stres3dcz Odesláno 23. prosinec 2009 Odesláno 23. prosinec 2009 zdravim, chtel bych si trosku vylepsit svyho seriovyho milacka - potreboval bych radu. Mam motor 1.4 KDX takze jednobod, jedna vacka. Ted po vyplate bych si chtel koupit filtr, rezonator a koncovej tlumic http://speedpro.cz/sportovni-bavlneny-filtr-raceland-p-174.html http://speedpro.cz/rezonator-vyfuku-sport-ocelovy-p-4555.html http://www.hifik.cz/produkt.php?kat=12&pkat=50&id=1314 Jeste sem koukal na jinej filtr: http://www.hifik.cz/produkt.php?kat=12&pkat=72&id=309 Ale nevim, zda se mi lepsi ten predtim co jsem psal - je trosku vetsi. Moje otazky: 1)Myslite ze by to mohlo mit nejakej zvuk a ne nejakej jak udrncenej plech kdyz je vykuchanej origo vyfuk? Vzduchac bude mit privod vzduchu, odstinenej mista tu je dost.. 2) mam na odvetrani od vika ventilu dat malej bavlnenej filtrik nebo to nechat jak to bylo? 3)casem bych pak planoval jeste dalsi veci jako jsou svody, sportovni uni kat a ostry vacky - ma to vubec cenu na tenhle motor? 4)Kdyz tam dam ten filtr, vyfuk pozere si to ridici jednotka nebo bude chuda smes? 5)kde by se dala prebrousit ta jedna vacka co je na vyfuk i sani a za kolik? jde mi jen o upravu pro nermalni jezdeni, nekde sem to nasel na uhel 260/260 za 10000 a to se mi zda dost.. 6) kolik ma puvodni vacka uhle? 7)nejsem ja vocas takovych otazek Diky.. [upravil dne 23/12/09 stres3dcz] Citovat
tom406 Odesláno 23. prosinec 2009 Odesláno 23. prosinec 2009 o směs se starat nemusíš tam se toho moc nezmění při filtru a výfuku,rezonátor jsou vyhozené prachy, filtr je celkem v pořádku hlavně to odstínit a zvuk se změní i při samotném filtru ale při tomhle motoru a výkonu to bude znít spíš jako kdybys měl prasklé svody nebo díru ve výfuku na začátku, ale budiš pokud zvolíš dobrý tlumič výfuku tak to bude snad OK. Pokud nerozumíš moc motorům a problematice technologie a elektroniky tak neuvažuj nad vačkama ani ničím jiným ve střevech.Kup si kvalitní filtr vzduchu(né jako máš v odkazech) a kvalitní tlumič ale né Laityng nebo nějako jinou havěť s kocurem na koncovce a prachy místo do vaček dej do pořádného oleje, svíček a zapalovacích kabelů Citovat
stres3dcz Odesláno 23. prosinec 2009 Autor Odesláno 23. prosinec 2009 a ty tomu jako rozumis? rezonator misto stredovyho tlumice to je snad rozdil ne:nevim a co kat mam ho vyndat a dat tam trubku? jakej je rozdil v drahym KN filtru a v tomhle lacinym? Kdyz mi upad koncovej dil vyfuku tak to melo zvuk docela dobrej obzvlast kdyz se to tocilo:D Citovat
Voighta Odesláno 23. prosinec 2009 Odesláno 23. prosinec 2009 Zrovna Tom je jeden z nejpovolanějších který o tom ví opravdu hodně. Stačí si tu třeba projít např. jeho vlákno se svou 406 kterou si upravil a uvidíš sám. Citovat
dolly1010 Odesláno 23. prosinec 2009 Odesláno 23. prosinec 2009 měl sis koupit aspoň 1.6ku, když z toho chceš tahat závratný výkony Citovat
tom406 Odesláno 23. prosinec 2009 Odesláno 23. prosinec 2009 Původně zaslal: stres3dcz a ty tomu jako rozumis? rezonator misto stredovyho tlumice to je snad rozdil ne:nevim a co kat mam ho vyndat a dat tam trubku? jakej je rozdil v drahym KN filtru a v tomhle lacinym? tom 406:ani moc ne:D hele ptal ses tak ti odpovídám. tak se nepři protože je to tak jak ti píšu. rozdíl ve filtru je určitě a hlavně ve zvuku a nikde jsem nepsal ža KN je nějaký super filtr.ale klidně vyškubej kat. a dej si tam rezonátor a pak budeš rezonovat. [upravil dne 23.12.2009 tom406] Citovat
stres3dcz Odesláno 23. prosinec 2009 Autor Odesláno 23. prosinec 2009 ja sem nemluvil o zavratnych vykonech!! ja chci jen aby to melo nejakej zvuk, a postupem casu to trosku ozivit aby to vic tahalo, nechci do toho ani davat moc penez, to prijde az u dalsiho auta -bmw 318ti tam uz ten tuning cenu mit bude a zvedne vykon.. sem prave videl na feldu ze se snad brousili vacky za 3000 nebo kolik a kdyz ja tam mam jen jednu.. tom406: jestli sem te nejak urazil tak promin to byla jen otazka.. me muzes poucit treba.. Citovat
stres3dcz Odesláno 23. prosinec 2009 Autor Odesláno 23. prosinec 2009 ach jo precti si to poradne katalizator tam tam chci nechat, rezonator prijde misto stredovyho tlumice!! az pak sem psal jestli nemam vyhodit ten kat a dat tam trubku ale radsi bych ho tam nechal:D Citovat
stres3dcz Odesláno 23. prosinec 2009 Autor Odesláno 23. prosinec 2009 ted mi jde hlavne o zvuk - vacky atd budu resit az nekdy za par mesicu to nespecha spis sem chtel vedet kde mi to udelaj a za kolik abych si to nekam napsal.. a tady mas chybu v linku ma tam bejt nolimi ne nolmit [upravil dne 23/12/09 stres3dcz] Citovat
tom406 Odesláno 23. prosinec 2009 Odesláno 23. prosinec 2009 Původně zaslal: stres3dcz ja sem nemluvil o zavratnych vykonech!! ja chci jen aby to melo nejakej zvuk, a postupem casu to trosku ozivit aby to vic tahalo, nechci do toho ani davat moc penez, to prijde az u dalsiho auta -bmw 318ti tam uz ten tuning cenu mit bude a zvedne vykon.. sem prave videl na feldu ze se snad brousili vacky za 3000 nebo kolik a kdyz ja tam mam jen jednu.. tom406: jestli sem te nejak urazil tak promin to byla jen otazka.. me muzes poucit treba.. s takových prkotin se neurážím-promiň ale BMW 318i ?? to raději už toho peug. co máš.Tam to budou vyhozené prachy leda bys to stavěl o základu znovu. Hele zvednout výkon to je hezké ale pokud chceš opravdu rozdíl tak si uvědom k čemu to bude.A pokud to opravdu chceš tak investuj do skořepin a volantu a vyškubej hudbu a cipoviny z auta- bude to vypadat sportovně tedy líp a navíc ušetříš třeba i několik desítek kil a změní se ti poměr váha/výkon a to je někdy důležitější než ostrá vačka u které musíš namapovat ECU jinak to dopadne velmi zle pro motor nehledě na to že on to nezvládne bez dalších úprav Citovat
tom406 Odesláno 23. prosinec 2009 Odesláno 23. prosinec 2009 Původně zaslal: stres3dcz ted mi jde hlavne o zvuk - vacky atd budu resit az nekdy za par mesicu to nespecha spis sem chtel vedet kde mi to udelaj a za kolik abych si to nekam napsal.. a tady mas chybu v linku ma tam bejt nolimi ne nolmit [upravil dne 23/12/09 stres3dcz] nechápu? nolimi ?? co to jako je? [upravil dne 23.12.2009 tom406] Citovat
stres3dcz Odesláno 23. prosinec 2009 Autor Odesláno 23. prosinec 2009 i kdyz by to byli uhle 260/260? sem prave nasel web kde to delaj za desitku a pisou ze u toho nemusis mit zadny upravy ze je to na normalni jezdeni.. Citovat
stres3dcz Odesláno 23. prosinec 2009 Autor Odesláno 23. prosinec 2009 Původně zaslal: tom406 Původně zaslal: stres3dcz ted mi jde hlavne o zvuk - vacky atd budu resit az nekdy za par mesicu to nespecha spis sem chtel vedet kde mi to udelaj a za kolik abych si to nekam napsal.. a tady mas chybu v linku ma tam bejt nolimi ne nolmit [upravil dne 23/12/09 stres3dcz] nechápu? nolimi ?? co to jako je? [upravil dne 23.12.2009 tom406] stav vozu na http://www.406.nolmit.cz ma to bejt http://www.406.nolimit.cz Citovat
stres3dcz Odesláno 23. prosinec 2009 Autor Odesláno 23. prosinec 2009 a co se ti nezda na tom 318ti, jak si psal ty sedacky tak jak se vyresi ty zadni? obcas nekoho vozim.. a jaky skorepiny se sklapenim bys doporucil [upravil dne 23/12/09 stres3dcz] Citovat
peugeot09 Odesláno 23. prosinec 2009 Odesláno 23. prosinec 2009 Hlavně žádnej stres. Kluci Ti radí dobře. Radši než cpát peníze do motoru, který stejně nikdy nepojede nijak extrémně dobře, si kup tu nejsilnější možnou motorizaci. Schválně si spočti, kolik Tě budou stát úpravy, které se chystáš provést. Připočítej i čas, který nad tím strávíš... Myslím, že pokud chceš pořádný výkon, bude nejlepší možné řešení prodat stávající auto a koupit benzinového dvoulitra. Za měné peněz, než vrazíš do své jednačtyřky, získáš mnohem vyšší výkon. Vím, že tohle jsi asi slyšet nechtěl. Citovat
stres3dcz Odesláno 23. prosinec 2009 Autor Odesláno 23. prosinec 2009 kolikrat se budu opakovat me nejde o vykon me jde jen o zvuk, maximalne tak o oziveny toho motora aby tahnul ve vysokych. chci si pak kupovat 318ti to je 1.8 turbo benzin s vykonem 103kw tam potom budou mit cenu ostry vacky , cip svody kat vyfuk atd! Citovat
wooody Odesláno 23. prosinec 2009 Odesláno 23. prosinec 2009 jestli chces zvuk tak si kup v tesku filtr za 200 kč vejfuk nějakej za litra uni a zvuk budeš mít taky...... tady ti klui raděj jak to udělat efektivně správně a hlavně inteligentně aby to motoru nevadilo.... Citovat
stres3dcz Odesláno 23. prosinec 2009 Autor Odesláno 23. prosinec 2009 ty ses asi pekny pako.. z teska bude mozna tak hribek ale papirovej kdezto ja si kupuju bavlnu a reknete mi ze ta bavlna s naporem vzduchu bude horsi nez origo? to asi ne.. a vejfuk kdyz dam koncovej tlumic uni a rezonator tak to snad nejakej zvuk mit bude pisu ze chci za malo neco uchazejiciho ale aby to pak nebylo jak vybrakovanej vejfuk:bacha Citovat
peugeot09 Odesláno 23. prosinec 2009 Odesláno 23. prosinec 2009 V klidu, my to s Tebou myslíme dobře. Sám mám na svém autě bavlněný sportovní kužel. Pomocí trubek dovedený do předního nárazníku, kde nasává čerstvý vzduch. Všechno je odizolováno proti teplu. Doporučil bych Ti nejdřív provést něco podobného a pokud nebudeš se zvukem ani poté spokojený, pak podnikni další kroky. Zvuk se po této úpravě značně změní... [upravil dne 23/12/09 peugeot09] Citovat
wooody Odesláno 23. prosinec 2009 Odesláno 23. prosinec 2009 ja to myslel ironicky.......... jestli chceš něco ucházejícího tak si nech odladit a udělat vejfuk na míru, ne am navařovat něco jinýho místo něčeho....... a už rovnou bych šel do duplexu Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.