Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Nafta za 15, toho se drz.A kde tankujes?Dam i 17!!

Ale k tem provoznim nakladum pri malem najezdu kilometru. Ono pri studenem poskakovani po meste trpi motor podstatne vic, spotreba je taky vetsi.

Diesel ma vyssi provozni tlaky a kdyz ho trapis casto nastudeno, hur maze a vic se opotrebovavaji krouzky i valce, coz ma (mimochodem) za dusledek pokles techto tlaku. Takoveho naftozrouta pak poznas, že když klesnou teploty okoli, treba v zime , odmita nastartovat. Potom mas drazsi provoz, jelikoz musis opravovat. :)

A navic prece jen, porizovaci cena dieselu v relativne dobrem stavu je ponekud vyssi, coz taky musis zapocitat do provoznich nakladu, stejne tak emise, ktere stoji o dost vic nez u benzina.

Odesláno

no dneska jdu pro 50l nafty za 1k (tj litr za 20kc). rocne najedu 22k km, mam spotrebu 5l dalnice, 5.5 mesto, coz je zhruba asi 1200 litru nafty za rok (doufam ze jsem to spocital spravne), kdyz budu brat ze se cena nemeni, tak nafta stoji 22.9, coz je asi 27500. U benzinu spotreba 6.5 dalnice, 7.5 mesto pri stejnych kilometrech, to je 1650 litru benzinu, benzin stoji 25.9 (natural 95), co je asi 42700, coz je rozdil cca 15000. btw srovnaval jsem 205 1.8D s 406 2.0, k dieselu se musi pripocist 2x vymena oleje (po 10k km), olejovy filtr, palivovy filtr, vzduxovy filtr. Kazdy az si to prebere jak xce ;) Jo a jeste povine ruceni me stoji 5k3, u benzinu (vetsi obsah) stoji myslim 6k (je zajimave ze jsem nepostrehl zadny rozdil mezi dieslem a benzinem). Emise me letos vysli na 700 + stk za 600, u benzinu byly emise za 300, stk stejna. Nevyhoda dieselu je trochu v zime, kdyz ti blbe chyta anebo kdyz nelijes do nadrze v tuhych mrazex benzin s naftou - aby to nezatuhlo ;((to ze omv, shell prodavaji zimni naftu byx moc neveril)

[Editován dne 6/8/04 lampa]

Odesláno

hlavní rozdíl je v pořizovací ceně stejnýho auta benzín a nafta.Benziňák bývá levnější i o 20 000,- a pak si spočítej kolik musíš najezdit s naftou,aby jsi ten rozdíl smazal.Pak teprv se ti začne nafta vyplácet.Proto se mluví o min. 10 000 km.ročně.Jestli máš TAKY ropu za 15.NEVÁHEJ a modli se,a? ti ten vrt nevyschne.Ta cena za toho fióna vypadá dobře já bych do toho asi šel.

Odesláno

zejtra se na něj jedu kouknout, spočítaný to mám celkem i s papírama na 105tkč za skoro nebouraný TD s kimou z 1997 se mi zdá docela OK cena. V bazáčích se tyhle auta prodávaj od 130 výš.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...