korous Odesláno 4. leden 2010 Odesláno 4. leden 2010 Mám problém s průnikem oleje do chlazení, už se mi to stalo 3krat za 4 roky, mám model 98. Motor šlape dobře, akorát prostě začne sáknout olej do chlazení a nakonec to poznám, když sem mi začne přehřívat motor. Stalo se Vám to někomu? Už jsem nechal i přebrousit a opravit hlavu, ale asi to nepomohlo.... Citovat
kmotrik Odesláno 4. leden 2010 Odesláno 4. leden 2010 Hodně záleží jakým způsobem a jak moc se hlava dotahuje, nevěřil jsem tomu kolik toho vydrží, také hodně záleží na tom jaké těsnění se koupí . Pak je ještě možnost a to ta, že by byla prasklinka v hlavě, které se broušením nezbavíš. Na druhou stranu přijde mi divné že by to šlo takto pomalu, kdyby byla prasklinka v hlavě asi by to šlo a olej prosakoval do vody stále a než po určitým čase. řešení? koupit kvalitní těsnění pod hlavu, nový šrouby, nechat srovnat hlavu na magnetce dotáhnout přesně podle návodu. Citovat
korous Odesláno 4. leden 2010 Autor Odesláno 4. leden 2010 No na magnetce a zarovnana hlava byla loni. Tyhle problemy s průsakem oleje do vody mám od samého počátku. Bylo mi řečeno, že tyhle motory mají extrémně úzké místo mezi válcema a průchodem chladící vody. Přijde mi to ale jako blbost, takhle blbě by to řešili snad jen v Pálistánu ... :-) Zkusím jinýho mechanika! Už mně to začíná štvát, asi si začnu auto opravovat sám. Btw. ty údržbářské příručky, co jsou v prodeji, jsou k něčemu ? Citovat
kalio306 Odesláno 4. leden 2010 Odesláno 4. leden 2010 vo vedlajšom vlá kne práve čítam aký je 1,6 motor super a že žiadne starosti práve z olejom atd tak neviem o nejakých extrémoch pri tomto motore ak maš možnosť zmeniť \"odborníka\" tak len do toho zmena je život ale aby to nebol ešte večíí blbec porad sa tu na fore kam treba zajsť podľa toho kde bývaš servisná príručka Jak na to je dobrá vec vála sa tu niekde na nete tak stiahni preštuduj a uvidiš čo si možeš dovoliť aj sam nezaleži to len od priručky ale aj od napr. vybavenia dielne atd lebo je jasne že rozobrat sa da kadečo Citovat
pastorek Odesláno 4. leden 2010 Odesláno 4. leden 2010 Původně zaslal: korous ... Zkusím jinýho mechanika! ... Dobré riešenie. Ešte by som to doplnil o tesnenie Goetze a budeš mať pokoj. Citovat
bombarderik Odesláno 4. leden 2010 Odesláno 4. leden 2010 Urcite je dolezite zohnat dobre a kvalitne tesnenie. Mne sa napriklad stracala stale voda. V jednom servise mi to stale nevedeli poriadne spravit tak som siel do druheho. Dali nove tesnenie a zistili ze jeden srob bol raz ulomeny a bol tam dany iny a ten oriadne nedotiahli. Takze aj to sa stava. Je to trosku ina situacia ale mozno zmena mechanika neuskodi. Citovat
korous Odesláno 5. leden 2010 Autor Odesláno 5. leden 2010 No já jinak s motorem problém nemám, akorát jsem vyměnil výfuk, rozvody jsem nechal udělat jak jsem to auto koupil Motoricky to auto je pekny vzhledem k obsahu a výkonu. Neni to super výkonný motor, ale vzhledem k váze auta (break) je to v pohode. V podstate pokud nejezdim v kopcich, radim jen 4/5. Takze radite zkontrolovat srouby a tesneni Goetze ? OK Citovat
pastorek Odesláno 5. leden 2010 Odesláno 5. leden 2010 Skrutky (srouby) sa majú meniť po každej demontáži hlavy. Pri benzínových motoroch to nieje až také chúlostivé a keď niesú natiahnuté tak sa dajú použiť i pôvodné no v tvojom prípade odporúčam vymeniť. S tesnením Goetze mám veľmi dobré skúsenosti, preto si myslím že je spoľahlivé. Pri oprave je treba skontrolovať rovinu hlavy ale i bloku a osadenia vložiek. Motor 1,4 (TU3JP) má vložené valce a záleží na ich zarovnaní z blokom. V prípade potreby môžem dohladať presné hodnoty. Citovat
korous Odesláno 5. leden 2010 Autor Odesláno 5. leden 2010 Tak si musím nasypat popel na halvu a vrátit se k problému s teplotou z jiné strany, já jsem koukal do nádrže na olej od serva. :mad::mad::mad::mad: Takze problem neni v netesnosti hlavy- zaplat pambuh, ale v termostatu a nebo v cidle, nebo v chladici (coz by bylo horší). Chladící okruh je v pohode, bez oleje. Jaké s tím máte zkušenosti ? Myslím s termostatem. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.