Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak pánové , asi to funguje . . .Peugeot 807 2.2 HDI , aditivum dolejváno na 170 tis. , teď na 180 tis. začala oranžová kontrolka - diagnostika Emisní systém . . . furt jsem s tím jezdil abych vypálil filtr a nic . . . Filtr vyndán (cca 1/2 h) , propláchnuto . . vytejkali jen saze :o

Kontrolka zhasla po ujetí 5 km . . .odjeto dalších 100 km a zatím to vypadá že bude klid . . :roker

Odesláno

konecne nekdo muzes to popsat demontaz montaz naco si dat pozor a co je nutny dokoupit utvoz nato nove vlakno cisteni fapu zatim dik plaz:super:super:super

• O 3 týdny později...
Odesláno

Já myslím že už ho mám stejně v pr... , mám 180 nalítáno . . .jinak pánové ještě pozor - někdy to na diagnostice ukáže \"děravý filtr\" - tak pokud užto víte čím to je tak se omlouvám za dodatečné vysvětlení : snímač diferenciálního tlaku FAP (cca 1500 - 3500,-)

• O 2 týdny později...
Odesláno

Jak už jsem psal jinde, jel jsem včera devadesátkou po rovince a auto začalo škubat, tak jsem mu šlápl (nechtělo to jít do otáček na 1500 se to zastavilo jako by byl ucpanej výfuk) a po patlácti minutách bylo vše zase ok. Pro jistotu jsem zajem na diagnostiku která ukázala závadu SIGNÁL TEPLOTY ZA KATALYZÁTOREM (CATA2) .Škubání začalo zase asi po 500-600 kilometrech. Už jsem si volal na nějaký info do firmy FAPOFF, ale nevím 100% jestli to škubání je tím, ikdyž by tomu odpovídal ten interval kilometrů.Nemáte někdo zkušenost?

Odesláno

Já nevím proč nám to tam montujou , když ani v autorizovanejch servisech (většinou) ani nevědí co a jak . . . ;)

Kolik máš najeto ? To tě omezilo docela dost když ti to nešlo nad 1500 ot. ! To já byl omezenej ale co do výkonu , otáčky šli normál nad 3 tis. (když jsem si teda myslel že čistím FAP) .

Vyndali jsme to pročistili vapkou atd. a po ujetí 400 km znova omezení , teprve pak mě přišli na to že mám blbej ten snímač tlaku , ten je před a za FAP ! (psalo mě to že mám díru ve filtru) Že by tam bylo ještě teplotní čidlo ? Nevím , to nám napíšou servisáci :roker

Ale pokud můžu poradit , pokud to napíchnou na diagnostiku ukazuje to tlaky (kolem 5-7) , mě to ukazovalo nula a závada byla nalezena . .

Odesláno

najeto mám 167000km. No jinak jsem dal plnej plyn šlo to na 1500ot a po chvilce to vyskočilo na plno, ale prostě se to zastavilo na těch 1500tech. No ale jinak teďka už to jede normálně. Taky jsem se ptal ve firmě FAPOFF na to čištění tou wapkou a řekli mi že to funguje na chvilku. A ještě dotaz!!! KDYŽ ZAPNU ZAPALOVÁNÍ MÁ SVÍTIT KONTROLKA FAPU A PO NASTARTOVÁNÍ ZHASNOUT NEBO NEE?

Odesláno

houbelec na chvilku ;)

co to píše na diagnostice v autě ? Mě to psalo závada emisního systému . . já teda ani žádnou kontrolku FAP nemám (807 r.v. 05)

Odesláno

na diagnostice byla jen závada SIGNÁL TEPLOTY ZA KATALYZÁTOREM (CATA2) , já nemyslel přímo kontrolku fap je to asi kontrolka toho aditiva je vedle kontrolky motoru. Jinak mě sere to cukání. (jo a jinak ve FAPOFF je to jejich práce tak ti nakecaj cokoli, ale jestli by to mělo pomoct tak do toho jdu.)

• O 2 týdny později...
Odesláno

Asi budu za ... Mohl by mi někdo jako tomu... vysvětlit, nebo popsat, kde se to aditivum dolívá? Je to někde v motorovém prostoru? Jeto nějak značeno? Díky Jirka

Odesláno

když vlezeš pod auto -z leva- je tak na začátku druhých dveří,je plastová a před ní je vebasto, je na ní napopuštěcí hrdélko víčko je nasazené bez závitu

[upravil dne 20/3/10 Haryk]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...