Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Zadne stab.tyce poradte aku znacku zvolena Meyle odporucam vid foto.

Recommended Posts

Guest JardaČapek
Odesláno

tak jsem s toho blbej.taky me boucha při přejezdu nerovnosti neco v zadni naprave.tak co tam vymenit kterou tyčku?a u ktere se musi dělat geometrie.diky moc za odpoved.Jarda.

• O 3 týdny později...
Odesláno

Ozzy56: zadny link nevidim. Taky bych rad vedel jake vsechny veci je treba na zadni naprave povymenovat, abych se zbavil bouchani, ktere slysim jen ja. Uz dva servisaci mi rekli, ze je vse ok, ale ja jsem proste paranoidni a porad to slysim. Mam na tom najeto cca 55000km a neverim, ze by cokoliv vydrzelo Brnenske silnice tak dlouho.

Uplne nejlepsi by bylo z obrazku ze service boxu hodit čísla pozic, které se mění. V ruznych threadech jsem si precetl Ferryho zkusenosti (stabilizatory, silentbloky...), ale porad nevim o cem presne je rec (menit to osobne nebudu, ale potrebuji vedet o co si rict).

Diky moc za pomoc.

Edit: přikládám obrázek ze serviceboxu

20110418-q7d77ss3q3jfk1m3u9f6i49qs5.png

[upravil dne 18/4/11 18:07 ChodeC]

Odesláno

chlapi, ta zadní náprava se tu řeší do zblbnutí, na obr. jsou díly 1,6,7,15,16 které je třeba prohlédnout, nebo vyměnit--jsou to díly,které mají přímý vliv na bouchání a jízdní vlastnosti

dám ještě jeden obrázek

phpvdTlmP.binary

Odesláno

Ozzy56: díky moc. Ano, řeší se to zde pořád, ale ucelený thread s odkazy na jednolivé pozice jsem nenašel. Nehledě na to, že tomu každý říká jinak :-(

Odesláno

také díly 3,5,6 je třeba kontrolovat--měnit...,je to náprava řiditelná, tím pádem má více otočných míst, takže je náročnější na servis-opravy

ideální je vyměnit ty všechny uvedené díly najednou a je zase roky klid

php9aOQdc.binary

Odesláno

Tak jsem si našel ceny a pokud bych neměnil závěs ramene (4100Kc/ks), tak je cena v pohodě (tyčky Meyle/HD, zbytek Peugeot). O víkendu jedu domů, tak se stavím za servisákem a zkusím se domluvit...

Odesláno

přelisovat by se daly, ale neprodávají se jako samostatný díl, takže jen koupit celý závěs a je to tedy cenová pecka za kus železa...

možná by tam šly napasovat silentbloky z něčeho jiného, nějaké samodomo:(

Odesláno

Zdar, jeste jeden dotaz mimo...

kdyz clovek kupuje rekneme svisle kosti stabilizatoru na zadek, tak jsou v baleni matky?

A nemate nejakou tabulku s utahovacima momentama na jednotlive dily? Nebo jak utahujete, momentak mam k dispozici, tudiz bych byl rad za presny moment, ale pokud nebude, tak na krev, nebo jak?

A vymena vodorovnych a svislych tycek na zadku na zemi, nebo se zvedlym autem?

Diky moc

Odesláno

matky jsou v balení--samojistící

kosti mají utah. moment 40 Nm

dá se udělat na zemi--hlavně bezpečně podložit auto!!

na tu práci utah. momenty nepotřebuješ :papa

Odesláno

no ja na to utahovani vubec nemam odhad, takze bud vse nechavam dle meho soudu volne, nebo zas casto si rikam jeste trochu by to chtelo a najednou mam matku bez zavitu, nebo drzim v ruce matku s pulkou sroubu.... Proto uz jsem radsi koupil momentak :D

Ale diky moc...

Odesláno

u sedana jsem chytnul kolo když jsem to měl vyheverovaný ruce na pozici za 10 minut 2 a zaverglal jsem kolem a pří zatlačení kola u strany směrem k zadním dveří to má vůli a malinko to klepne,ale na druhou stranu když zatlačím k na stranu ke kufru tak nic to mě čekají asi svislý stabilizažní tyčky,co?:(

Odesláno

myslím spíše vodorovné, ale chce to mít na tom kloubu, nebo na straně excentru položenou ruku, potom cítíš i tu vůli, kolem hýbe pomocník...

může to být i silentblok v těhlici, je toho víc :nevim

Guest bostich
Odesláno

čakome koukám, že jsi na tý nápravě celkem zakrvácel:D na kolik tě to vyšlo?

Odesláno

tjo, tak jsem se na zdejsi radu varazil pripravit na to, ze pri vymene vodorovnych tycek na zadku srouby urezu, tak jsem razil do Peugeotu pro nove srouby...

1ks sroubu - 125,-

1ks excentr. podlozka - 47,-

1ks matka - 34,-

Celkem s DPH 492CZK... jsem si tam malem sednul na zem...

ted uz jen vybrat poradne tycky a sehnat, kde dobre udelaji geometrii...

Odesláno

možná si se unáhlil...,když to půjde normálně povolit a šroub vyklepnout, zbytečně jsi vyhodil pětikilo:(

ty ceny znám,kdybys ses zeptal,napíšu...,jinak je to dobrá pálka,co? :D

Odesláno

hehe, to bych se tu ptal porad a na vsechno a uz byste me nemeli radi :aut...

No uvidime, kdyz to nespotrebuju, tak to treba nejak prodam... Nekdo z fora by to mohl vyuzit...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...