Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

momentálne to prestalo,skáče to iba keď sa rozbieham na most v meste na trojke pri vyších otáčkach keď dám ešte pri stúpaní štvorku,prestane..divné je že na rovine to necuká..Takže asi to bude tým nedostatkom benzínu :super

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Zdravím.

Máme podobný problém. Naše P309 1,4 55 kW rv1990 jezdí jako ďas, do chvíle, než se náhle při jízdě v jakékoli situaci (v tahu i ve volnoběhu) rozsvítí kontrolka K, motor přestane táhnout a zhasne. Je to čím dál častější, nyní stačí ujet 2 kolometry. Nepomůže ani promačkání plynu, nic. Po zastavení startuje někdy napoprvé, někdy na první pokus.

Byli jsem s tím v servisu, tak borec řekl, že nic nenašel na diagnostice, ať si prý koupíme novou ŘJ. Tak se stalo, nic se nezměnilo.

Potom jsem sehnal kompletní vstřikovací jednotku, to také nic nezměnilo. Dále jsem vyměnil palivový filtr, vyčitil sítko v nádrži a nic.

Vyměnil jsem víčko rozdělovače, byl sjetý do mrtě (nechápu, proč ho v tom servise preventivně nevyměnili) a také nic (akorát už bři brzdění motorem už konečně nestřílí do výfuku).

Když dám vyblikat závady, vždycky vybliká jen 41 (čidlo polohy motoru) a to je prý při stojícím motoru normální. Už nevím, co s tím.

Mátě nějaké nápady?

• O 4 týdny později...
Odesláno

A to čidlo polohy, to je totéž, jako \"modul zapalování\", který je na rozdělovači? Na setrvačníku, kromě jakéhosi nikam nevyvedeného čidla (otáčkoměr?) nic není. Co jsem se díval, tak zapalování se skládá ze dvou součástí, jedním je samotné čidlo (indukční/induktivní) a modul zapalování, ve které je předpokládám operační zesilovač. Je to poslední věc, kterou jsem nevyměnil a teď bádám, jestli bude závada jen v tom modulu, nebo samotném čidle.

Odesláno

Tak závada vyřešena. Potíže odstraněny výměnou modulu zapalování. Auto jezdí jako vítr.

Ještě, že se se soused rozhodl dát svou krásnou voňavou 309 do šrotu, ta našeho špindíru zachránila.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...