Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Dotaz pro zbehle v technice a uciva vysoke skoly

Recommended Posts

Odesláno

mam dotazek,mam ted predmet Casti stroju a mechanismy, casto se objevuje vzorec pro vypocet prurezoveho modulu v krutu ci ohybu tedy Wk a Wo, situace mezi nama a cvicim je dost na pytel,pac je externista a konzultace jsou dost nahodny,ale to je jedno, dokaze mi nekdo vysvetli jak postupovat pri jeho vypoctu? pokud se v tom nekdo vyzna, v mem pripade se jedna pri vypoctu svaru privareneho objektu... kdyz tak dodam priklad nebo uvitam nejake materialy.... nase skolstvi je fakt zoufalost a to si rikaj,ze to je mezinarodni akademicka puda,leda h...o!!!

[upravil dne 1/2/10 oni]

Odesláno

Ak spravne rozumiem, potrebujes urobit kontrolu zvaru s pouzitim Mo a Wo ? Wo sa pocita lahko, zalezi to vsak od tvaru profilu, Wk tiez zalezi hlavne od tvaru profilu, ci je to tenkostenna nadoba, hrubostenna nadoba a pod... ale Wk sa pouziva pri kruteni, Wo pri zvarani...cize ty asi potrebujes vediet co s Wo predpokladam, ak sa jedna o vypocet zvaru :)... hadam si to pamatam dobre, mozem ti ak tak napisat nejake vzorce a oscanovat.

Odesláno

jinak je tam ohybova sila, jedna vertikalni a jedna horizontalni, protoze se ta sila rozzlozi do slozek. me zajima pro vypocet ohyboveho tau to Wo...??

Odesláno

Napisal som ti ten vzorec, len mi blbne scaner, hned to bude :D

No, tak scaner nejde, tak ti to napisem sem, hadam to pochopis, je vcelku jednoduchy -->

Wo = (a.l na tretiu)/6 .... to je cele pre kutovy zvar... pricom a - vyska zvaru, l - dlzka zvaru po strednici (obvod toho telesa, ale streom zvaru) ... to je cele myslim...

[upravil dne 1/2/10 Qcko]

Odesláno

To plati pre kontrolu kutoveho zvaru na ohyb....

Pricom moze platit aj to, ze namiesto /6 je tam /12, ale to si uz nepamat tam kedy:mad:

Odesláno

ano, nevim jak to mate vy,ale mi to mame jako tau kolmy ohybovy, a pocita se jako Mo (ohybovy modul) lomen Wo (prurezovy modul v ohybu)

Odesláno

Hej, to sedi, vzorec je dobre.... a je tam to /6 ;) ... podla toho by ti to malo vyjst.

...a to musime mat hadam vsetci rovnako :D..nemozete mat vy ine vzorce ako my, to by nebolo bohvieco :D

Odesláno

jasne treba u obdelniku je 1/6.a.b na druhou nebo 1/6.b.a na druhou a jak poznam kdy je co na druhou? jestli mi ted rozumis?

Odesláno

To je zaujimava otazka, ale vzdy sme davali a x nieco ana druhu ... preco by malo byt a na druhu? To neviem, to som ani nevidel myslim:nevim ... lebo je este moznost, ze to musis pocitat s pouzitim Steinerovej vety:bojim ... aj to je mozne:)

Odesláno
Původně zaslal: ondra123

se stav u mě v HK Ti půjčím materiály ze kterých jsem se učil na státnice :) asi 8kg sešitů:) je to tam někde:)

hele a kdyby se mohl stavit?

Odesláno

Zo Steinerovej vety vyplyva toto --> I = 1/12.[(s+2a).(l+2a)na tretiu - s.l na tretiu] ... a potom Wo = (2.I)/l ... uf, tazke to casy :D

... no vidis, 8kg zositov ti da odpoved na vsetko :D ... skoda ze ja som zo statnic vacsinu veci dal do zberu :(

Odesláno

moduly přuřezu v ohybu (případě v krutu) pro klasický průřezy jsou v tabulkách, jinak se právě taky dají spočítat Steinerovo větou (hrozný zlo)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...