Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

306 cabrio & 306 sedan by JoseA + adoptivní Evik

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: JoseA

lpepsi: Já toho původního majitele od koho si to kupoval neznám, ani nemám tušení o koho jde. Ale podle toho vypálení auta si myslím, že ho asi někdo neměl rád. No vlastně na tom krycím plechu u motoru jak je vyryto jeho příjmení a u toho kosočtverec s čárkou taky zajimavý výtvor, ale už se to přetřel žáruvzdornou stříbřenkou. A to kolik on sprznil ženských v tom autě pro mě moc velkou cenu nemá (kdyžtak až na to sbalím nějakou křepelku já)

S tou gumou sem myslel že to nebude tak lehké.

Jinak díky za ty pochvaly, si to ani nezasloužím, snažím se si pomoct jak můžu sám (třeba s tím výfukem), peněz není nazbyt a ani nemám v plánu z toho dělat nějaký show car, ale dát to do trochu přijatelného stavu bez velkých investic. Pořád přemýšlím nad tím, že by bylo uplně ideální sehnat druhé cabrio, které mělo jít třeba v německu na likvidaci/šrotovné a za rozumné peníze si ho postavit na moje papíry. Jak říkám, tohohle cabria už nikdy voňavka nebude, třeba na jedné straně auta po vytažení zadního okna i předního se okna sbíhají k sobě, uplně nahoře skoro překrývají, nevím jestli to jde nějak vyštelovat, ale asi to nemá smysl, počítam že ideální to už nebude. Na horní straně mezi střechou a oknama jsou taky docela mezery, nová sřecha by možná jinak seděla, nebo mi chybí i nějaké těsnící gumy. Zatím sem s prací na autě nijak nepokročil, brousil sem chvilku zatmelený nárazník, ale hned plná dílna prachu, tak sem musel větrat, všechno teplo v háji :myslim. Nevím jak to stihnout do března na STK, jestli se tam budou zajímat i o střechu, kterou do té doby asi neopravím, tak nemám šanci projít. Budu muset sehnat někoho, kdo mi s STK pomůže.

zadni okna muzes stelovat po sundani tapecu, muzes jak dopredu tak i do stran a nebo jednoduse, nevytahuj ty okna az na horu...

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Aktuální stav: Nic moc, místo práce na autě sem se přes zimu věnoval spíše vlastní výuce jízdy na snowboardu, ale termín konce STK hoří, takže jdu laminovat nárazník, což mě moc nebaví a tvary pořád ne a ne ideální. Dnes se má ještě stavit jeden člověk co dělá střechy a domluvit co s tou mojí. Do pátku musí být nárazník na autě i kdyby byl v jakémkoliv rozdělaném stavu a auto pojede do servisu na prohlídku před STK.

Tak ještě poprosím o radu: Je lepší použít na opravovaný nárazník z důvodu minimalizace nerovností stříkací tmel nebo plnič? Stříkací tmel sem zatím používal jenom na drobné opravy ve spreji, neoplatilo se míchat s tím do pistole a zasírat si tak vercajk kvůli pár cm. Ikdyž s těma sprejema jsou problémy (hustota způsobuje často ucpání trysky), tak to bylo dostačující. Na ten nárazník bude třeba asi více vrstev a v plechovce sem sehnal jenom plnič s vysokou plnící schopností. Tak nevím jestli je vhodný i k broušení, nebo je to spíš hustší základovka? Cena 2složkového plniče 1L+tužidlo = 399Kč. Dále abych pomalu začal vybírat barvu. Červená zůstává jistá, ta se mi líbí nejvíc a mám ji i na motorce. Ale jaký odstín? Poradíte? Budu to stříkat sám a použil bych polyuretanovou barvu. Mám s ní dobré zkušenosti i kvalitního prodejce, o kvalitě bych nevedl debaty, kvalita celého cabria není výhledově na dvacet let dalšího provozu, takže neřeším nějaké vyblednutí po xx letech převážně v garáži pod plachtou.

Odesláno

Držím palce při dávání autíčka do kupy. Já jsem taky jedno zachránil a cabrio by se mi taky moc moc a moc líbilo, to ale uvidíme časem. Pokud máš možnost rozbité díly vyměnit za zdravé udělej to, jinak je veliká možnost, že za půl roku budeš ten samý díl opravovat znovu.

Odesláno

Voighta: Díky za tip, asi mu napíšu jestli jde o originál.

Jinak dneska se za mnou stavil pán co šije střechy (byla o něm řeč i v inzerci na moje cabrio) a tak jako jsem předpokládal, uplně zavrhnul možnost opravy torza mojí střechy. Jinak v podstatě tak jak psal bývalý majitel. Je schopný tu střechu udělat z originálního materiálu zhruba za 15-17tis komplet. Tak mi navrhnul ušití z kvalitní pevné koženky za konečnou cenu 8-9tis. Sám ale doporučil, ať se ještě podívám po inzerátech a burzách jestli neseženu originál v dobrém stavu za dobrou cenu. V takovém případě by mi ji předělal. Pokud bych nesehnal, mám pokud možno do měsíce dát předběžně vědět, aby se mnou počítal a někdy koncem května by ušil novou.

Těch 7tis je možná i celkem dost, k tomu něco za předělání a v neposlední řadě cesta (400+400km). Na druhou stranu pokud by to byl originál ve stavu nové střechy, asi by se to vyplatilo.

Outstrike : Díky

Odesláno

Ještě přemýšlím, že dva roky použita střecha asi nebude originál, nebo byla několik let skladovaná mimo auto, což by se ale myslím taky mohlo projevit na materiálu.

Odesláno

Ještě sháním víčko nádržky kapaliny do ostřikovačů a držák vzpěry přední kapoty (plastový). Bohužel sem nic podobného zatím nesehnal ani mě nenapadá jak si to udělat třeba z plechu

Odesláno

Tak dneska prohlídka v servisu a odhaleny snad všechny nedostatky. Brzdy naprosto bez problémů, zřejmě byly dělané ještě minulým majietelem. Pravá poloosa špatná, pujde ven a objedná se nová, stabilizační tyčky (kosti) objednané nové, homokineťáky taktéž. Ta poloosa zatím nejdražší položka. Celkem mě potěšilo, že se nenašly další větší závady, které by bránily legálnímu projítí STK. To znamená teď nějakých 5-6tis do nutností na STK a pak přepis s ekopoplatkem, nová střecha a nový lak, takže dalších cca 20tis

Odesláno

Auto mě dneska utvrdilo v pocitu, že táhne líp než sedan, ačkoliv to zní paradoxně když porovnám stav obou aut a jistou údržbu u sedana včetně motoru. Potvrdil to i kolega, jenž má 306 1,6 hned po rozjezdu, že to má nějak lepší zrychlení. Musím mrknout na hmotnostní údaje v TP, ale myslím, že cabrio je těžší. Další možnost je, že ten motor prošel rukama nějakého fištróna :roll

Odesláno

tommas11: Aha, ale i tak bych se do předělávky nedával, myslím že to nebude uplně jednoduché a hlavně se bez toho dá dobře žít.

Odesláno

Další novinka: Dneska po lyžovačce sem dovezl kamaráda domů, nechal auto před jejich branou a jeho maminka mi vnutila večeři. Za patnáct minut zvoní zvonek a soused že couval z brány, nevšimnul si auta a nacouval mi do dveří :nevim. Tak levé zadní dveře lavor na výměnu, zbytek vypadal ok, ale byla už tma, takže na to posvítil autem a dveře promáčklé prakticky v celém rozměru, ale naštěstí prah, přední dveře i sloupky v pořádku. Tak se mi viník nabídnul, že to nechá na svoje náklady opravit. To mi přišla rozumná nabídka, takže jsem souhlasil. Trochu mě pak začalo vrtat v hlavě, aby sehnal dobré dveře, ne nějaké omlácené a orezlé a taky aby to nechal slušně nastříkat a ne někde ve sklepě válečkem. Tak nevím jestli zkusit ještě změnit názor a nechat mu podepsat protokol o nehodě a nechat to pojišťovně, nebo počkat jaké dveře sežene a nastříká a pokud budou ok, tak to nechat na jeho náklady vyměnit. Předpokládám, že odstín už vždycky bude jiný, čímž pádem jinak zachovalé a doposud nebourané auto podstatně klesne na ceně, která už sice tak není vysoká.

Odesláno

Dnes cabrio dovezeno ze servisu nachystáno na STK, ale dneska sem stihnul jenom emise, na STK zajedu v pondělí. A hned mám půlku výplaty v luftu, ještě že je to pro dobrou věc-snad. Hned je s tím lepší svezení, když se nic netřepe, nemlátí ani neskřípe, tichý chod motoru, oproti tomu traktoru co to byl. A jelikož bylo přes poledne velice příznivé počasí, tak jsem jel bez střechy a se zatáhlýma bočníma okýnkama nebyla ani zima. Tož včera večer jsem si ještě jezdit na snowboardu v ideálních podmínkách a dneska cabrioletem :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...