abio Odesláno 7. prosinec 2009 Odesláno 7. prosinec 2009 Za 1. toto se prodává na aukro kdyby mněl někdo zájem ale Já nejsem prodejcem! http://www.aukro.cz/item833874081_denni_sviceni_2x12led_homologace_jen_289kc.html za 2. nevíte náhodou jak zapojit denní světla budu tam muset vložit někde náke rozpínací relé.... děkuji Citovat
pastorek Odesláno 7. prosinec 2009 Odesláno 7. prosinec 2009 Ano, potrebuješ rozpínacie relé. Majú sa zapojiť od zapaľovania cez vypínač a poistku. Rozpínacie relé je potrebné na to aby zhasli keď zapneš parkovačky alebo tlmené svetlá. Citovat
abio Odesláno 7. prosinec 2009 Autor Odesláno 7. prosinec 2009 no kam ma zapojit napajení světel denních LED někde jsem četl že na olejové čidlo aby se rozvítily pri sepnutí zapalování nemáte někdo jiný zpusob??? nejlepší by bylo i schema zapojení toho rozpínacího rele... Citovat
abio Odesláno 7. prosinec 2009 Autor Odesláno 7. prosinec 2009 Původně zaslal: abio no kam ma zapojit napajení světel denních LED někde jsem četl že na olejové čidlo aby se rozvítily pri sepnutí zapalování nemáte někdo jiný zpusob??? nejlepší by bylo i schema zapojení toho rozpínacího rele... tady jsem neco nasel Citovat
abio Odesláno 7. prosinec 2009 Autor Odesláno 7. prosinec 2009 může to být takto???? jak je na obrázku Citovat
Edison Odesláno 7. prosinec 2009 Odesláno 7. prosinec 2009 Nemůže... To Ti jen zajistí to, že při sepnutí dobíjení zhasnou obrysovky a rozsvítěj se RL. Zapojení musí být takové, které: V případě nastartovaného motoru Poloho vypínače světel 0: Hlavní světla jsou vypnuta (v našem případě obrysovky), zapnou se RL. Nesměj jít zapnout mlhy. Poloha vypínače světel 1: Obrysovky zapnuty, včetně osvětlení palubky. Musejí se vypnout RL a měla by se zapnout potkávací, nebo mlhová, podle toho, jsou-li mlhová zapnuta. Mlhy mají jít zapnout. 3. Zapnuta hlavní potkávací světla. Obrysová jiš svítí, včetně osvětlení palubky. Stále k nim NESMĚJÍ svítit RL, musí být možno k nim zapnout mlhy. V případě zhasutého motoru: Normální funkce světel, tedy bez RL. Pozor, je nutno zajistit, aby při chcípnutí motoru nedošlo k vypnutí světel. Dá se to udělat jednoduchým zařízením s jedním tyristorem, který spíná dvě relé. Schema bych musel vymyslet, sám jsem si to dělal. Citovat
Edison Odesláno 7. prosinec 2009 Odesláno 7. prosinec 2009 A ještě mě napadá, že ten přívod os plusu kontrolky dobíjení má OPAČNOU logiku. Citovat
abio Odesláno 7. prosinec 2009 Autor Odesláno 7. prosinec 2009 Původně zaslal: Edison A ještě mě napadá, že ten přívod os plusu kontrolky dobíjení má OPAČNOU logiku. tak bych misto dobijeni tam dal jine napeti co se spousti zaroven s otocenim klicku, jen mne nenapada co bych neco takoveho nasel v motorovem prostoru,,,, Citovat
Edison Odesláno 7. prosinec 2009 Odesláno 7. prosinec 2009 Ale jo, dělá se to od dobíjení, nebo od oleje... Jen si těď nemůžu vybavit jak... Bych tgo musel celý vymyslet znova... Mě taková krabička, která to umí přišla asi na stovku. Citovat
abio Odesláno 7. prosinec 2009 Autor Odesláno 7. prosinec 2009 hmmm... ale musí to jit nak pres to rozpínací rele.... Citovat
abio Odesláno 7. prosinec 2009 Autor Odesláno 7. prosinec 2009 kdyz přivedu napětí do rozpínacího rele z parkovaček tak by se prerusil privod proudu do dennich svetel....ne? Citovat
pastorek Odesláno 7. prosinec 2009 Odesláno 7. prosinec 2009 Veď som ti to napísal v prvom príspevku. Čomu nieje rozumieť? Citovat
abio Odesláno 7. prosinec 2009 Autor Odesláno 7. prosinec 2009 Původně zaslal: pastorek Veď som ti to napísal v prvom príspevku. Čomu nieje rozumieť? ja jen že jsem nasel na netu nake schema je vtom vlaknu tak at vim zda to muzu podle toho zapojit.... jinka tomu rozumim,.... Citovat
pastorek Odesláno 7. prosinec 2009 Odesláno 7. prosinec 2009 Tá schéma na vloženom obrázku to totálna kravina. Stále by ti svietilo nabíjanie a svetlá by svietili iba po zapnutí parkovačiek a zhasnutí motora. Všetko úplne opačne. Citovat
abio Odesláno 7. prosinec 2009 Autor Odesláno 7. prosinec 2009 Původně zaslal: pastorek Tá schéma na vloženom obrázku to totálna kravina. Stále by ti svietilo nabíjanie a svetlá by svietili iba po zapnutí parkovačiek a zhasnutí motora. Všetko úplne opačne. nechces doplnit body zapojeni pokud vis..? [upravil dne 7/12/09 abio] Citovat
abio Odesláno 7. prosinec 2009 Autor Odesláno 7. prosinec 2009 Původně zaslal: pastorek Nakreslím ti jednoduchú schému. ok dík nechci si neco zkazit v aute totiž... Citovat
pastorek Odesláno 7. prosinec 2009 Odesláno 7. prosinec 2009 15 - kontakt na ktorom je napätie pri zapnutom zapaľovaní 31 - kostra 58 - parkovačky Medzi 15 a relé je dobre dať vypínač. Celé to potom funguje tak že po zapnutí zapaľovania sa rozsvietia denné svetlá a pri zapnutí parkovačiek zhasnú. Tlmené, diaľkové a hmlové svetlá svietia vždy spolu sparkovačkami. Ten vypínač je tam len na to aby si ich mohol vypnúť keď budeš mať naštartované ale svetlá nepotrebuješ. Napríklad pri opravách a pod. [upravil dne 7/12/09 pastorek] Citovat
abio Odesláno 7. prosinec 2009 Autor Odesláno 7. prosinec 2009 ok diky moc ,hodně jsi mi pomohl/!!!!!! ještě jednou diky:super:papa Citovat
Edison Odesláno 7. prosinec 2009 Odesláno 7. prosinec 2009 Místo 15 by mohlo být zařízení indikující nastartovaný motor. Pak by se RL rozsvítila až po nastarování. Tam je ovšem pak potřeba dbát na zopždění, neodpadnutí při chcípnutí, ale odpadnutí při vypnutí zapalování. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.