Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahojte, stalo sa uz niekomu ze mu vyfrkoval olej s pod vika ventilov alebo to volaju ties kryt hlavy valcov. Mam od oleja zasvineny cely rozdelovac a vyfrkuje az tak ze mi kvapka s pod auta. Je tam jedno tesnenie ale to asi tam nestaci. Rozmyslal som o nejakom tesniacom tmely na motory ze by som ho naniesol este na to tesnenie. Stalo sa toto uz niekomu ? Typ auta je v popise. Diki

Odesláno

Máš na měrce a na víku na dolejvání ten bílej sajrat? To je vlhkost v oleji. Voda v chlazení neubejvá? Jak je starej olej? Mě to taky dělalo v 309 1,9 80kw a nakonec to bylo těsnění pod hlavou-voda v oleji. Ale pokud je olej starej tak v něm může být vlhkost i když je těsnění ok.

Odesláno

bombarderik

No ja som menil tesnenie pod hlavou spolu s tesnenim veka ventilov. Mal som tiez problem, to tesnenie veka presakovalo. Skus ho este kapanek dotiahnut (na tie sroby navrchu je predpisany slaby moment). Nieco som sa docital, ze s tymito tesneniami je dost problem a mnohe presakuju. Treba dat co najhrubsie (pre dany typ) alebo najlepsie origo. Mam nejake Asuka (ci tak nejak) a trochu presakuje po prajoch, no neriesim to. Predchadzajuce presakovalo po celej ploche. Najlepsie ked ti napise niekto s rovnakou motorizaciou ako je spokojny s tou ci onou znackou.

Odesláno

Mne to tesnenie presakovalo tiez hned po vymene (nove). Vsak to ti hovorim, ze nie je tesnenie ako tesnenie. Original som tam mal 10 rokov a ani kvapka a bolo popraskane ako pokozka 100-rocnej babicky.

Odesláno

Najistejsie by si mal original alebo keby ti napisal niekto s rovnakym motorom a rocnikom, ze mu nepresakuje. Vymenis to aj pred domom. Treba iba poriadne vycistit dosadacie plochy.

Edit: Viskozita a staři oleja ma na presakovanie minimalny vplyv.

[upravil dne 29.12.2009 jojtik]

Odesláno

Tak som bol dneska obehat predsa obchody a v peugeote ho mali len na objednavku za 34 evri tak som skocil do autokelly a tam ho mali tak som ho porovnal so starym a to stare bolo uz zatlacene oproti novemu tak som ho vzal. Dnes ho nahodim a uvidim este precistim pre istotu hadicky. Diki vsetkym za pomoc.

Odesláno

Zdar měl jsem ten samej problém u golfa koupil jsem levný těsnění bylo takový tvrdší a prosakoval mi olej pak mi známej sehnal jiný o hodně měkší jakoby s přísadou silikonu ted dělaj i gumičky do stěračů dříve tvrdé a ted jsou měkčený tak asi takovej je to rozdíl.No prostě jsem ho vyměnil za tohle měkčí a vše je OK:super

Odesláno

Presne to mam ako keby tam bol silikon. Mam problem z jeho nasadenim. Nedrzi v drazke lebo je mekke a pruzne a tym padom mi vzdy odpadne ked chcem nasadit kryt a vzdy to niekde netesni. Nepoznate nejaku fintu ako sa s tym popasovat?

Odesláno

Diki pastorek. Skusil som ho nalepit na silikonovy tmel a pomohlo. Ostalo prilepene na tom kryte tak som ho mohol pekne zalozit. Zatial som skusil motor len na chvilku ale nin nefrkalo. Tak hadam uz sadlo dobre.

• O 2 roky později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...