevím,co s tím...Nemáte prosím nějakej tip?

[upravil dne 16/5/10 milhaus]

• O 2 týdny později...
Odesláno

Ahoj,dlho som tu nebol:(.Vobec nevadi,ze si tu napisal o svojom probleme.No ale zda sa mi to divne,ak ide prud do startera a on netoci,tak musi byt jedine chyba v starteri,aspon podla mna.Inac uz sa ti to podarilo sprovoznit?

Odesláno

zprovozněno...uhlíky....do elektriky dělám ale tohle mě fakt nenapadlo :mad: ...celej startér totálka...rotor se už částečně obrousil o magnety...naštěstí jsem měl nějakej startér z Clia,tak jsem ze dvou startérů poskládal 1

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...