Strejdakopec Odesláno 17. leden 2010 Odesláno 17. leden 2010 měl jsem 406 bez klimatizace....topení topilo jako blázen,vše o.k. ale přišel problém s autem tak jsem koupil jinou s manuální klimatizací a i když topení nejde přes klimu a jde napřímo tak auto topí jen vlažně......není tam někde odvzdušňovací ventil nebo může být přicpaný výměník?před tím jsem teno problém neměl ani když jsem vypouštěl vodu z chladiče..po napuštění vždy vše hned topilo jak má....děkuji za rady Citovat
ozzy56 Odesláno 17. leden 2010 Odesláno 17. leden 2010 zkus rukou teplotu hadic,co jdou do topení-musí být obě horké při zahřátém motoru,další porucha může být v ovládání klapek klimy-neotvírá se naplno a nepustí tak horký vzduch do kabiny Citovat
Strejdakopec Odesláno 17. leden 2010 Autor Odesláno 17. leden 2010 mě se ani nechce ohřát pořádně motor..teplota vyleze sotva na 70 a to i když jsem nemohl vyjet kopec na sněhu a 10 minut auto furt jen prakticky točil na místě takže nevím kde je problém......mě připadá že by mohl být problém spíš v termostu přímo na chlazení...jinak odvzdušňovák na topení jsem našel a ten byl pod vodou takže nevím v čem jiným by měl být problém..lidi poraďte.....možná zkusit vyměnit termostat z druhého auta ale v týhle zimě na sněhu něco dělat je hrůza...??teď otázka...v nějakejch -3 stupních když půjde auto na místě na volnoběh a bude termostat otevřený a bude cirkulovat voda přes chladič....myslíte ¨že se stihne chladit na místě aniž by sepla sahara???já jsem saharu neslyšel že by sepnula a teplota nevylezla přes 70:( Citovat
ozzy56 Odesláno 17. leden 2010 Odesláno 17. leden 2010 70 je pro teplotu motoru málo,ale topí to už dobře...,na volnoběh se to teď nedá zahřát,a sahara se taky v těch mrazech nesepne dej si do podpisu typ motoru Citovat
Strejdakopec Odesláno 17. leden 2010 Autor Odesláno 17. leden 2010 no dal jsem mezi oba chladiče papír a za chvíli jedu pár kilometrů tak zjistím jestli se to ohřeje...pak je to jasný a je to termostat....jinak vím že je to málo...406 pracuje při 83 stupních a i to mi přijde málo ale je to tak. [upravil dne 17/1/10 Strejdakopec] Citovat
Benžík Odesláno 17. leden 2010 Odesláno 17. leden 2010 Může být zanesený (ucpaný) radiator. Výstupní hadice by potom byla skoro studená. Ale to spíš bude zavzdušněný. Odvzdušnovák bývá na přívodní hadici do topení. (ta co vede od vodní pumpy) Citovat
Strejdakopec Odesláno 17. leden 2010 Autor Odesláno 17. leden 2010 psal jsem tady před chvílí že to zavzdušněný není...sice může být ucpaný ale spíš to bude termostat protože se mi neohřeje ani motor víc jak na 70 při normální jízdě takže to vypadá žře voda cirkuluje pouze přez chladič a dostatečně se to v téhle zimě chladí....propto jsem dal mezi chladiče papír a zjistím jestli se auto ohřeje...pokud ano je to jasné.... Citovat
Benžík Odesláno 17. leden 2010 Odesláno 17. leden 2010 Při 70 by to topilo skoro normálně. A když jsi psal kde je odvzdušnovací ventil, tak předpokládam, že jsi to s nim neodvzdušnil. Zkus to s tim papírem a uvidíš, že až se to ohřeje na 83 tak to bude topit skoro stejně jako ted. Co ty hadice od topení, jsou horký? Citovat
Strejdakopec Odesláno 17. leden 2010 Autor Odesláno 17. leden 2010 potom jsem taky psal že jsem odvzdušňovák našel.....při 70 to sice topilo ale ne tak jak by mělo....s tím papírem se auto ohřálo o něco víc...asi tak na nějakých 75-80 a topilo dobře takže to asi bude ten termostat.když mi ukazoval teploměr těch 70 tak byly hadice jen vlažný Citovat
Kloub Odesláno 17. leden 2010 Odesláno 17. leden 2010 a co teda řešíš???? kup si nový temostat, odvzdušni a hotovo ne??? radiátor bude v pohodě protože kdyby byl ucpaný tak se ti přehřívá Citovat
Strejdakopec Odesláno 17. leden 2010 Autor Odesláno 17. leden 2010 řeším to že jsem dával jiné budíky tak nevíám jestli teploměr ukazuje správně.....pak to že to slabě topilo a celkově na hovno všechno...jen jsem si chtěl potvrdit jestli to je ten termostat.co jinýho taky....ale topení stejně pročistím....prý se tam nalije ocet,nechá působit a potom propláchne tlakem vody. Citovat
Guest servisman Odesláno 17. leden 2010 Odesláno 17. leden 2010 a to je problém natočit motor a měla by se ohřívat hadice co jde k radiátoru,pokud se ohřívá i ta co jde k chladiči je vadný termostat. Citovat
Strejdakopec Odesláno 18. leden 2010 Autor Odesláno 18. leden 2010 Původně zaslal: honza406 a to je problém natočit motor a měla by se ohřívat hadice co jde k radiátoru,pokud se ohřívá i ta co jde k chladiči je vadný termostat. to je poravdu takhle mě to nenapadlo:super díky.přitom je to jednoduchý... Citovat
ozzy56 Odesláno 19. leden 2010 Odesláno 19. leden 2010 Původně zaslal: Strejdakopec Původně zaslal: honza406 a to je problém natočit motor a měla by se ohřívat hadice co jde k radiátoru,pokud se ohřívá i ta co jde k chladiči je vadný termostat. to je poravdu takhle mě to nenapadlo:super díky.přitom je to jednoduchý... je to jednoduché--proto jsem psal nahoře o hadicích topení, prve se ohřívá malý okruh t.j. motor a topení--až potom se přes termostat přidává chladič (velký okruh) Citovat
fifowole Odesláno 19. leden 2010 Odesláno 19. leden 2010 chtel by se zeptat jak je to se silou foukani, jestli by tomu taky mohlo pomoct vyměnit filtr, nebo mám zkontrolovat něco jiného?.. zda se mi ze to fouka dost slabe, mam na panelu takový to táhlo na redukci síly foukání.. a zkratka až do pulky to nefouka skoro vůbec, ani neni nic slyset, pak za pulkou to je sice slyšet, ale halsitost podle mě neodpovídá tomu co vychází z těch mřížek.. A ještě, je to tak že foukání se zesyluje vzhledem k rychlosti? Na dálnici se mi zdálo že to fouká víc když jedu rychle. Citovat
Strejdakopec Odesláno 20. leden 2010 Autor Odesláno 20. leden 2010 problém mám vyřešen..bylo to jak jsem říkal..termostat.... fifowole:.....jo určitě ho vyčisti...je na strane spolujezdce pod plastem pod oknem....budeš se divit co vše tam bude....já ho čistím každý měsíc a je tomazec...hlavně na jařže a podzim....vůbec se nebopj filtr vyndat proklepat klidně i vyluxovat a já ho i peru v kýbly s vodou. Citovat
Strejdakopec Odesláno 20. leden 2010 Autor Odesláno 20. leden 2010 Původně zaslal: ozzy56 Původně zaslal: Strejdakopec Původně zaslal: honza406 a to je problém natočit motor a měla by se ohřívat hadice co jde k radiátoru,pokud se ohřívá i ta co jde k chladiči je vadný termostat. to je poravdu takhle mě to nenapadlo:super díky.přitom je to jednoduchý... je to jednoduché--proto jsem psal nahoře o hadicích topení, prve se ohřívá malý okruh t.j. motor a topení--až potom se přes termostat přidává chladič (velký okruh) zjistil jsem to tak i tak...jenjemi divný že i přesto že se kolem aut motám prakticky furt mě nenapadlo sáhnout na hadici topení a chladiče hned po startu motoru.....taková banalita....vím jak co funguje jen mě to nenapadlo zjistit zrovna takhle...nicméně jsem to stejně zjistil:-) Citovat
Benžík Odesláno 24. leden 2010 Odesláno 24. leden 2010 Při odvzdušňování topení jsem ztratil odvzdušňovácí šroubek (čepičku), spad někam za motor a už jsem ho nenašel, ani na zemi neni. Dal jsem místo něj plastvou čepičku z ventilku z kola, má stejnej závit, ale nevim jestli jsem dobře udělal. Neteče to, ale nevim co to vydrží. Máte s tim ňáký zkušenosti? Citovat
EXI.60 Odesláno 24. leden 2010 Odesláno 24. leden 2010 Mě zas ta originální čepička odvzdušnováku praskla.dal jsem ju také z kola.zatím měsíc drží perfektně.Podle mě je to uplně stejný materiál Citovat
Benžík Odesláno 24. leden 2010 Odesláno 24. leden 2010 Mohl bych tam dát železnou čepičku, ale ta potřebuje těsnění. Ta plastová se utěsní sama. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.