Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Uz jsem tady o tom neco nasel, ale jednalo se o problem s alu disky. Ja mam problem s plechovymi disky.

Asi od 100-110 km/h zacnou vibrace volantu, v rozsahu +/- 5 mm. Pri zvysovani rychlosi nad 110 km/h vibrace stale trvaji a rekl bych ze se mozna i zesiluji.

Pri nizsich rychlostech (50-100 km/h) citim postupne zesilujici vibrace, ale jsou velice slabe. Na aute mam pneu Dunlop.

Je to dost neprijemne a na dalnici me po 10 min uz brni ruce. Uz jsem to jednou ventiloval u dodavatele a v ramci zaruky me vyvazil kola. Bohuzel to vubec nepomohlo. U mesic stareho auta me to dost se.... Napada nekoho co s tim? Nebo nemel nekdo z vas podobny problem?

Predem diky za pomoc

[Editován dne 28/8/04 marca]

Odesláno

Ani se radsi nekoukej, jenom zaplaces, nakonec mi to opravili ani nevim jak a vzsledek je ten ze obcas to vibruje a obcas ne. Kdyz jsou v kola zaberu tak to je v klidu a kdyz ne tak to holt vydrzim:P

Odesláno

Diky za odpovedi, ale jak jsem uz psal, ten thread \"Vibrace volantu\" uz jsem cetl a dokonce pridal svou zkusenost s dotazem. Problem je ze ja mam problemy s plechacema :(

Dnes jsem byl v servisu a v ramci zaruky mam vyvazeny vsechny kola. Kdyz jsem s dobrym pocitem opravene zavady vyjel tak po 3 km jsem to zaparkoval a volal zpatky ze to porad vibruje. Po dohode jsem dojel zpatky a jelo se do nejakeho peneuservisu, aby se ty kola vyvazily pro jistotu jinde. Vysledek byl, prave predni kolo - pridal 2g (takze moc velky rozdil tam nebyl), leve predni kolo - pridal 10g (coz je uz docela dost velkej rozdil od predesleho vyvazeni).

Opet jsem vyjel s pocitem, snad uz konecne vyresene zavady. A opet ....... vibrace. Takze jsem s tim nechal pro jistotu projet technika ze servisu, aby si to zkusil sam. Pri 100-130 km/h to postupne zacinalo vybrovat a on sam uznal ze je v tom problem.

Mimochodem po tom prvnim vyvazeni byla pry zkusebni jizda a nevibrovalo to .... ha ha ha.

No zitra tam jedu dat auto asi tak na 3 hod. aby se zjistilo v cem to je. Ale mam cim dal vetsi strach, ze to nic nevyresi.

Me bohuzel nemuze nikdo narknout z toho, ze mam neorig. disky, protoze mam plechace ;)

Napada nekoho co s tim muze byt, kdyz to vibruje i s plechovymi disky???

[Editován dne 30/8/04 marca]

Odesláno

Vibrace jsem taky měl. Naštěstí mám spolužáka Peugeot servisáka a ten mi to vysvětlil (a zároveň nechal odstranit). Jedná se o to, že přední kola jsou prý kvůli snížení nárazů do děr zavěšena ne kolmo, ale mírně dopředu. A občas vzniká vibrace ala nákupní vozík. Nepomůže vyvážit poze kola, musí se nechat vyvážit kolo i s poloosou. Servisy, které na to nemají vybavení to samozřejmě nepřiznají. U Domanského v Praze to umí... :-)

Odesláno

2 elwix: Diky, konecne nejaky tip ;)

2 all: Byl jsem na te kontrole v servisu (trvalo to asi 4,5 hod.) a vysledek je asi o 80% zlepseni. V Peugeotu v Nemecku jim pry nekdo poradil at o 180 stupnu pootoci plaste na disku. To je to co pry pomohlo. Zlepseni to je, ale vibrace obcas citim, uz ne takove ale jsou tam.

Takze jak psal Elwix, uz jsem objednany na vyvazeni kol i s poloosou k Domanskemu do Prahy.

Odesláno

2 \"Elwix\" : To jako vyndají poloosu z auta, dají na ní nějak kolo a vyvažují to jako celek?:o A co když se budou dávat zimáky, nebo se po opravě defektu dá kolo zpět poněkud pootočené ? To pak zase bude vibrovat? Tak už mám ze života něco za sebou, ale vyvažovat kolo i s ploosou jako celek jsem ještě neslyšel. I když jednou je všechno poprvé.:D

• O 3 týdny později...
Odesláno

Tak dynamicke vyvazeni je uplne na ho... vibruje to porad :(

Presel jsem na vylucovaci system do ktereho uz neminim tahat autorizovany servis, protoze oni jsou uplne mimo a nevedi co s tim. A ja potrebuju auto uzivat a ne ho mit tydny v servisu.

Takze ted jsem zacal s tim vyvazenim u znameho v pneuservisu. Prvni zavazne zjisteni je, ze se kola po 2 dnech od vyvazeni rozhodila, prave predni o 5g a leve predni o 15g!!! Mam podezreni jestli se nahodou nehejbou gumy na discich. Udelal jsem cary proti ventilkum a uvidim.

Napisu jak to pokracuje...

[Editován dne 23/9/04 marca]

Odesláno

Pneu na ráfcích se nehnou, to si můžeš být jistý. Možná, že to blbě vyvážili, nebo nějaký závažíčko ulítlo z kola. Pak je tu ještě možnost, že jsi někde vymetl díru a je deformovaný ráfek. V servisu to někdy ani nepoznají. Prdnou kolo na vyvažovačku, přiklopí kryt (bez toho se to neroztočí), ajeto.

Odesláno

Ted o vikendu se budu snazit poradne projet auto a uvidime. Ale nevzdam to. U mesic stareho auta me to dost vadi. Urcite napisu, jak pokracuju

• O 2 měsíce později...
Odesláno

skoro mam strach to napsat:bojimnasel jsem tady kram, kde prodavaji ty podlozky pod hlinikace, jsou ruznych velikosti, tloustky , prumeru, poctu der atd.Ted bojuji sam se sebou , jestli koupit, prezout predek na hlinikace a vyzkouset to, nebo cekat do jara. :(

Odesláno

Tyhle podložky zvetšují rozchod kol. Jestli jdou použít jako vystřeďovací, aby vymezily vůli mezi dírou v ráfku a osazením na kotouči, to nevím.

Odesláno

tloustka je napr. 3mm (ale taky 10-15mm), takze tim moc rozchod nezvetsi, spis me mate, ze asi prekryvaji i otvory v disku na kole i na naprave-samozrejme, ze v te podlozce jsou taky otvory, vnitrni otvor je ruzny podle typu auta, no nevim:bojim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...