oni Odesláno 1. únor 2010 Odesláno 1. únor 2010 mam dotazek,mam ted predmet Casti stroju a mechanismy, casto se objevuje vzorec pro vypocet prurezoveho modulu v krutu ci ohybu tedy Wk a Wo, situace mezi nama a cvicim je dost na pytel,pac je externista a konzultace jsou dost nahodny,ale to je jedno, dokaze mi nekdo vysvetli jak postupovat pri jeho vypoctu? pokud se v tom nekdo vyzna, v mem pripade se jedna pri vypoctu svaru privareneho objektu... kdyz tak dodam priklad nebo uvitam nejake materialy.... nase skolstvi je fakt zoufalost a to si rikaj,ze to je mezinarodni akademicka puda,leda h...o!!! [upravil dne 1/2/10 oni] Citovat
Qcko Odesláno 1. únor 2010 Odesláno 1. únor 2010 Ak spravne rozumiem, potrebujes urobit kontrolu zvaru s pouzitim Mo a Wo ? Wo sa pocita lahko, zalezi to vsak od tvaru profilu, Wk tiez zalezi hlavne od tvaru profilu, ci je to tenkostenna nadoba, hrubostenna nadoba a pod... ale Wk sa pouziva pri kruteni, Wo pri zvarani...cize ty asi potrebujes vediet co s Wo predpokladam, ak sa jedna o vypocet zvaru ... hadam si to pamatam dobre, mozem ti ak tak napisat nejake vzorce a oscanovat. Citovat
oni Odesláno 1. únor 2010 Autor Odesláno 1. únor 2010 hele jestli muzu poprosit, dam sem ten priklad a staci mi kdyz mi napises jak spocitas W?? ok? Citovat
oni Odesláno 1. únor 2010 Autor Odesláno 1. únor 2010 jinak je tam ohybova sila, jedna vertikalni a jedna horizontalni, protoze se ta sila rozzlozi do slozek. me zajima pro vypocet ohyboveho tau to Wo...?? Citovat
Qcko Odesláno 1. únor 2010 Odesláno 1. únor 2010 Napisal som ti ten vzorec, len mi blbne scaner, hned to bude No, tak scaner nejde, tak ti to napisem sem, hadam to pochopis, je vcelku jednoduchy --> Wo = (a.l na tretiu)/6 .... to je cele pre kutovy zvar... pricom a - vyska zvaru, l - dlzka zvaru po strednici (obvod toho telesa, ale streom zvaru) ... to je cele myslim... [upravil dne 1/2/10 Qcko] Citovat
Qcko Odesláno 1. únor 2010 Odesláno 1. únor 2010 To plati pre kontrolu kutoveho zvaru na ohyb.... Pricom moze platit aj to, ze namiesto /6 je tam /12, ale to si uz nepamat tam kedy:mad: [upravil dne 1/2/10 Qcko] Citovat
oni Odesláno 1. únor 2010 Autor Odesláno 1. únor 2010 ano, nevim jak to mate vy,ale mi to mame jako tau kolmy ohybovy, a pocita se jako Mo (ohybovy modul) lomen Wo (prurezovy modul v ohybu) Citovat
Qcko Odesláno 1. únor 2010 Odesláno 1. únor 2010 Hej, to sedi, vzorec je dobre.... a je tam to /6 ... podla toho by ti to malo vyjst. ...a to musime mat hadam vsetci rovnako ..nemozete mat vy ine vzorce ako my, to by nebolo bohvieco [upravil dne 1/2/10 Qcko] Citovat
oni Odesláno 1. únor 2010 Autor Odesláno 1. únor 2010 jasne treba u obdelniku je 1/6.a.b na druhou nebo 1/6.b.a na druhou a jak poznam kdy je co na druhou? jestli mi ted rozumis? Citovat
ondra123 Odesláno 1. únor 2010 Odesláno 1. únor 2010 se stav u mě v HK Ti půjčím materiály ze kterých jsem se učil na státnice asi 8kg sešitů je to tam někde:) Citovat
Qcko Odesláno 1. únor 2010 Odesláno 1. únor 2010 To je zaujimava otazka, ale vzdy sme davali a x nieco ana druhu ... preco by malo byt a na druhu? To neviem, to som ani nevidel myslim:nevim ... lebo je este moznost, ze to musis pocitat s pouzitim Steinerovej vety:bojim ... aj to je mozne:) Citovat
oni Odesláno 1. únor 2010 Autor Odesláno 1. únor 2010 prave tam zalezi co namahas, podle toho davas neco na druhou ale nikde jsem nenasel pravdilo podle ceho! Citovat
oni Odesláno 1. únor 2010 Autor Odesláno 1. únor 2010 Původně zaslal: ondra123 se stav u mě v HK Ti půjčím materiály ze kterých jsem se učil na státnice asi 8kg sešitů je to tam někde:) hele a kdyby se mohl stavit? Citovat
ondra123 Odesláno 1. únor 2010 Odesláno 1. únor 2010 jinak jsou to nějaké průřezové moduly a jsou v tabulkách.. je to dáno.. to nevymyslíš Citovat
Qcko Odesláno 1. únor 2010 Odesláno 1. únor 2010 Zo Steinerovej vety vyplyva toto --> I = 1/12.[(s+2a).(l+2a)na tretiu - s.l na tretiu] ... a potom Wo = (2.I)/l ... uf, tazke to casy ... no vidis, 8kg zositov ti da odpoved na vsetko ... skoda ze ja som zo statnic vacsinu veci dal do zberu [upravil dne 1/2/10 Qcko] Citovat
oni Odesláno 1. únor 2010 Autor Odesláno 1. únor 2010 hm, to je ale neco jineho bohuzel! to ondra123: hm to je pro me pozde,ale i tak dekuju! Citovat
Jeny Odesláno 1. únor 2010 Odesláno 1. únor 2010 moduly přuřezu v ohybu (případě v krutu) pro klasický průřezy jsou v tabulkách, jinak se právě taky dají spočítat Steinerovo větou (hrozný zlo) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.