Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Peugeot 206 1,4kw r.v.99

Mám problém keď uvolním za jazdi plynoví pedál ozýva sa s prevodovky pravidelne klepanie v závislosti od rýchlosti, keď pridám plyn klepanie zmizne. Roby to aj pri vypnutom motore zaradený neutrál jazda s kopca a pri zatlačení spojky sa zvuk stlmi ale stále je tam. Skúšal som vymeniť prevodový olej, ale nepomohlo.

Prosím každá rada dobrá.

Odesláno

někdy tak klepe spojková hřídel v uložení v setrváku (nevím,zda 206 1.4 benz. má ložisko,nebo silonové pouzdro) a pak to klepe i na volnoběh...

to co píšeš,bude asi vada v převodovce (diferenciál):myslim,zkus ještě zkontrolovat obě poloosy a když budou dobré,tak jen převodovku ven...

[upravil dne 28/11/09 ozzy56]

Odesláno

pokud by to v Tvém případě skutečně byly ložiska.

Dneska jsem platil 3700 :-/ .... 4 (blbé) ložiska tolik peněz ... hrůza....

plus práce .... to už se pomalu vyplatí sehnat starší převodovku celou.

Odesláno

napiš pro info i cenu práce při výměně těch ložisek--chápu dobře,že měnili ložiska na obou hřídelích v převodovce, v diferáku neměnili nic ?? dík :)

Odesláno

ozzy56:

měNÍÍ,já měním,já jsem autoservis ;) podle toho,kolik nám to zabere času.

Ale buď v klidu,700 hodina jako všude to určitě nebude ;) Nejsme žádní zloději. ;)

Vidím to do 2 tisíc za práci.

Odesláno
Původně zaslal: lukinnek

ale \"jen\" převodovku málokdo sundá sám.

a \"jen\" jí sundat a hodit zpět není za 5 minut.

tos mne překvapil,počítal jsem 10 minut :P

Odesláno

Chlap pyta za robotu cca 200 EUR :o \"asi to nie je az taky dobry znamy\" + náhradne diely. Neviem ci by peugeot service nebol lacnejsi. :myslim To je zderstvo teraz pred sviatkami.

Odesláno

jsem si jistý,že by se vyplatilo to dovézt tady :) je to kousek.

Co na to říct ??... nemám slov.

Rozhodně do toho nejdi,za ty peníze si můžeš koupit nějakou jinou převodovku.

• O 4 měsíce později...
Odesláno

Takže problém je vyriešený aj keď ma to stalo 500e :fnuk. Nakoniec som bol u jedného známeho. Rozobral prevodovku a zistil že je vylomený zub v diferencialí ktorý sa dostal aj do prevodov a robyl tam šarapatu takže aj tam boli nejaké vylomené zúbky. Nakoniec mi zohnal celu inú prevodovku a vymenil. Takže v tej čo tam dával menil aj ložiská. Bolo to dosť drahé ale už som to nejak predíchal. Neskôr som zistil že mi pod autom ostáva prevodový olej takže zase do servisu a tam musel vymeniť jedno gufero na pravej poloosi. To už bolo našťastie v rámci servisu. Chlap vravel že som tu musel už tak kúpiť len som si to klepanie nevšimol, alebo sa to po čase zhoršilo.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...