Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Mám skromný dotaz. Nedopatřením jsem se při nastupování (vlastní blbost) plnou vahou opřel o loketní opěrku a tu jsem strhl. Neměl někdo již sedadlo rozdělané a neprováděl tuto opravu. Dále bych potřeboval opravit i bederní páčku, přestala fungovat. Jak sedadlo zezadu rozdělat a opravit? Děkuji za rady.

Odesláno

měl jsem rozdělanej pouze prostřední sedačku kvůlivá výměně pásu, je to ježek v kleci a to doslova,jsou tam spětný čudliky a chce to dělat v teple,protože plast v chladu rád praskne, nejlépe doma v kuchyni

úbec nezávidím ať se daří

• O 7 měsíců později...
Odesláno

Loketní opěrku jsem měl rozdělanou celou komplet, protože jí mám taky rozbytou, ale opravit nejde!!!! Tedy aspoň mě. Je to plast se skelnými vlákny a to nejde rozumě svařit. Takže jí taky potřebuji Klidně ti pošlu foto na e-mal. A bederní opěrku jsem ještě neřešil. Sedačka by se měla rozdělávat ze zadu - měl by jít pryč celý zadní kryt. Podle service boxu je tam ocelové lanko co něco ovládá - možná to vyskočilo nebo je přetržené. Pozor na airbag!

• O 3 týdny později...
Odesláno

syselpepa

Okouknul jsem fotky a zjistil jsem, že mám mechanismus úplně jiný. Na servis boxu je rovněž úplně jiný přidělání opěrky viz:

http://public.servicebox.peugeot.com/docprdp/affiche.do?ref=V2F889V01A&refaff=V2F20%208%2089V01A#

Použil jsem proto hrubou sílu, strhl jsem čalounění z opěrky a přišel jsem na to, že je horní část plastu ulomená a uvnitř je pochrutý ten mechanismus. Tak jsem ho vydoloval a v trubkové hřídelce, která je napevno k rámu sedačky , je kolík a ten je třeba vyrazit a pak teprve jde opěrka ven. Netuším, jak to přidělávají při montáži, jelikož ten kolík je třeba k tomu aretačnímu mechanismu. Na trubce vedoucí z rámu sedáku jsem vyvrtal a vypiloval drážku z 1/4 obvodu, která bude aretovat pouze dvě polohy opěrky, nechal vysoustružit hřídelku a kolík v hřídelce se následně bude pohybovat v drážce co jsem vypiloval. Zkusil jsem to nafotit, tak zde je adresa pro ty, kteří se do toho budou chtít taky pustit.

http://btla.rajce.idnes.cz/Oprava_loketni_operky_P807/

Co se týče bederní opěry, tak tu jsem si taky opravil. Musí se zadní plast sedáku odstranit a to tak, že se uchopí v horní části a silou se opatrně vytáhne, následně se vytáhne spodek. Ta bederní opěrka je pouze plastová destičky, která má z levé strany bovden a lanko, které vede k boční páčce, zde jsem měl lanko vypadlé. Na pravé straně je pružina, ta se musí nejprve vyndat, pak se nasune lanko do mechanismu kličky a zpět se natáhne pružina. Je to velice jednoduché. Zadní kryt sedačky se poté namontuje opačným způsobem, nejprve se usadí/zavlékne/ v horní části a poté se dole dorazí.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...