JoseA Odesláno 11. listopad 2009 Odesláno 11. listopad 2009 sedan - nevím jestli je jiný než na hatchbacku. Nemáte někdo výkres jak vypadají vevnitř přepážky a nejlépe i míry? Potřebuju ho rozřezat a udělat podle něj nový nerezový, protože svůj sem už jednou zavařoval na trubce hned u tlumiče a teď to urezlo o dva cm dál, ale dalších 10cm trubku až k tomu spojení je už jak papír a nemá dlouhou životnost. Plášť tlumiče vypadá velice zachovale, ale auto bylo i po zavaření trochu hlučné, prostě na volnoběh to prdělo jako diesel. Tak když sem ten tlumič vyndal a mrknul do něho. Vypadá, že je to vyrezlé vevnitř, takže místo tlumiče spíš jenom dusil auto šrotem z bývalých přepážek. Ale jelikož potřebuju jezdit denně, potřeboval bych nějaký vzor, podle čeho bych ho vyrobil. [upravil dne 11.11.2009 JoseA] Citovat
Capy Odesláno 12. listopad 2009 Odesláno 12. listopad 2009 neni zrovna jednoduchej. jeden mam doma rozebranej a podle něj si dělam novej. Je trochu upravenej pro výrobu v domácích podmínkách ale jde to. Jo a průměr trubek mam zvětšenej na 50mm bude takové totiž celé potrubí pro názornost Citovat
JoseA Odesláno 12. listopad 2009 Autor Odesláno 12. listopad 2009 Tak sem si dal dneska s tím výfukem práci, rozřezal sem plášť výfuku abych viděl co je vevnitř a není tam právě nic složitého, z obou stran vedou tlumičem děrované trubky ve skelné vatě, uprostřed tlumiče je asi 10cm dutý prostor oddělen přepážkama, tak končí jedna děrovananá trubka a druhá začíná. Řekl bych uplně standartní systém, ale moc sem teda výfuků rozebraných ještě neviděl. Jinak ta děrovaná trubka byla vevnitř urezlá jenom z kraje, co sem viděl, dál bylo všechno v pořádku, tak tu trubku sem si vyrobil, vycpal to novou vatou, zavařil zpět a k tomu ještě kousek trubky, se zbytkem semn doteď v dílně laboroval, ale nakonec sem vyrobil podobné spojení jako je originál a zatím celé výfukové potrubí těsní. Nicméně zvuk je pořád na volnoběh takový lehce chrochtavý. Nevím jestli je to normální u motoru 1,6 65kW, nebo jestli je vysypaný prostřední tlumič. To co tady dal capy vypadá oproti tomu co sem vyndal z auta já uplně jinak - složitěji. Tak nevím jestli má cabrio nějaký spešl výfuk, nebo sem tam já měl (a mám vlastně pořád) nějakou levnější a jednodušší náhražku. Citovat
JoseA Odesláno 19. listopad 2009 Autor Odesláno 19. listopad 2009 2 Capy: Nemohl bys mi poslat fotku jak vypadá ten tlumič na cabriu? Budu ho asi muset taky vyrobit. Citovat
Capy Odesláno 20. listopad 2009 Odesláno 20. listopad 2009 určitě ti foto udělám ale sem ho dám až v neděli nebo v pondělí. dneska odjíždím pryč a už to nestihnu Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.