Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim, pekny vecer preji,

poprosil bych o radu, co vsecko je treba vymenit na predni naprave, v pripade ze je \"volna\" v hrebenu rizeni se vule byt nezda, pri vyplem motoru, kazde otoceni = otoceni kol i o cm... vuli necejtim, ale za jizdy to dela takovy to ze po vyrazeni to malinko hodi doprava... ci doleva... proste takova ta vule, co se projevuje, kdyz clovek toci doleva, a pak zas doprava, tak to dycky trosku nekam povoli, nevim jak to vysvetlit.. clovek jede doprava, vyradi a cejti jak to trosku vzalo na tu stranu a podobne...

vim ze by to chtelo vymenit cepy na ramanejch to je jednoduchy, ale co dal ? na stabilizatoru sou taky vymeny cepy?

dik

Odesláno

Moze to robit zadny silentblok predneho ramena napriklad, kazdopadne, ak neboli silentbloky dlho menene, odporucam kupit komplet ramena aj so silentblokmi + capy ramien + stabilizacne tycky + capy riadenia, to by mohlo byt vsetko, nie je to ani draha zalezitost, treba pocitat s geometriou:papa

Odesláno

kdyz nedelam cepy rizeni neni geoska potreba vid? ze bych si je nechal nakonec, a bud to nebude porad ok a udelam je nebo to ok bude a necham je .. stabilizacni tycky jsou co, to sou ty koncovi veci stabilizatoru jak vedou vepredu nad kolem ? nebo co sou ty stabilizacni tycky ? u toho ramena se ty silembloky nemenej ? na netu sem nasel cca 100kc za kus toho silentbloku...

[upravil dne 23/9/09 Luxor]

tyce stabili zatoru mam ty plastovy, mam koupit plast znova nebo vzit kov ?

[upravil dne 23/9/09 Luxor]

Odesláno

Stabilizacne tycky su plastove tycky, ktore su priskrutkovane hore ku tlmicu, nedaju sa prehliadnut ;-)

Silentbloky sa daju samozrejme kupit samotne, ale ich vymena je narocna a treba k tomu nervy, tak kupa ramena je \"pohodlnejsia\" alternativa, je to nalisovane jak svina...cize zalezi od toho, co to das robit do servisu alebo si to budes robit sam (inak lahka pracicka, minuly rok som si to vymenil komplet)

...hej, ked nemenis capy riadenia, nemusis na geometriu, nemalo by sa nic posunut...

Odesláno

To ti neviem povedat, kupil by som lacnejsie, seriozne, ja mam plastove, mal som ich aj predtym...znamy ma na P206 kovove a meni ich kazdych 15tkm, neviem ci je to tym ze su kovove:myslim

Odesláno

vsecko budu delat sam, mame doma poradnou dilnu, bydlimeu pritelkyne, jeji tatka je automechanik, tak ho pripadne poprosim na vylisovani kdybych to nezvlad... menil sem si na auta zadni napravu, poloosu a par dalsich kramu, tak tohlec zmaknu :)

koupil sem za 8000 306ku bouranou na zadek.. hnuta naprava, rosekany zrdcatka, vyrumplovany predni poloosy, a par dalsich veci.. ale uz to je celkem vsecko v cajku az na tu predni napravu a vesel sem se do cca 14000, coz e rozumny...

este jedna vec, na auto kelly maj jiny cepy na ramena se servem a bez, ikdyz vzhledove stejny, a ty co sou od febi, sou bez rozdeleni se servem a bez, lisi se to jenom v pevnosti nebo jak to funguje ? :)

kuju za odpovedi )

Odesláno

koupim plastove, jsou celkem cenove zajimave :) a vymena by nebyla problem ikdyby meto za dva roky cekalo znova.. budeli auto este na svete...

Odesláno

Capy su svine... najlepsie vybrat z auta (staci uvolnit tu jednu maticu) a odmerat priemer, su 16 a 18 mm, neda sa na nic spolahnut, vsade som mal pisane ze mam 18 mm a mal som tam 16 :nevim ... toz najlepsie odmerat...

...ak mate dielnu, tak by ste to mohli spravit, ja som to potom skusal len tak pre zaujimavost vybrat a za pouzitia kladiva, sakaca, zveraku, flexy atd som jeden totalne na sracky odtial dostal, neviem si predstavit ako by som tam ten novy narval:aut

Odesláno

uh, to nezni dobre :D udelam cepy a ty tycky a bud to bude ok nebo ne, pripadne by to zkoncilo asi na tech ramenou...

juj tak to to radsi povolim a zmerim... abych nekoupil ty druhy :)

tož dík za upozornění :potlesk:cool:

Odesláno

Mas P306? Tak puzdra budu asi iba samostatne tie gumy co su na koncoch, inak neviem, nic ine tam okrem nich nie je... inak vymena stab. tycky su 2 matice, to je cele, rychla praca...

Odesláno

aa ach tak :) to ja sam taky nevedel jak to je, me druhe auto je felda, a ta stabilizator nema... ikdyz nektery kombiky ho maj... :D takze v tomhle vim kulovi :)

Odesláno

Kazde auto musi mat stabilizator, myslim:nevim ... to je jedno, kazdopadne tie puzdra som nemenil (maju 253000 km a pohoda) ... takze tak, hadam sa zadari, ja som to vymenil uplne komplet a mam pokoj (musim zaklopat:super)

Odesláno

nene stabilizator neni nutny vzdyc, sou napravy ktery by bez nej nemohly bejt a nektery zas jo... u feldy maj jen nekery modely, nekdo ho pridava tam kde nebyl a prej je to celkem poznat.. kdovi nemuzu porovnat, nezkousel sem.. ale kazdopadne 306 sedi mnohemlip jak felda aspon z myho pohledu

Odesláno

jel jsem ve felcce na dálnici, neměla stabilizátor, většina z nich asi nemá a je to hrůza, kejve se to jak na houpačce celou cestu, dlouhá už to tolik nedělá ale v krátký je to příšerná cesta, furt se to houpe jak koza

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...