Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ano, potrebuješ rozpínacie relé. Majú sa zapojiť od zapaľovania cez vypínač a poistku. Rozpínacie relé je potrebné na to aby zhasli keď zapneš parkovačky alebo tlmené svetlá.

Odesláno

no kam ma zapojit napajení světel denních LED někde jsem četl že na olejové čidlo aby se rozvítily pri sepnutí zapalování nemáte někdo jiný zpusob???

nejlepší by bylo i schema zapojení toho rozpínacího rele...

Odesláno
Původně zaslal: abio

no kam ma zapojit napajení světel denních LED někde jsem četl že na olejové čidlo aby se rozvítily pri sepnutí zapalování nemáte někdo jiný zpusob???

nejlepší by bylo i schema zapojení toho rozpínacího rele...

tady jsem neco nasel

post-0-14109611349652_thumb.jpg

Odesláno

Nemůže... To Ti jen zajistí to, že při sepnutí dobíjení zhasnou obrysovky a rozsvítěj se RL. Zapojení musí být takové, které:

V případě nastartovaného motoru

Poloho vypínače světel 0: Hlavní světla jsou vypnuta (v našem případě obrysovky), zapnou se RL. Nesměj jít zapnout mlhy.

Poloha vypínače světel 1: Obrysovky zapnuty, včetně osvětlení palubky. Musejí se vypnout RL a měla by se zapnout potkávací, nebo mlhová, podle toho, jsou-li mlhová zapnuta. Mlhy mají jít zapnout.

3. Zapnuta hlavní potkávací světla. Obrysová jiš svítí, včetně osvětlení palubky. Stále k nim NESMĚJÍ svítit RL, musí být možno k nim zapnout mlhy.

V případě zhasutého motoru:

Normální funkce světel, tedy bez RL.

Pozor, je nutno zajistit, aby při chcípnutí motoru nedošlo k vypnutí světel.

Dá se to udělat jednoduchým zařízením s jedním tyristorem, který spíná dvě relé. Schema bych musel vymyslet, sám jsem si to dělal.

Odesláno
Původně zaslal: Edison

A ještě mě napadá, že ten přívod os plusu kontrolky dobíjení má OPAČNOU logiku.

tak bych misto dobijeni tam dal jine napeti co se spousti zaroven s otocenim klicku, jen mne nenapada co bych neco takoveho nasel v motorovem prostoru,,,,

Odesláno

Ale jo, dělá se to od dobíjení, nebo od oleje... Jen si těď nemůžu vybavit jak... Bych tgo musel celý vymyslet znova... Mě taková krabička, která to umí přišla asi na stovku.

Odesláno
Původně zaslal: pastorek

Veď som ti to napísal v prvom príspevku. Čomu nieje rozumieť?

ja jen že jsem nasel na netu nake schema je vtom vlaknu tak at vim zda to muzu podle toho zapojit....

jinka tomu rozumim,....

Odesláno

Tá schéma na vloženom obrázku to totálna kravina. Stále by ti svietilo nabíjanie a svetlá by svietili iba po zapnutí parkovačiek a zhasnutí motora. Všetko úplne opačne.

Odesláno
Původně zaslal: pastorek

Tá schéma na vloženom obrázku to totálna kravina. Stále by ti svietilo nabíjanie a svetlá by svietili iba po zapnutí parkovačiek a zhasnutí motora. Všetko úplne opačne.

nechces doplnit body zapojeni pokud vis..?

[upravil dne 7/12/09 abio]

post-0-14109611406695_thumb.jpg

Odesláno

15 - kontakt na ktorom je napätie pri zapnutom zapaľovaní

31 - kostra

58 - parkovačky

Medzi 15 a relé je dobre dať vypínač.

Celé to potom funguje tak že po zapnutí zapaľovania sa rozsvietia denné svetlá a pri zapnutí parkovačiek zhasnú. Tlmené, diaľkové a hmlové svetlá svietia vždy spolu sparkovačkami. Ten vypínač je tam len na to aby si ich mohol vypnúť keď budeš mať naštartované ale svetlá nepotrebuješ. Napríklad pri opravách a pod.

[upravil dne 7/12/09 pastorek]

post-0-1410961140691_thumb.jpg

Odesláno

Místo 15 by mohlo být zařízení indikující nastartovaný motor. Pak by se RL rozsvítila až po nastarování. Tam je ovšem pak potřeba dbát na zopždění, neodpadnutí při chcípnutí, ale odpadnutí při vypnutí zapalování.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...