Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

problém s el. sítí..... wifi

Recommended Posts

Odesláno

zdar lidi, dnes sem se po dlouhé době připojil přes wifi a ne kabelem a zjistil sem že se mi pořád odpojuje, po dalším pátrání sem zjistil že i modem adsl nejde tak jak má jít, že tam je asi srašně moc připojení a odpojení za krátkej čas, z toho sem usoudil že nám v baráku docela dost kolísá proud, všiml jsem to toho i jindy..... existuje neco co dam do zasuvky před modem a wifi aby to udržovalo stálí proud???? třeba jako kapacitor ma muziku že se to nabije.... a ty výchylky to pokryje??

Odesláno

hmm to co píšeš o kolísání proudu je s prominutím blbost

Modem je určitě napájen ze zdroje, který má nějaký jednoduchý filtrační a stabilizační prvek v sobě zabudován. Nemá takový odběr aby to kondenzátor (který je určitě vevnitř) spolu se stabilizačním obvodem ( schválně jsem ten svůj rozdělal) typu 78xx

(já mám 7809) nepokryl

To bys musel mít vedle napájení modemu 10 ledniček značky Minsk :D aby se rušení od spínání kompresorů přenášelo do modemu

Spíše mě napadá toto. Není náhodou tvůj modem od výrobce D-link? Tam se totiž wifi někdy seká (odpojuje a zase připojuje)

Stačí ho vytáhnout ze zásuvky a zase zapnout - vlastní zkušenost.:D Někdy vydrží půl roku jindy ho vytahuju 2x do týdne, jinak je zapojenej za UPS stanicí od firmy APC největší model, proto rušení sítí vylučuju ;)

napiš jestli restart modemu pomohl

Odesláno

Proud je dán napětím a odporem. Jde o to, jak je stabilní napětí v síti. Existují samozřejmě stabilizátory síťového napětí. Ovšem v případě padajícího připojení k wifi bych neviděl problém v napájení, to by se musel restartovat router, což by se projevilo i na lanu. Tuhle jsem připojoval do své sítě taky jeden comp a pořád se to odpojovalo a připojovalo. Problém byl v nastavení sítě. Ještě k tomu napětí v elektrické síti: kolísání napětí nesmí dosahovat takových hodnot, aby to ovlivnilo nějaká zařízení. Jestli tomu tak je, je to především na reklamaci, případně na revizi rozvodné sítě, včetně rozvodů doma. Jinak napájecí zdroje podobných zařízení fungují samy jako stabilizátory napětí a to ve velmi velkém rozsahu.

[upravil dne 12.9.2009 Edison]

Odesláno

jj mam dlink ale bez wifi a mam k nemu externe pripojen router z wifi, takze radite reset a melo by to jit???? prave ze kdyz sem mel nabijecku na tel s diodou tak ta dioda problikavala a vsude jinde svitila tak az dorazim dom tak to zkusim reset a uvidime

Odesláno

ještě možná blbůstka, jestli ti poblikávala nabíječka u vás doma....

máš dotažené šroubky v zásuvce, co drží dráty???

Odesláno

A ne jen v zásuvce. Chtělo by to revizi. I tak by takové výkyvy měly elektronické zdroje pokrýt, jak píše punkáč. Já mám linksys a taky jsem se s tím setkal. Jak jsem psal, problém byl v nastavení AP, routeru a možná i compu. Na podruhé jsem to prostě \"nějak\" rozchodil.

Odesláno
Původně zaslal: wooody

...a zjistil sem že se mi pořád odpojuje, po dalším pátrání sem zjistil že i modem adsl nejde tak jak má jít, že tam je asi srašně moc připojení a odpojení za krátkej čas...

Takýto problém som riešil na modeme Zyxel. Nakoniec sme ho vymenili za Vigor 2700 a padanie linky prestalo. Ten Zyxel u iného zákazníka funguje bez problémov. Bolo nám vysvetlené že je príliš citlivý na výkyvy napätia v DSL linke

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...