Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

servisní knížka online :) šup šup registrujeme se ! :)

Recommended Posts

Odesláno

Hmm, neviem ci to robi len mne, ale prehadzuje mi to datum pri tankovani paliva, meni to roky, mam tam 2023, 2060, 2012 a tak, nejaka buducnost :D

Odesláno

Mno vydrž pracuje se s databází :D sme to chtěli udělat trošku sci-fi no :D :D :D musí se tam dochytat pár věcí,někde se při tom zásahu na vylepšení vložila nějaká chybná funkce zřejmě ....:)

Odesláno
Původně zaslal: punkac

to je taky zprávně, je tam asi jinde chybka....

jinak dodělej, prosím, aby se spotřeba ukazovala i u jednotlivých tankování, je to lepší a uživatelé, kteří přecházejí z jinejch systémů jsou na toto zvyklí (včetně mně teda :) )

Dodělám, nejdříve ale musím vyřešit problém s tou spotřebou. Potřebuju, abyste si pokudmožno někam na papír spočetli spotřebu pomocí následujícího vzorečku, jestli Vám spotřeba odpovídá, případně jestli je v něm něco špatně.

((celkový počet natankovaných litrů - 1. první tankování litrů) * 100) / ujetých kilometrů)

... jenom vysvětlím, proč \"- 1. tankování litrů\" - je to bráno jako počáteční stav nádrže.

Odesláno

2 Punkac - už jsem zjistil, včem tkví Tvůj problém. Do pole kilometrů se nepíše kolik jsi na dané tankování najezdil kilometrů, ale jaký byl stav tachometru, když jsi natankoval :-) ... asi bych to tam měl dopsat.

Odesláno
Původně zaslal: honza406

nevím zdá se mi to nějak roztahané oproti Spritmonitor.de postačily by jen ikonky,a chybí mi průměr spotřeby mezi tankování a počet ujetých km,poznámka by mohla býti na konci.

Nevím co myslíš tím výrazem roztahané, ale je to všechno pěkně u sebe, jak má být. Průměr spotřeby a kiláky s tím počítej, bude když ne dnes, tak zítra :-)

Poznámka je takhle v řádku samotná, aby se vešla. Nebo by bylo lepší dát na konec řádku ikonku a po kliknutí otevřít nové okno s poznámkou ?

Návrhy sem :)

Odesláno

hmm to je na hovnajs, tyhle hodnoty, protože já si třeba pamatuju jen nájezd z deního počítadla, jakej byl stav velkýho tachometru to nevím, udělej to tak aby se zadávaly hodnoty deního počítadla a k tomu litry hnedle vypadne kolik jsi najel na konkrétní nádrž ty pak můžeš všecky zprůměrovat......

Odesláno

Taky to nemusíme mít stejné jako na DE :) Ale každopádně diskutujeme tetko jak zpracovat ty poznámky.... A s tím denním počítadlem je to taky složitější protože někdo si třeba neeviduje denní počítadlo,ale právě celkové.... Domluvíme se s kuřetem až dorazí.... :)

Odesláno

Poznámky předělám jako je to na DE, co se týče ujeté vzdálenosti, tak stav kilometrů nechám tak jak je doposud, maximálně přidám možnost napsat počet ujetých kiláků s tím, že si systém automaticky ty kiláky dopřipočte k celkovým kilometrům. Určitě není účelem udělat ESK stejnou jako je DE, je to jiný projekt (zaměřený na servisní zásahy, tankování paliva je jenom takové plus pro doplnění rozsahu funkcí) :-)

A lidi uvědomte si, DE vydělává reklamou a určitě má i jiné příjmy. Já to dělám ve svém volném čase úplně ZADARMO. Vaše připomínky samozřejmě rád slyším, ale nemůžete očekávat, že předělám půlku systému z hodiny na hodinu :-)

Odesláno

na DE je oboje, každej zadává tam, kde mu to více vyhovuje

Kouknu jak to mají tam :) Ještě sem to tam neviděl.... Jako není to stále ještě přesně ono,ale postupně se to dodělává ....

Odesláno

Zatím jsem to nezkoušel vůbec.. ale takový rýpavý dotaz... Jak je na tom optimalizace pro zobrazování na mobilních zařízeních? PDA, smartfony, mobily a další...?

Odesláno

jenže když jednou vynechám zadání stavu km, příště už to bude vždycky házet nesmysly a spotřeba se bude snižovat, nezadával jsem nikdy kratičký tankování za dvě kilka, ale jen velký na dlouhý trasy, rozumíš mi jak to myslím?

Odesláno
Původně zaslal: Edison

Zatím jsem to nezkoušel vůbec.. ale takový rýpavý dotaz... Jak je na tom optimalizace pro zobrazování na mobilních zařízeních? PDA, smartfony, mobily a další...?

Tak já to používám v Opeře Mini (Java i na WM) a zobrazuje se to tak, jak má :-) Vesměs jsou to jenom tabulky a tam tak nějak neni co pokazit. Nějakou Lite verzi pro PDA a MT bych mohl udělat určitě, ale to až se bude dělat grafika pro web :-)

Odesláno

jenže když jednou vynechám zadání stavu km, příště už to bude vždycky házet nesmysly a spotřeba se bude snižovat, nezadával jsem nikdy kratičký tankování za dvě kilka, ale jen velký na dlouhý trasy, rozumíš mi jak to myslím?

Nesmysli to házet nebude, protože je nastaveno, že když chybí jeden z těchto dvou údajů, tak se s tím záznamem nepočítá, ale to je jenom tak kolem. Na druhou stranu, Ty jsi ten, kdo chce mít správně zobrazovanou spotřebu, tak je i v Tvém zájmu, aby záznamy byly kompletní přece :-) Já nemůžu za to, že někde kilometry z vlastní vůle nevyplníš.

Teď se jdu pustit do dořešení poznámek (už je to formou popup okna, ještě tam dodám vnořenou editaci poznámky) a pak se pustím do spotřeby na poslední tankování a ujeté kiláky.

Odesláno

jj... OK... A co optimalizace objemu přenášených dat? Nejsem teda přes IT, ale kluci u nás s tím někdy dost zápasej, protože se snažíme některý věci realizovat přes GPRS...

Ptám se proto, že by nebylo od věci umožnit zadávat některý věci co nejdříve, třeba tankování zapsat ihned... co?

Odesláno

Co se týče přenesených dat, tak po načtení stránky s kompletním přehledem se stáhne 11kb (cca 3 vteřiny s GPRS, 1 a půl s EDGE). Pokavad zobrazíš čistě jen separovanou spotřebu, tak to je 10kb (méně to už nebude, protože se načítá nějaká stylistika i když obrázky jsou tam vesměs dva a to pozadí menu a logo automobilky).

EDIT:

vytvořil jsem uživatele \"test\" s heslem \"test\", kde si můžeš vyzkoušet co potřebuješ :)

[upravil dne 12/3/10 dj.kure]

Odesláno
Původně zaslal: Edison

Oki... Byl to jen dotaz... Dík za vysvětlení... Možná to taky zkusím... :-)

Tak to by jsi každopádně mohl :D Ale necháme na tobě.... :)

Každopádně ocenuji každého kdo je nám jakkoli ochoten pomoci s úpravami a návrhy na zlepšení,a že je vás poměrně dost,dokonce jsem rád i za negativní připomínky,alespon to člověka nutí něco dělat....:super

Ale vážně:) Vůbec se nestydte a posílejte nápady na zlepšení klidně sem k diskuzi a nebo jako SZ,budeme jen rádi,člověk už taky neví co všecko by tam mělo ještě být,navíc nějak nemáme moc info jak to mají jinde:D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...