Lachtis Odesláno 18. červenec 2009 Odesláno 18. červenec 2009 Já mám 206 1.6 16V r.v. 2005, koupeno se 47 tis. km, nyní cca 70 tis. km. Za tu dobu co jej vlastním proběhly běžné výměny tj. výměna předních + zadních destiček, filtry, svíčky a náplně. S vozem jsem maximálně spokojený. Co se motoru týče je vzhledem k obsahu parádní. Vůbec není pravda, že je ve spodu líný, jako například Fabia 1.4 16V (74 kW) - ta je od spodu líná a musí se točit. Ale je to 16V, takže otáčky jsou pro něj to nejlepší. Záleží co od auta očekáváš a kolik ročně projedeš. S tímto motorem jsem schopen jezdit za 7 litrů v průměru. Už se mi to podařilo. Ovšem poslední rok lítám se služebákem, takže moje současná spotřeba činí mezi 8.5 - 9.0 l/100km:D a výkon mi už dávno nestačí a poohlížím se po něžem silnějším (Clio sport, Type-R...). Pokud chceš ropáka, tak mohu vřele doporučit 1.4 Hdi:super. Motor je vskutku dobrý - dostatečný výkon a parádní spotřeba. Bratr jej měl od roku 2002, jako nový nalítal s ním 120 tis. km a nikdy žádný problém a s motorem už vůbec ne. Průměrnou spotřebu měl kolem 4.5 l/100km. Jezdil, jak město, tak dálnice i okresky. Jiné motorizace ve 206 neznám;) Citovat
NO3IA Odesláno 18. červenec 2009 Odesláno 18. červenec 2009 Původně zaslal: Lachtis Já mám 206 1.6 16V r.v. 2005, koupeno se 47 tis. km, nyní cca 70 tis. km. Za tu dobu co jej vlastním proběhly běžné výměny tj. výměna předních + zadních destiček, filtry, svíčky a náplně. S vozem jsem maximálně spokojený. Co se motoru týče je vzhledem k obsahu parádní. Vůbec není pravda, že je ve spodu líný, jako například Fabia 1.4 16V (74 kW) - ta je od spodu líná a musí se točit. Ale je to 16V, takže otáčky jsou pro něj to nejlepší. Záleží co od auta očekáváš a kolik ročně projedeš. S tímto motorem jsem schopen jezdit za 7 litrů v průměru. Už se mi to podařilo. Ovšem poslední rok lítám se služebákem, takže moje současná spotřeba činí mezi 8.5 - 9.0 l/100km:D a výkon mi už dávno nestačí a poohlížím se po něžem silnějším (Clio sport, Type-R...). Pokud chceš ropáka, tak mohu vřele doporučit 1.4 Hdi:super. Motor je vskutku dobrý - dostatečný výkon a parádní spotřeba. Bratr jej měl od roku 2002, jako nový nalítal s ním 120 tis. km a nikdy žádný problém a s motorem už vůbec ne. Průměrnou spotřebu měl kolem 4.5 l/100km. Jezdil, jak město, tak dálnice i okresky. Jiné motorizace ve 206 neznám;) to myslíš vážně že máš průměr 7 l ? Citovat
Lachtis Odesláno 19. červenec 2009 Odesláno 19. červenec 2009 to myslíš vážně že máš průměr 7 l ? Nene, psal jsem, že jsem schopen jezdit za 7 litrů a nějaký čas se mi to i dařilo ( především, když jsem auto vlastnil chvíli a byl jsem zvědav za kolik se s ním dá minimálně jezdit). Pokud na něj člověk nějak nešlape a jezdí mimo město - což je můj případ, ovšem není brzda provozu, tak těch 7 l dá. Pak mě to přestalo bavit a ustálil jsem se na průměrné hodnotě kolem 7,8 l/100km. A poslední půl rok s autem jezdím o víkendech nebo když se chci jen tak projet (přes týden využívám sl. auto). Tomu je i přímo úměrná současná spotřeba, která se pohybuje mezi 8.5 - 9.0 l/100 km:D [upravil dne 19.7.2009 Lachtis] Citovat
NO3IA Odesláno 19. červenec 2009 Odesláno 19. červenec 2009 tak takhle vysoko jsem se ještě nedostal Citovat
Lachtis Odesláno 21. červenec 2009 Odesláno 21. červenec 2009 Původně zaslal: NO3IA tak takhle vysoko jsem se ještě nedostal Počkej, že si se nedostal na 8.5 - 9 l/100 km to chápu, ale neříkej mi, že máš pořád průměrnou kolem 6l:o. To zřejmě bydlíš a jezdíš v rovinaté oblasti a max. 20% město - to bych možná nebo asi určitě 6l/100 km taky dal. A nebo si těžká brzda provozu a tvůj motor neví co jsou otáčky:D Citovat
NO3IA Odesláno 23. červenec 2009 Odesláno 23. červenec 2009 tak to prrr,brzda nejsem a bydlím na horách.Těch 7 mám v zimě. a ted jsem si dal loketní opěrku a od doby co jí mám jezdím rychleji,jen nechápu proč....???kouknu na tachoš a musím se krotit. Citovat
vinorak Odesláno 24. červenec 2009 Odesláno 24. červenec 2009 no 1.1 v 206ce je proavdu dobrá tak maximálně pro dva lidi a po městě né že by to nejelo, ale když potřebuje člověk něco předjet, tak to prostě nejede Stejný motor, byť s jednobodovou stříkačkou mám ve 205ce a tam už ty kila dělají hodně, auto je o dost svižnější než 206ka. no a největší šok, je když z týhle plečky sednu do svojí 205 gti 1.9 88 kW 890kg Citovat
Rejty Odesláno 27. červenec 2009 Odesláno 27. červenec 2009 Původně zaslal: Gitarista001 Konecne niekto napisal kolko vazi 206. Ja mam v papieroch 1405 kg. ja mam 1050 kg a 140 PS:-D Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.