Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdarec,

koupím převodovku s mezinápravákem na 4x4, najlím na verzi Mi16x4 i vadnou. Jo a mám kontakt na repasi drážkování - zatím odhadovaná cena do 4000,- , upřesním do konce týdne.

Pavel

Odesláno

tak to sem zvedavej mě už měsíc navařujou novej matroš na starý hřídele. a drážkování je proti tomu hračka. Jinak neni pr..l aby stočil starý drážky tak se to musí nechat popustit je to totiž kalený a vnitřní drážkování takto nejde navařujou tam novej kus 60mm dlouhej. jinka hodně štěstí se sháněním já už tu mam inzerát na koupi těchto dílů od listopadu a nikdo nic

Odesláno

jenom taková otázka jakej myslíte že je vhodnej materiál na výrobu těchto hřídelí? podmínka je aby to zvládli obrobit na soustruhu a v ozubárně (nezničili si o to odvalovací frézu) a pak kalitelnost. Já koukal osobně po materiálu 12 060.

Odesláno

Nápad je to dobrej, používá se 12 050, 12 060. Doporučoval bych potom zušlechtění na Rm 800 MPa. Osobně půjdu cestou lisování za tepla z 12 050. Pán, co mi to má zařídit, si roztrhnul stehy, takže cenu budu znát v pondělí a hotobý by to mělo být snad do týdne.

Jěště jeden dotaz. Neznáte někoho, kdo umí vyrobit ozubení? Chci si postkádat samosvorný diferenciál do ARA a výkresy už mám hotový. Tady v Brně je to kapku problém.

Pavel Venclovský

Odesláno

jasně že víme http://www.pmvo.cz/ sem s nima domluvenej na obnovu toho navařenýho materiálu ale nejmenší modul maj M1 což nevadí je o trošku větší ale vejde se mam to na to připravený.

Ještě se mi líbí materiál 16220 ale to už je řepa 1m průměru 160 mm je za 7000kč a váží asi 140 kilo.

Jak lisování nák nerozumim jako že ti na to nalisuje novej materiál?

Odesláno

skvělý!! hned to zkusím.

S lisováním: originál odsoustružit(odborusit), nalisovat nový materiál a obrobit, lisování za tepla s přesahem cca 0.1 mm je dostačující.

Odesláno

třeba se od nich výsledek brzo dozvíme už jsou hotové návarky na obou hřídelích ve středu budou doma pak ještě obrobit pro frézování drážek a jedou dp pmvo

Odesláno

tak už mam doma hřídelky s novým materiálem. Na převodovkové je navařen nový materiál po odsoustružení starého drážkování a na rozvodovkou se přivařil nový kousek. Ted ještě na soustruhu udělat požadovaný rozměr a pak nové ozubení s modulem 1

100_8707.JPG

Odesláno

co sem viděl tak je jich několik. Mi je jiná ta do rozvodovky má ještě vnitřní drážkování pro vizkózní spojku. A pak mam doma asi z gr-ka a ta nemá ozubení pro čerpadlo. Jinak zatim je ve stádiu jako na obrázku zatim to čeká na mě až dodělam výkresy pro obraběče. A taky bych na to nemoh ani dát záruku - není to vyzkoušený. Až budou na autě tak to dostane pěknej test protože se s tím chystáme na rally

• O 1 měsíc později...
  • O 4 týdny později...
Odesláno

Už je mam u obraběče který upravuje na potřebnou míru ty navařené a rovnou se mi pustil do výroby zcela nových hřídelí. Kámen úrazu bude asi tepelná úprava protože jedna firma už mi to odmítla že si na to netroufnou tak uvidíme budeme hledat dál

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Zdravím pánové, konečně drážkování hotovo. Vnější nalisováno, vnitřní vyrobeno komplet nové - trubka i s ozubený kotoučem, zušlechtěno na 800 MPa.

Má to ovšem jeden háček. Jak jste si všimli, dlouho jsem mlčel, ikdyž už díly mám měsíc hotové. Kapku se změnila moje \"politická\" situace - zkrátka není čas na zábavu. To je důvod návrhu na prodej celé Mi 16x4 se všemi díly z vymontovaho pohonu 4x4 - chybí mi jedna poloosa a půlka kardanu.

Pokud by jste o někom věděli, budu rád. Nechce se mi celý stroj vrakovat.

Pavel

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...