btl.a Odesláno 31. říjen 2009 Odesláno 31. říjen 2009 Mám skromný dotaz. Nedopatřením jsem se při nastupování (vlastní blbost) plnou vahou opřel o loketní opěrku a tu jsem strhl. Neměl někdo již sedadlo rozdělané a neprováděl tuto opravu. Dále bych potřeboval opravit i bederní páčku, přestala fungovat. Jak sedadlo zezadu rozdělat a opravit? Děkuji za rady. Citovat
Haryk Odesláno 31. říjen 2009 Odesláno 31. říjen 2009 měl jsem rozdělanej pouze prostřední sedačku kvůlivá výměně pásu, je to ježek v kleci a to doslova,jsou tam spětný čudliky a chce to dělat v teple,protože plast v chladu rád praskne, nejlépe doma v kuchyni úbec nezávidím ať se daří Citovat
btl.a Odesláno 5. červen 2010 Autor Odesláno 5. červen 2010 Opětovně se ptám, zda měl někdo rozdělanou přední řidičovu sedačku, abych to mohl opravit. Citovat
syselpepa Odesláno 6. červen 2010 Odesláno 6. červen 2010 Loketní opěrku jsem měl rozdělanou celou komplet, protože jí mám taky rozbytou, ale opravit nejde!!!! Tedy aspoň mě. Je to plast se skelnými vlákny a to nejde rozumě svařit. Takže jí taky potřebuji Klidně ti pošlu foto na e-mal. A bederní opěrku jsem ještě neřešil. Sedačka by se měla rozdělávat ze zadu - měl by jít pryč celý zadní kryt. Podle service boxu je tam ocelové lanko co něco ovládá - možná to vyskočilo nebo je přetržené. Pozor na airbag! Citovat
btl.a Odesláno 6. červen 2010 Autor Odesláno 6. červen 2010 Tak to foto pošli, uvidím, jestli z něho budu moudrý. Citovat
btl.a Odesláno 22. červen 2010 Autor Odesláno 22. červen 2010 syselpepa Okouknul jsem fotky a zjistil jsem, že mám mechanismus úplně jiný. Na servis boxu je rovněž úplně jiný přidělání opěrky viz: http://public.servicebox.peugeot.com/docprdp/affiche.do?ref=V2F889V01A&refaff=V2F20%208%2089V01A# Použil jsem proto hrubou sílu, strhl jsem čalounění z opěrky a přišel jsem na to, že je horní část plastu ulomená a uvnitř je pochrutý ten mechanismus. Tak jsem ho vydoloval a v trubkové hřídelce, která je napevno k rámu sedačky , je kolík a ten je třeba vyrazit a pak teprve jde opěrka ven. Netuším, jak to přidělávají při montáži, jelikož ten kolík je třeba k tomu aretačnímu mechanismu. Na trubce vedoucí z rámu sedáku jsem vyvrtal a vypiloval drážku z 1/4 obvodu, která bude aretovat pouze dvě polohy opěrky, nechal vysoustružit hřídelku a kolík v hřídelce se následně bude pohybovat v drážce co jsem vypiloval. Zkusil jsem to nafotit, tak zde je adresa pro ty, kteří se do toho budou chtít taky pustit. http://btla.rajce.idnes.cz/Oprava_loketni_operky_P807/ Co se týče bederní opěry, tak tu jsem si taky opravil. Musí se zadní plast sedáku odstranit a to tak, že se uchopí v horní části a silou se opatrně vytáhne, následně se vytáhne spodek. Ta bederní opěrka je pouze plastová destičky, která má z levé strany bovden a lanko, které vede k boční páčce, zde jsem měl lanko vypadlé. Na pravé straně je pružina, ta se musí nejprve vyndat, pak se nasune lanko do mechanismu kličky a zpět se natáhne pružina. Je to velice jednoduché. Zadní kryt sedačky se poté namontuje opačným způsobem, nejprve se usadí/zavlékne/ v horní části a poté se dole dorazí. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.