Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

servisní knížka online :) šup šup registrujeme se ! :)

Recommended Posts

Guest servisman
Odesláno

nějak mne to nepasuje pokud dotankuji plnou a zapíši stav km nenapíši litry a pak počítám spotřebu tak není dojezd,pokud tam napíši třeba těch 50l tak mám dojezd a vyšší spotřebu.Jedná se mi o první natankování do plné nádrže od které budu počítat spotřebu

rozdíl ve spotřebě je pod čarou

[upravil dne 12/3/10 honza406]

Odesláno
Původně zaslal: honza406

nějak mne to nepasuje pokud dotankuji plnou a zapíši stav km nenapíši litry a pak počítám spotřebu tak není dojezd,pokud tam napíši třeba těch 50l tak mám dojezd a vyšší spotřebu.Jedná se mi o první natankování do plné nádrže od které budu počítat spotřebu

První tankování je brané jako stav nádrže, takže když natankuješ poprvé 10litrů, tak s těma se nepočítá, počítá se až s dalším tankováním (minimálně 3 tankování na spočtení spotřeby). Co koukám pod čáru, tak rozdíl ESK vs. DE jsou 2 desetiny litru, tak tam to asi počítaj jinak. Není náhodou na DE nějaké nastavení stavu nádrže před tankováním (uplně prvním) ?

Guest servisman
Odesláno

u vás součet mám dole pruměr9.2 l / 100 km | dojezd ≅ 0 km 2863.35 l , 30424 km takže pokud vezmu litry a vydělím km což mi udělá 2863,35 děleno 304,24 a výsledek je 9,41 takže vaše průměrná je špatná :)

Odesláno

u vás součet mám dole pruměr9.2 l / 100 km | dojezd ≅ 0 km 2863.35 l , 30424 km takže pokud vezmu litry a vydělím km což mi udělá 2863,35 děleno 304,24 a výsledek je 9,41 takže vaše průměrná je špatná :)

Ono se to totiž zaokrouhluje i při početních úkonech, takže ten výsledek souhlasí. Můžu si s tím ještě pohrát, aby to bralo v potaz i ty setiny, pokavad jsou zadané (v databázi je údaj takový, jaký ho tam zadáš, ale systém si to při práci zaokrouhlí na jedno desetinné místo).

Guest servisman
Odesláno

jen nějak mne nebere k čemu je tam dojezd,to bych bral pokud to budu míti v autě ale ne na netu.A pokud při prvním natankování plné nádrže jsem napsal jen stav tachometru a množství 0 litrů tak dojezd mám 0. Podle mne je tam dojezd zbytečný :myslim

Guest servisman
Odesláno

koukal jsem a nějak mne to nesedí ty km :myslim nikdy jsem nenajezdil víc jak 700 a mám tam 1218 km třeba 13.8.2006

třeba poslední tankování 10.3.2010 rozdíl v tach 128774-128214 je 560 km a vy máte 610

super matematika;)

[upravil dne 14/3/10 honza406]

Odesláno

Tak mě napadá, že do provozních nákladů patřej i jiné provozní kapaliny: Oleje, brzdovky, ostřiky, aditiva..., žárovky... Na druhou stranu jestli čerpací stanice a typ paliva není kapku zbytečný. Normálně by asi mohl stačit druh (nafta, benzín, NCG, LPG...) a to je asi v profilu auta...

[upravil dne 14.3.2010 Edison]

Odesláno

Pak.. v opravách.. \"oprava\", tím je myšlena mimořádná oprava? Jestli by nebylo dobrý to odlišit. Taky když bude aktuální plánovaná (na to jsem ještě nekoukal), tak by tam asi stačilo zaškrtávací pole a automaticky by to vyplnilo řádek v \"hotovém servisním zásahu. Co? Pak by byly všechny servisy v jedný sekci s odlišením, kdy to byla pravidelná, nebo mimořádná oprava.

Odesláno

koukal jsem a nějak mne to nesedí ty km :myslim nikdy jsem nenajezdil víc jak 700 a mám tam 1218 km třeba 13.8.2006

třeba poslední tankování 10.3.2010 rozdíl v tach 128774-128214 je 560 km a vy máte 610

super matematika;)

[upravil dne 14/3/10 honza406]

Matematika je v pořádku, to já ručně fakt nepočítám :-B ... ale počítej s tim, že se většinou hodnoty zaokrouhlují a pak teprve sčítají, takže v tom jsou docela nepřesné hodnoty. S tím řádkem o kterém se bavíme si ještě pohraju, protože to fakt moc dobře nepůsobí.

Odesláno
Původně zaslal: Edison

Tak mě napadá, že do provozních nákladů patřej i jiné provozní kapaliny: Oleje, brzdovky, ostřiky, aditiva..., žárovky... Na druhou stranu jestli čerpací stanice a typ paliva není kapku zbytečný. Normálně by asi mohl stačit druh (nafta, benzín, NCG, LPG...) a to je asi v profilu auta...

[upravil dne 14.3.2010 Edison]

To co říkáš, je přece v plánovaných opravách.

Co se týče druhu paliva a čerpací stanice - ne, to opravud není zbytečný, vyplňovat to nemusíš, ale já chci vedět, kde jsem kdy a co tankoval :-) Ale díky za připomínky.

Odesláno
Původně zaslal: Edison

Pak.. v opravách.. \"oprava\", tím je myšlena mimořádná oprava? Jestli by nebylo dobrý to odlišit. Taky když bude aktuální plánovaná (na to jsem ještě nekoukal), tak by tam asi stačilo zaškrtávací pole a automaticky by to vyplnilo řádek v \"hotovém servisním zásahu. Co? Pak by byly všechny servisy v jedný sekci s odlišením, kdy to byla pravidelná, nebo mimořádná oprava.

Oprava - nerozlišuje se. Rozlišují se pouze výměny.

Plánované jsou opravy i výměny, pouze priorita, bez data. Na konci řádku máš tlačítko na přesun z plánované do hotové (s tím, že do vyplníš datum a zbylá políčka).

Jestli jsem v tom něco špatně pochopil,tak mi to prosím napiš do SZ :-) Díky.

Odesláno

Lidi mám dotázek ohledně zobrazování spotřeby k poslednímu tankování. Jsem z toho trochu mimo a nějak už nejsem ani schopnej si uvědomit, co je tedy vlastně správně.

Průměrná spotřeba se podle toho, jak mě Godzilák opravil počítá stylem: (litrů * 100) / ujeto. Já si ale pořád myslím, že pokud chci počítat spotřebu k tankování, tak se musí počítat (litrů_při_minulém_tankování * 100) / ujeto. Protože mi přijde divné počítat spotřebu hned z toho, co jsem do nádrže nalil. Jakmile naliju více, spotřeba se tím logicky zvedne, když naleju méně, spotřeba klesne a to je prostě blbost.

Najde se tu tedy někdo, kdo by mi mojí úvahu logicky vyvrátil ? Nějak mi to prostě v hlavě nesedí :-B Díky.

Guest servisman
Odesláno

ono záleží pokud tankuješ vždy do plné nebo jen částečně.pokud natankuji vždy 10 l a ujedu 400km tak spotřeba je 2,5 l ale bude brzx prázdno v nádrži.Proto v de je obr plná či poloviční nádrž :papa

Odesláno

Jde spíš o to že jinej vzorec výpočtu je pro plnou nádrž a jinej když netankuješ plnou:) Když použiješ jeden vzorec na plnou tak ti co netankujou plnou budou mýt ty výsledky nepřesné :)

Guest servisman
Odesláno

nevím jak to počítá v de ale jsou tam tyto kolonky,pokud je částečné tankování tak se průměr nepočítá

pro názornost jak to tam je

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...