Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

samozřejmě že se to dá vyrobit ale cena většinou převýší cenu auta. Já na těch novej hřídelích mam jen obrábění za 10000Kč materiál stál asi 1600kč a to v tom pořád není výroba ozubení tepelná úprava cementace a broušení na čisto. Takže konečnou cenu vidím kolem 20000. Ale když k tomu autu máš vztah tak není co řešit:mrk

Odesláno

a kde si to nechavas delat? a jak dlouho to trva?? jsem ted totiz v zahanici tak stradam penizky na kompletni Go motoru a Go 4x4 a podvozku kdyz uz menit tak menit za lepsi. ale prozatim bych potreboval funkcni prevodovky s tisicihranem. nema nekdo za solidni cenu???

Odesláno

Obrábění mi dělá pan Svoboda z B3kovo a ozubení pvmo slaný oddělení ozubených kol stějně tak tepelnou úpravu.

Funční převodovky těžko shánět - těžko sháním i nefukční. Každej si zdravé drží a vyčesané zase házej do šrotu:grr

Jinak k čemu ti bude ten guaife diferák? za 1. je na předokolky a za 2 pokud seženeš z mi16x4 nebo bx GTI ten má dva samosvory mezináprava s viskospojkou a zadní torsen dopředu se nic nevejde.

Odesláno

uložit někam na internet a pak přes ikonku :vložit obrázek z webu. pokud nechceš dávat na web tak mi je pošli já je uložím a sem vložím

Odesláno

Dobrá práce:super:mrk

Jinak Pavle kdopak ti dělal tu druhou hřídel do rozvodovky z čeho a na kolikpak by vyšla? Ptám se proto že bych si třeba nechal dodělat to ozubení co mi bude chybět

Možná bych pro jistotu nechal ten nalisovanej díl pojistit svarem (TIGem)

[upravil dne 1/6/10 Capy]

Odesláno

Dělal mi to kluk (ve fabrice tak nějak napůl načerno), kterého mi doporučili kluci z tuningu - banda bláznů, co se schází každý čtvrtek na parkovišti u ústředního hřbitova. Výroba trvala asi ty 3 měsíce a je to provedení s mechanickou uzávěrkou. S tím pojištěním svarem nevím. Tvářili se, že jim to hned praskne, protože díly jsou kalené. Materiál prý použili 12 050 a zušlechtili ho na 800 MPa.

Děkuji za vložení fotek :papa

Odesláno

Aha tak to jo. Mě to tedka vyrábí 13220 tak sem zvědavej jak to dopadne prý by měli být příští týden k předání na ozbení. hlavně at to jezdí a vydrží:super

• O 3 týdny později...
  • O 4 týdny později...
Odesláno

tak už se mi dostali domu hřídelky domu zatím jen osoustruženo. Ještě navrtat otvory přebrousit a pak do ozubárny zakalit a cementovat

508_Obraz108_tn.jpg

[upravil dne 12/7/10 Capy]

Odesláno

jinak bych se chtěl poradit co vše na hřídeli do rozvodovky kalit? primární ozubení je jasné taktéž ozubení na velkém kole, Ale nevím zda kalit i ozubení pro vizkózní spojku uvnitř hřídele a 2 plochy pro kluzné uložení hřídele. Materiá 14220 a předpokládá se cementace

• O 5 týdnů později...
Odesláno

Ahoj Capy,

nejen kalit, ale i popustit ke snížení pnutí (zkráceně zušlechtit). Nechal bych zušlechtit i drážky pro viskozní spojku a plochy pro ložiska. Po cementaci nutné broušení. Kam se nedostaneš bruskou, nechat větší vůli na průměru o cca 0,1mm, vůle v drážkách zvětšít o 0.05mm.

Snažil jsem se poléčit servo, ale po 3 týdnech mi zavolali z opravny že z ničeho nic mi kleknul motor. Nevíš o nějakým použitelným Mi16?

Pavel

Odesláno

Ahoj vím že byl na prodej jeden u Ústí nad orlicí za 4000 a je dokonce ze z x4 jakesi pan Kubíček 774 424809 tak to zkus pospíchá na prodej tak je poměrně levně. Původně sem ood něj bral jednu převodovku a chtěl jsem i motor na díly ale nakonec jsem so to rozmyslel

Na to dodělání hřídelek jsem sehnal přímo u nás na Kladně chlápka co vyrábí poloosy do teréních aut tak to nechám na odborníkovi z Poldovky když je přímo od fochu :mrk

• O 1 rok později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...