godzila.01 Odesláno 24. únor 2010 Autor Odesláno 24. únor 2010 Opět aktivovány nové funkce Zajímalo by mně jestli by někdo neměl nějaký zajímavý návrh na grafiku titulní strany Díky Citovat
godzila.01 Odesláno 24. únor 2010 Autor Odesláno 24. únor 2010 Původně zaslal: Lubk0 Ty co mas s tym portskym stale A neni piatok Inak i treba Facebook je zadarmo Ja som len proste pesimista, neverim v to, ze si nekdo da namahu neco takoveho vypracovat, premakavat to, nechat tam svuj volnej cas, platit si hosting a tak dale, bez vidiny ze na tom zacne vydelavat Proste mne o opaku nikdo nepresvedci, je to v pohode ze chalani nieco spravili, nic proti ... Len mi to pripada jako ista forma vydelavani, a zda se mi to nespravedlive voci tym ludom, co si za to aby tu mohli mit reklamu zaplatili ... Ale ja nejsem moderator ani admin, takze rozhodnuty necham na nich [upravil dne 22/2/10 Lubk0] Hosting neplatím (domácí server) Vypracovat, upravovat, dodělávat, … tomu se říká záliba, trénink, vypracování se v praxi Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 24. únor 2010 Odesláno 24. únor 2010 Tak to dela kamarad, nebo mas vlastni domaci server Taky vice stranke nabizy tento vydobitek techniky jako napr. http://forum.renaultclub.cz/viewtopic.php?t=35418&sid=a277cb797ef694ad0917a077140bd0be http://www.hot-ride.cz/viewtopic.php?f=654&t=539 http://garaz.autorevue.cz/viewtopic.php?f=828&t=1099351&p=7094550 http://forum.skodahome.cz/index.php?/topic/84120-mj-darek-pro-vas-elektronicka-servisni-knika/page__pid__1345810__st__0entry1345810 http://djkure.blog.zive.cz/ A dalo by sa hladat dalej. V kazdom pripade ukoncime tuto debatu Ja si pockam, dam si tu stranku do zalozek, a o par mesicu kliknu a pak uvidim, ci spatrim nejakou reklamu pokud ne, bude ty patrit me ospravedlneni Citovat
godzila.01 Odesláno 25. únor 2010 Autor Odesláno 25. únor 2010 Původně zaslal: Lubk0 Tak to dela kamarad, nebo mas vlastni domaci server Taky vice stranke nabizy tento vydobitek techniky jako napr. http://forum.renaultclub.cz/viewtopic.php?t=35418&sid=a277cb797ef694ad0917a077140bd0be http://www.hot-ride.cz/viewtopic.php?f=654&t=539 http://garaz.autorevue.cz/viewtopic.php?f=828&t=1099351&p=7094550 http://forum.skodahome.cz/index.php?/topic/84120-mj-darek-pro-vas-elektronicka-servisni-knika/page__pid__1345810__st__0entry1345810 http://djkure.blog.zive.cz/ A dalo by sa hladat dalej. V kazdom pripade ukoncime tuto debatu Ja si pockam, dam si tu stranku do zalozek, a o par mesicu kliknu a pak uvidim, ci spatrim nejakou reklamu pokud ne, bude ty patrit me ospravedlneni Můj se teprve staví,běží to na jeho servru,ale to není podstané přeci Ty si ale strašnej negativista.... Citovat
Berkoff Odesláno 25. únor 2010 Odesláno 25. únor 2010 Kdyz uz teda napady a namety, tak co treba tohle: Jak resite zalohy? Nedokazu si predstavit ze tam treba rok budu psat vse o mem aute, a pak klekne mysql, a ja o vse prijdu. Uvodni strana Ten obrazek s vyfocenou serviskou skodovky mi nepripada moc jasny, a urcite by tam neuskodilo ten obrazek zmensit, a treba pro lidi co nemaji internet v malicku tam trosku popsat kam to vlastne prisli Registrace Obavam se ze tam budete mit par lidi s nickem lojza.123 a emailem lojza@mail.cz Po registraci: Me jako BFU vadi ze po registraci na strance moje auto nejsou odkazy aspon podskrtnute, a nemeni se myska na rucicku, nektere uzivatele to muze zmast, ackoli to je zajimava ficurina /mam Operu 10/ Vlozeni noveho auta: Co mam dat kdyz mam treba Felicii Pickup? chybi mi tam u toho hatchback i pickup Celkove Mod dobry napad, vadi mi rozdelene nastaveni emailu, avataru, hesla, to by se veslo na jednu stranku, jinak grafika jednoducha, a v jednoduchosti je sila, je videt ze autor je spise programator, nez grafik takze bych urcite shanel nejakeho sikovneho kreslire aspon v corelu Nelibi se mi prekladani v google, to by slo i jinak A co mi tam chybi nejvic, a proc tam nebudu davat svoje udaje? Proto ze tam nikde neni kdo jste, odkud jste, a jestli to co tam napisu neni na to, aby ste vedeli co mam za auto, podle vin si nesehnali jinou RJ a neukradli mi auto. V dnesnim svete neni nic nemozne No a jak uz jsem psal, nemam jistotu ze ten web pojede i za rok, jestli vas to neprestane bavit, nepropadne domena, nemam nikde moznost si data co tam vlosim treba ulozit, nebo napriklad kdykoli poslat na email jako svou zalohu :ú) Neberte to jako stezovani, jsou to jen a jen moje postrehy ... No a jeste tohle me dostalo: Email po registraci: Uživatelské jméno - \'berkoff\', heslo - \'XXXXXXXX\', email - \'berkoff@peugeot406.cz\'. Heslo je v databázi zašifrováno, pokavad jej zapomenete, musíte si jej změnit. Hezký den. pokavad? napiste tam chlapi aspon pokud [upravil dne 25/2/10 Berkoff] Citovat
godzila.01 Odesláno 25. únor 2010 Autor Odesláno 25. únor 2010 Původně zaslal: Berkoff Kdyz uz teda napady a namety, tak co treba tohle: Jak resite zalohy? Nedokazu si predstavit ze tam treba rok budu psat vse o mem aute, a pak klekne mysql, a ja o vse prijdu. Uvodni strana Ten obrazek s vyfocenou serviskou skodovky mi nepripada moc jasny, a urcite by tam neuskodilo ten obrazek zmensit, a treba pro lidi co nemaji internet v malicku tam trosku popsat kam to vlastne prisli Registrace Obavam se ze tam budete mit par lidi s nickem lojza.123 a emailem lojza@mail.cz Po registraci: Me jako BFU vadi ze po registraci na strance moje auto nejsou odkazy aspon podskrtnute, a nemeni se myska na rucicku, nektere uzivatele to muze zmast, ackoli to je zajimava ficurina /mam Operu 10/ Vlozeni noveho auta: Co mam dat kdyz mam treba Felicii Pickup? chybi mi tam u toho hatchback i pickup Celkove Mod dobry napad, vadi mi rozdelene nastaveni emailu, avataru, hesla, to by se veslo na jednu stranku, jinak grafika jednoducha, a v jednoduchosti je sila, je videt ze autor je spise programator, nez grafik takze bych urcite shanel nejakeho sikovneho kreslire aspon v corelu Nelibi se mi prekladani v google, to by slo i jinak A co mi tam chybi nejvic, a proc tam nebudu davat svoje udaje? Proto ze tam nikde neni kdo jste, odkud jste, a jestli to co tam napisu neni na to, aby ste vedeli co mam za auto, podle vin si nesehnali jinou RJ a neukradli mi auto. V dnesnim svete neni nic nemozne No a jak uz jsem psal, nemam jistotu ze ten web pojede i za rok, jestli vas to neprestane bavit, nepropadne domena, nemam nikde moznost si data co tam vlosim treba ulozit, nebo napriklad kdykoli poslat na email jako svou zalohu :ú) Neberte to jako stezovani, jsou to jen a jen moje postrehy ... No a jeste tohle me dostalo: Email po registraci: Uživatelské jméno - \'berkoff\', heslo - \'XXXXXXXX\', email - \'berkoff@peugeot406.cz\'. Heslo je v databázi zašifrováno, pokavad jej zapomenete, musíte si jej změnit. Hezký den. pokavad? napiste tam chlapi aspon pokud [upravil dne 25/2/10 Berkoff] Zálohy - dělají se každý den ve 23:00 a to 3 dny zpětně. Každý měsíc se záloha ukládá na další server. Jakožto bývalý zaměstnanec hostingové firmy vím, jak jsou zálohy důležité a hlavně vím, jak na to ;-) Úvodní strana - to je bohužel věc, která se nezměnila od prvního řádku kódu ... nemám nějak moc nápad, co tam dát, čím stránku vyplnit. Nejsem grafik. Registrace - Vaše obava je zbytečná, systém je samozřejmě ošetřen proti všem možným kolizím. Stránka moje auta - Odkazy přídat auta, opravy, stk, ... - to je věc, kterou jsem také ještě samozřejmě nedořešil, podtržení není špatný nápad, ale ani příliš originální. Tlačítko také není nejšťastnější volbou. Mohu jen slíbit, že se stav zlepší / změní :-) Vložení auta - Pickup dobrá připomínka, děkuji za ni, doplním. Celkově - rozdělení nastavení - v příští verzi se objeví nová stránka obsahující vše v jednom odkazu, takže se dočkáte. Překládání v google - zatím nejjednodušší cesta, jak umožnit používání více jazykovým skupinám, i když dosti pochybuji o jejich účasti. Časem to spíše odstraním. Uvidíme, co mi řekne statistika překladu. RE: A co mi tam chybi nejvic, a proc tam nebudu davat svoje udaje? Proto ze tam nikde neni kdo jste, odkud jste, a jestli to co tam napisu neni na to, aby ste vedeli co mam za auto, podle vin si nesehnali jinou RJ a neukradli mi auto. V dnesnim svete neni nic nemozne -- stačí si zjistit vlastníka domény a víte :-) -- nikdo Vás nenutí spát pravdivé údaje, nic není povinné ... původní myšlenka byla jen pro moje potřeby evidence, rozšíření na internetu byl až druhotný nápad, vedlejší úmysly zde opravdu nevedeme, stejně jako reklamu. RE: No a jak uz jsem psal, nemam jistotu ze ten web pojede i za rok, jestli vas to neprestane bavit, nepropadne domena, nemam nikde moznost si data co tam vlosim treba ulozit, nebo napriklad kdykoli poslat na email jako svou zalohu :ú) -- 100% jistotu mít určitě nemůžete, jelikož se jedná o nevýdělečný WEB, který běží z autorovo kapsy :-) -- i kdyby mě to přestalo bavit, pro tento projekt to až tak velký dopad mít nebude, systém evidencí bude stejný i za 100 let, auta se budou stále stejně porouchávat, STK budete také povinná a tankovat také budete ... i když už třeba ne benzín. S několika úpravami může fungovat i za 100 let bez problému. -- doménu obnovuji vždy na rok dopředu -- k zálohám - podívejte se, kdy projekt vzniknul, za tu dobu jsem se bohužel k řešení exportu dat nedostal, to po mne ani tak rychle nemůžete chtít :-) ... exportu se také v brzké době dočkáte (CSV, SQL i TXT). Každopádně díky za připomínky. Citovat
Berkoff Odesláno 25. únor 2010 Odesláno 25. únor 2010 -- stačí si zjistit vlastníka domény a víte :-) copak ja jo, ale co treba lidi kteri nevedi co je domena? ale urcite by se aspon hodilo co jsi napsal sem, napsat i tam bude to vice verohodnejsi , tim myslim zalohy, ze treba bude moznost exportu, nebo i treba odeslani zaznamu na email, ono select * from auta neni tak tezky a urcite bych tam napsal do feedbacku treba ze ses jarda, bydlis treba v ostrave, a ze tenhleprojekt je v ramci tveho volna to co je tvym konickem, a ze treba uvitas spolupraci na grafice bla bla bla. Vim ze mi do toho nic neni, jen tak me to napadlo. mno a nakonec: <cite>určitě nemůžete</cite> klidne mi tykej <?php echo \'urcite nemuzes\';?> Citovat
godzila.01 Odesláno 27. únor 2010 Autor Odesláno 27. únor 2010 To máš pravdu, asi to tak udělám ... každopádně - select * from auta - by Ti asi moc nepomohlo, ta směť čísel, co by na Tebe vypadla ... z toho bys asi moc moudrý nebyl (samá ID). Citovat
godzila.01 Odesláno 28. únor 2010 Autor Odesláno 28. únor 2010 Dnes přidány a upraveny funkce ESK,vylepšeny funkce počítání průměrné spotřeby. Čekám na další připomínky,aby jsme mohli pokračovat ve vylepšování dle vašich představ Citovat
Berkoff Odesláno 28. únor 2010 Odesláno 28. únor 2010 Původně zaslal: godzila.01 To máš pravdu, asi to tak udělám ... každopádně - select * from auta - by Ti asi moc nepomohlo, ta směť čísel, co by na Tebe vypadla ... z toho bys asi moc moudrý nebyl (samá ID). tim selectem sem chel rict, ze udelat skript ktery podle id registrace vytahne data z mysql a v promennych je posle emailem neni zas tak tezky myslim zaznamy knizek a k tomu udaje o registraci. ale tak to nic, to uz jsem zase jinde Citovat
godzila.01 Odesláno 1. březen 2010 Autor Odesláno 1. březen 2010 tim selectem sem chel rict, ze udelat skript ktery podle id registrace vytahne data z mysql a v promennych je posle emailem neni zas tak tezky myslim zaznamy knizek a k tomu udaje o registraci. ale tak to nic, to uz jsem zase jinde Jasný, funkci na odesílání mailů mám hotovou a funkční /viz registrace ... přidání attachmentu do mailu je maličkost. Otázka je spíše, jaký výstupní formát bude pro uživatele přívětivější a hlavně použitelnější. Když si to tak vemeš, tak SQL formát uživateli až tak moc neřekne. Sice jsou data z něj bez problému čitelná (v případě, že nebude šifrovaný), ale těžko je někde použije. Musel by znát strukturu původní tabulky, ze které ona SQL záloha vešla a spojitost mezi tabulkama. Jako vhodnější varianta se tedy jeví CVSko, kdy máš jednotlivé položky oddělé od sebe čárkou. Kdybych uměl řešit export přímo do Excelovské tabulky, tak by to bylo dokonalé, ale to jsem ještě nikdy neřešil a dosti pochybuji, že implementace této fičury v PHPčku bude nějak už vyřešená, případně jestli tu ta možnost vůbec bude. Reálnější je snad export do PDF. Pokavad máš nějaký použitelný nápad ohledně exportu / zálohování, pak díky za ně J Citovat
Berkoff Odesláno 1. březen 2010 Odesláno 1. březen 2010 Vidis to jako programer moc slozite, normalne exportni data z mysqlky, tj, do emailu , ne do prilohy: vase udaje:\\n $data[\"jmeno\"] $data[\"prijmeni\"]\\n timle spusobem tam nacpat udaje co mas o nem, a pod to stejnym stylem zerazeny pod sebe, tj 1.10.2004 vymena rozvodu 2.11.2006 vymena karoserie atd atd atd ... nedaval bych to do pdf, z toho se to obcas tezko kopiruje, csv, sql ani jiny exporty bych neresil, to si muze zkusenejsi uzivatel prevest sam, a nezkuseny to delat nebude, ten to maximalne bude tisknout. Proste bych tam nekam dal tlacitko: odeslat vsechny zapsane udaje na email, a je to. Co se tyce sifrovani, ok, nedavej tam heslo k uctu, ani osobni udaje jako je adresa a telefon, jen jmeno a treba prezdivku/nick. Citovat
godzila.01 Odesláno 1. březen 2010 Autor Odesláno 1. březen 2010 Původně zaslal: Berkoff Vidis to jako programer moc slozite, normalne exportni data z mysqlky, tj, do emailu , ne do prilohy: vase udaje:\\n $data[\"jmeno\"] $data[\"prijmeni\"]\\n timle spusobem tam nacpat udaje co mas o nem, a pod to stejnym stylem zerazeny pod sebe, tj 1.10.2004 vymena rozvodu 2.11.2006 vymena karoserie atd atd atd ... nedaval bych to do pdf, z toho se to obcas tezko kopiruje, csv, sql ani jiny exporty bych neresil, to si muze zkusenejsi uzivatel prevest sam, a nezkuseny to delat nebude, ten to maximalne bude tisknout. Proste bych tam nekam dal tlacitko: odeslat vsechny zapsane udaje na email, a je to. Co se tyce sifrovani, ok, nedavej tam heslo k uctu, ani osobni udaje jako je adresa a telefon, jen jmeno a treba prezdivku/nick. Odeslat E-Mailem čistě v tabulkách není špatný návrh – asi to tak udělám RE: Co se tyce sifrovani, ok, nedavej tam heslo k uctu, ani osobni udaje jako je adresa a telefon, jen jmeno a treba prezdivku/nick. Tak heslo l účtu tam těžko dám, v databázi je uloženo pomocí SHA1 (klíč o dýlce cca 45 znaků, který nebyl doposud prolomen). Osobní údaje v DB nejsou, nikde je totiž při registraci nevyplňuješ ... jediné co je v DB u uživatele uloženo je – id uživatele, nick, heslo (SHA1), mail, datum posledního přihlášení a IP kvůli session. Žádáná jiná data o uživateli se nesbírají. Maximálně ještě avatar uživatele Ale díky za nápad / návrh [upravil dne 1/3/10 godzila.01] Citovat
Berkoff Odesláno 1. březen 2010 Odesláno 1. březen 2010 chapu hash($passw) or md5($passw) , tak ho muzes poslat v hashi at si to dekodujou sami )))))) ne to byl vtip. tak hodne zdaru Citovat
godzila.01 Odesláno 1. březen 2010 Autor Odesláno 1. březen 2010 Jo každopádně díky .... Ještě je toho na práci moc a moc Ale každopádně děkuji za postřehy a pomoc se zlepšením:) Rád přivítám další názory,návrhy,předměny,připomínky a další změt příspěvků k diskuzi,takže se nestydte a pište,pište,pište..... Citovat
godzila.01 Odesláno 2. březen 2010 Autor Odesláno 2. březen 2010 Neměl by někdo nápad na nějakou prozatimní fotku na titulní stranu ESK ? Chtělo by to tam zatím něco dát,než se grafik pustí do díla Citovat
punkac Odesláno 2. březen 2010 Odesláno 2. březen 2010 dej tam fotku nějakýho pěknýho peugeota a do budoucna třeba nějakej \"nevím, jak se tomu přesně říká.. Flash??, kde by se měnily třeba nějaký pěkný obrázky aut\" Citovat
godzila.01 Odesláno 2. březen 2010 Autor Odesláno 2. březen 2010 Mno sem tam chtěl dát pegota,ale lidí s pegotem je tam registrováno celkem málo.... Spíš sem chtěl volit něco neutrálního ... Ale možná by nebylo špatný udělat astavení obrázků co by si každej mohl navolit aby se mu zobrazovali...... Citovat
Berkoff Odesláno 3. březen 2010 Odesláno 3. březen 2010 Tak sem pridal tankovani paliva, Tankování paliva - přehled Warning: Division by zero in /storage/www/elektronicka-servisni-knizka.cz/www/functions.php on line 560 ID auta: Datum: Stanice: Palivo: Tachometr: Litrů: Cena za litr: Cena: 03.03.2010 Chlumec_Benzina Natural 95 100000 km 0 l 0 Kč 1000 Kč Průměrná spotřeba a celková cena za paliva pro [ Peugeot 406 ] -- l / 100 km | dojezd ≅ 0 km 1000 Kč zadal jsem jen cenu, ne pocet litru. Proslo mi to Citovat
godzila.01 Odesláno 3. březen 2010 Autor Odesláno 3. březen 2010 JJ to taky jde Sám sem si tam ještě nedopsal kilometry,protože na to vždycky zapomenu Jinak dnes přidána evidence výměny pneumatik.... Připravujeme nějaké ty obrázky na hlavní stránku aby se na to alespon dalo koukat Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.