Guest servisman Odesláno 12. březen 2010 Odesláno 12. březen 2010 nějak mne to nepasuje pokud dotankuji plnou a zapíši stav km nenapíši litry a pak počítám spotřebu tak není dojezd,pokud tam napíši třeba těch 50l tak mám dojezd a vyšší spotřebu.Jedná se mi o první natankování do plné nádrže od které budu počítat spotřebu rozdíl ve spotřebě je pod čarou [upravil dne 12/3/10 honza406] Citovat
dj.kure Odesláno 13. březen 2010 Odesláno 13. březen 2010 Původně zaslal: honza406 nějak mne to nepasuje pokud dotankuji plnou a zapíši stav km nenapíši litry a pak počítám spotřebu tak není dojezd,pokud tam napíši třeba těch 50l tak mám dojezd a vyšší spotřebu.Jedná se mi o první natankování do plné nádrže od které budu počítat spotřebu První tankování je brané jako stav nádrže, takže když natankuješ poprvé 10litrů, tak s těma se nepočítá, počítá se až s dalším tankováním (minimálně 3 tankování na spočtení spotřeby). Co koukám pod čáru, tak rozdíl ESK vs. DE jsou 2 desetiny litru, tak tam to asi počítaj jinak. Není náhodou na DE nějaké nastavení stavu nádrže před tankováním (uplně prvním) ? Citovat
godzila.01 Odesláno 13. březen 2010 Autor Odesláno 13. březen 2010 JJ taky sme to tetko probýrali že to bude tím desetinným místem.... To si,ale myslím že už není statistycky tak podstatný údaj Citovat
Guest servisman Odesláno 13. březen 2010 Odesláno 13. březen 2010 u vás součet mám dole pruměr9.2 l / 100 km | dojezd ≅ 0 km 2863.35 l , 30424 km takže pokud vezmu litry a vydělím km což mi udělá 2863,35 děleno 304,24 a výsledek je 9,41 takže vaše průměrná je špatná Citovat
dj.kure Odesláno 13. březen 2010 Odesláno 13. březen 2010 Původně zaslal: honza406 u vás součet mám dole pruměr9.2 l / 100 km | dojezd ≅ 0 km 2863.35 l , 30424 km takže pokud vezmu litry a vydělím km což mi udělá 2863,35 děleno 304,24 a výsledek je 9,41 takže vaše průměrná je špatná Ono se to totiž zaokrouhluje i při početních úkonech, takže ten výsledek souhlasí. Můžu si s tím ještě pohrát, aby to bralo v potaz i ty setiny, pokavad jsou zadané (v databázi je údaj takový, jaký ho tam zadáš, ale systém si to při práci zaokrouhlí na jedno desetinné místo). Citovat
Guest servisman Odesláno 13. březen 2010 Odesláno 13. březen 2010 jen nějak mne nebere k čemu je tam dojezd,to bych bral pokud to budu míti v autě ale ne na netu.A pokud při prvním natankování plné nádrže jsem napsal jen stav tachometru a množství 0 litrů tak dojezd mám 0. Podle mne je tam dojezd zbytečný Citovat
godzila.01 Odesláno 13. březen 2010 Autor Odesláno 13. březen 2010 Je to jen taková jedna funkce navíc,které si nemusíš všímat,je to taková orientační záležitost Citovat
dj.kure Odesláno 14. březen 2010 Odesláno 14. březen 2010 Tak jak jsem slíbil, doplnil jsem ujeté kilometry pro každý záznam a společně s nimi i spotřebu :-) Tak snad vyhovuje Citovat
godzila.01 Odesláno 14. březen 2010 Autor Odesláno 14. březen 2010 Jen taková vsuvka k tomu dojezdu,celkem to i sedí.... Páč to počítá dojezd z průměru tudíž po zapsání stavu se orientačně můžeš mrknout kolik najedeš Citovat
Guest servisman Odesláno 14. březen 2010 Odesláno 14. březen 2010 koukal jsem a nějak mne to nesedí ty km nikdy jsem nenajezdil víc jak 700 a mám tam 1218 km třeba 13.8.2006 třeba poslední tankování 10.3.2010 rozdíl v tach 128774-128214 je 560 km a vy máte 610 super matematika;) [upravil dne 14/3/10 honza406] Citovat
Edison Odesláno 14. březen 2010 Odesláno 14. březen 2010 Tak mě napadá, že do provozních nákladů patřej i jiné provozní kapaliny: Oleje, brzdovky, ostřiky, aditiva..., žárovky... Na druhou stranu jestli čerpací stanice a typ paliva není kapku zbytečný. Normálně by asi mohl stačit druh (nafta, benzín, NCG, LPG...) a to je asi v profilu auta... [upravil dne 14.3.2010 Edison] Citovat
Edison Odesláno 14. březen 2010 Odesláno 14. březen 2010 Pak.. v opravách.. \"oprava\", tím je myšlena mimořádná oprava? Jestli by nebylo dobrý to odlišit. Taky když bude aktuální plánovaná (na to jsem ještě nekoukal), tak by tam asi stačilo zaškrtávací pole a automaticky by to vyplnilo řádek v \"hotovém servisním zásahu. Co? Pak by byly všechny servisy v jedný sekci s odlišením, kdy to byla pravidelná, nebo mimořádná oprava. Citovat
dj.kure Odesláno 14. březen 2010 Odesláno 14. březen 2010 Původně zaslal: honza406 koukal jsem a nějak mne to nesedí ty km nikdy jsem nenajezdil víc jak 700 a mám tam 1218 km třeba 13.8.2006 třeba poslední tankování 10.3.2010 rozdíl v tach 128774-128214 je 560 km a vy máte 610 super matematika;) [upravil dne 14/3/10 honza406] Matematika je v pořádku, to já ručně fakt nepočítám :-B ... ale počítej s tim, že se většinou hodnoty zaokrouhlují a pak teprve sčítají, takže v tom jsou docela nepřesné hodnoty. S tím řádkem o kterém se bavíme si ještě pohraju, protože to fakt moc dobře nepůsobí. Citovat
dj.kure Odesláno 14. březen 2010 Odesláno 14. březen 2010 Původně zaslal: Edison Tak mě napadá, že do provozních nákladů patřej i jiné provozní kapaliny: Oleje, brzdovky, ostřiky, aditiva..., žárovky... Na druhou stranu jestli čerpací stanice a typ paliva není kapku zbytečný. Normálně by asi mohl stačit druh (nafta, benzín, NCG, LPG...) a to je asi v profilu auta... [upravil dne 14.3.2010 Edison] To co říkáš, je přece v plánovaných opravách. Co se týče druhu paliva a čerpací stanice - ne, to opravud není zbytečný, vyplňovat to nemusíš, ale já chci vedět, kde jsem kdy a co tankoval :-) Ale díky za připomínky. Citovat
dj.kure Odesláno 14. březen 2010 Odesláno 14. březen 2010 Původně zaslal: Edison Pak.. v opravách.. \"oprava\", tím je myšlena mimořádná oprava? Jestli by nebylo dobrý to odlišit. Taky když bude aktuální plánovaná (na to jsem ještě nekoukal), tak by tam asi stačilo zaškrtávací pole a automaticky by to vyplnilo řádek v \"hotovém servisním zásahu. Co? Pak by byly všechny servisy v jedný sekci s odlišením, kdy to byla pravidelná, nebo mimořádná oprava. Oprava - nerozlišuje se. Rozlišují se pouze výměny. Plánované jsou opravy i výměny, pouze priorita, bez data. Na konci řádku máš tlačítko na přesun z plánované do hotové (s tím, že do vyplníš datum a zbylá políčka). Jestli jsem v tom něco špatně pochopil,tak mi to prosím napiš do SZ :-) Díky. Citovat
dj.kure Odesláno 14. březen 2010 Odesláno 14. březen 2010 Lidi mám dotázek ohledně zobrazování spotřeby k poslednímu tankování. Jsem z toho trochu mimo a nějak už nejsem ani schopnej si uvědomit, co je tedy vlastně správně. Průměrná spotřeba se podle toho, jak mě Godzilák opravil počítá stylem: (litrů * 100) / ujeto. Já si ale pořád myslím, že pokud chci počítat spotřebu k tankování, tak se musí počítat (litrů_při_minulém_tankování * 100) / ujeto. Protože mi přijde divné počítat spotřebu hned z toho, co jsem do nádrže nalil. Jakmile naliju více, spotřeba se tím logicky zvedne, když naleju méně, spotřeba klesne a to je prostě blbost. Najde se tu tedy někdo, kdo by mi mojí úvahu logicky vyvrátil ? Nějak mi to prostě v hlavě nesedí :-B Díky. Citovat
Guest servisman Odesláno 14. březen 2010 Odesláno 14. březen 2010 ono záleží pokud tankuješ vždy do plné nebo jen částečně.pokud natankuji vždy 10 l a ujedu 400km tak spotřeba je 2,5 l ale bude brzx prázdno v nádrži.Proto v de je obr plná či poloviční nádrž Citovat
godzila.01 Odesláno 14. březen 2010 Autor Odesláno 14. březen 2010 Jde spíš o to že jinej vzorec výpočtu je pro plnou nádrž a jinej když netankuješ plnou:) Když použiješ jeden vzorec na plnou tak ti co netankujou plnou budou mýt ty výsledky nepřesné Citovat
dj.kure Odesláno 14. březen 2010 Odesláno 14. březen 2010 Tak ještě přidám volbu \"plná nádrž\" ke každému tankování a podle toho by se to mohlo počítat myslím Přecejen vymyslíme co půjde. Citovat
Guest servisman Odesláno 14. březen 2010 Odesláno 14. březen 2010 nevím jak to počítá v de ale jsou tam tyto kolonky,pokud je částečné tankování tak se průměr nepočítá pro názornost jak to tam je Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.