vachalino Odesláno 21. prosinec 2009 Odesláno 21. prosinec 2009 AHoj chci se zeptat, co se stane kdyz si koupim komponentní repro a ty výškáče nikam nedám...stane se něco..? popřípadě jaké repro do předních dveří koupit, když nemám kam dát výškáče. Jináč rádio jsem si prozatím vybral toto: http://www.profiradia.cz/alpine-cde-101rm.html díky... Citovat
peugeot09 Odesláno 21. prosinec 2009 Odesláno 21. prosinec 2009 Rádio Ti schvaluju. Pokud výškáče ze sady (středobas+vysokotónové reproduktory+výhybky) nikam nedáš, tak se ze zvuku v lepším případě pozvracíš. V horším případě se může poškodit koncový stupeň v autorádiu vlivem jiného průběhu impedanční charakteristiky jednoho měniči oproti dvěma reproduktorům jakožto celku. To ovšem platí jen při hodně velkém zesílení. Při normální hlasitosti nehrozí nic. Pokud se ptáš, zda stačí koupit koaxiální reproduktory do dveří, pak nevidím problém. Jen se bude potřeba smířit s tím, že reproduktor na vysokých kmitočtech značně směruje, což se na frekvenční charakteristice projeví jako akustický propad. Prostě budeš ochuzen o výšky, což mi v případě tohohle rádia přijde dost škoda. Zvuk nebude kompletní. [upravil dne 21/12/09 peugeot09] Citovat
vachalino Odesláno 21. prosinec 2009 Autor Odesláno 21. prosinec 2009 Taky me to stve ale proste nemam je kam dát výškače... A mohl by si mi poradit k tomuto radiu teda nejaky ty koaxialni...jakou znacku atd.. Je i na koaxialní repraky lepší, když se vytlumí dveře..? Díky Citovat
peugeot09 Odesláno 21. prosinec 2009 Odesláno 21. prosinec 2009 To víš, že je to lepší. Koaxiální reproduktor je v podstatě několik reproduktorů v jednom, to vše odděleno primitivními \"výhybkami\". Jestli by Ti stačily 6,5\" třípásmové Pioneery, tak zrovna jedny prodávám. Citovat
obaf Odesláno 21. prosinec 2009 Odesláno 21. prosinec 2009 ved si tie vyskace nalep na vrch pristrojovky, oni maju taky stojan presne na to. Citovat
vachalino Odesláno 21. prosinec 2009 Autor Odesláno 21. prosinec 2009 Původně zaslal: peugeot09 To víš, že je to lepší. Koaxiální reproduktor je v podstatě několik reproduktorů v jednom, to vše odděleno primitivními \"výhybkami\". Jestli by Ti stačily 6,5\" třípásmové Pioneery, tak zrovna jedny prodávám. a kolik by si za ně chtěl? Citovat
vachalino Odesláno 21. prosinec 2009 Autor Odesláno 21. prosinec 2009 Přišli ti ty zprávy ode mně? Citovat
peugeot09 Odesláno 21. prosinec 2009 Odesláno 21. prosinec 2009 Jj, jsou tu všechny. Podívej se na ty ode mě. Citovat
Mirrae24 Odesláno 24. prosinec 2009 Odesláno 24. prosinec 2009 Nevim na co takovou řídící jednotku (rádio) a na to takové repráčky? Normálně kup komponentní repra a výšky jak bylo zmíněno nalep na přístrojovou desku, vůbec v tom nevidím problém. S těma domečkama se dá dobře pracovat. A budeš mít zvuček jedna báseň! Třeba tyto - nemohu si je vynachválit http://www.rapid-autohifi.com/store/goods-repro_ESX_SE6_2C-esx-signum-elite-se62c-dvoupasmove-komponentni-165-cm-reproduktory.html Citovat
Pa.vlos Odesláno 24. prosinec 2009 Odesláno 24. prosinec 2009 JJ, Mirae ti radí dobře.....udělej to přesně tak a nebudeš litovat Citovat
vachalino Odesláno 25. prosinec 2009 Autor Odesláno 25. prosinec 2009 jenom bych se chtel zeptat jak se to zapojuje, koaxialy je jednoduchy zapojit, ale komponentni nevim jak se zapojuje... Citovat
Mirrae24 Odesláno 25. prosinec 2009 Odesláno 25. prosinec 2009 Každopádně by to chtělo zesík, ale i bez něj Ti zahrají solidně (ale není to ono), já tehdá neměl na další zesík k těm kompům a teď už jsem se k tomu nedostal a lituji toho, mám docela drahé repráky a nedostal jsem z nich max a ani bez zesíku nedostanu. Jinak jdou zapojit na stávající kabeláž, takto: Propojíš stávající kabeláž s výhybkama co dostaneš snad s repráky a ty s reproduktorem. Citovat
peugeot09 Odesláno 25. prosinec 2009 Odesláno 25. prosinec 2009 Mirrae, jestli chceš, mám tu špičkovej dvoukanál Macrom. Reálný výkon 2x110W/4ohm. Nádhernej, poctivej stroj u kterýho je šance, že svojí životností přežije auto. Zatím jsem v oblasti autohifi tak špičkový, detailní, plný zvuk neslyšel...na takhle drahé reproduktory je myslím absolutně ideální. Nechám ho docela za levno, nemám pro něj využití. [upravil dne 25/12/09 peugeot09] [upravil dne 25/12/09 peugeot09] Citovat
Mirrae24 Odesláno 25. prosinec 2009 Odesláno 25. prosinec 2009 Her Got, já jsem Mirrae s dvěma rr Zase já mám až na rádio vše od ESX, hezky to vše ladí, ale nemám na zesík od ESX za 5 000,- abych si jej dovolil. Ovšem se obávám, že bych neměl ani na ten Tvůj, to by to docela zalevno muselo být i pro mě docela zalevno. Citovat
peugeot09 Odesláno 25. prosinec 2009 Odesláno 25. prosinec 2009 Za to jedno Rko sorry, netušil jsem, že si na něm až tak zakládáš. Cenovku navrhni do SZ, potřebuju teď honem rychle peníze na jinej (monoblok na subwoofer) a do rezerv se mi kvůli tomu šahat nechce. Určitě se nějak dohodneme. Výkon je reálný, sinusový. Napájecí cesta je jištěna dvěma 25A pojistkami. Je na něm proveden menší tuning... Až to uslyšíš, posadíš se z něj na zadek. [upravil dne 25/12/09 peugeot09] Citovat
peugeot09 Odesláno 25. prosinec 2009 Odesláno 25. prosinec 2009 Ani ne, na druhou stranu jsme na tom docela podobně, možná bych se nebál říct, že stejně. SZ odeslána. [upravil dne 25/12/09 peugeot09] Citovat
Pa.vlos Odesláno 25. prosinec 2009 Odesláno 25. prosinec 2009 Každopádně bych se vrátil k dotazu, nedělej si z toho hlavu, cca. před rokem jsem kupoval kompa Blaupunkt....bohužel jsem musel reklamovat ( 1 reprák přestal hrát ). Teď jsem pořídil MAC Audio a vůbec toho nelituju, zapjíš to stejně jako koaxy. Výšky jsem prozatím neřešil.... ale časem budou vyměněny za origo. Zvuk je nesrovnatelný s originálem ozvučením. Někde jsem tady o tom zakládal vlákno a zrovna s Mirraem jsme vedli poučné diskuse. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.