Guest mistarka Odesláno 11. červenec 2009 Odesláno 11. červenec 2009 Dobrý den.Mám 309 1,9 75KW Typ DFZ r.v.89.Studené starty jsou výborné,ale teplé špatné.Startér točí,ale motor naskočí až 4-5 sekund někdy ina více startů.Poslední dobou nechtěl naskočit vůbec ,tak jsem na motoru hýbal elektro instalací a motor naskočil.Minulý týden jsem už nenastartoval a auto skončilo v autorizovaném servisu na laně.V servisu se dostali k oprave až za dva dny a řekli mi ,že to startuje a že je to v pořádku.Stav při poslední poruše:napětí na cívce je,jiskru hází,svíčka byla suchá.Palivové potrubí bylo natlakované protože po povolení potrubí stříkal z pod matice benzin.Lze u tohoto typu vyblikat závadu? Prosím poraďte. Citovat
pastorek Odesláno 11. červenec 2009 Odesláno 11. červenec 2009 S týmto motorom som si užil svoje. Závady sa dajú vyblikať a zásuvka je pri motore ako je relé čerpadla. Takéto problémy s teplým štartom sa mi občas vyskytovali a pomohlo prestriekanie všetkých kontaktov zapaľovania kontoxom. Tri krát sa mi stalo že auto nešlo vôbec naštartovať. Rozobral som temer všetko okolo motora a po zložení všetko fungovalo bez toho aby som odstránil nejakú závadu. Nakoniec som zistil že je problém v riadiacej jednotke. Vo vnútri je nejaký výkonový tranzistor a ten bol celý okorodovaný. Stačilo aby bol vlhký a už to nešlo. Po vyschnutí fungoval normálne. Po prečistení a utesnení riadiacej jednotky sa mi to už nestalo. Citovat
Guest mistarka Odesláno 11. červenec 2009 Odesláno 11. červenec 2009 Můžete mi prosím blíže popsat konektor pro vyblikání závady.(umístění,počet pinů,barva popřípadě foto)Děkuji. Citovat
pastorek Odesláno 11. červenec 2009 Odesláno 11. červenec 2009 Keď pozrieš na motor zpredu tak na ľavej strane je čierna skrinka s poistkami a relátkami. Po otvorení tam nájdeš zelený dvojpinový konektor. Citovat
Guest mistarka Odesláno 12. červenec 2009 Odesláno 12. červenec 2009 Na levé straně není nic kromě dvoupinového konektoru žluté barvy asi 15 cm od reflektoru.Řj jsem vyndal, ale uvnitř je čistá a bez rzy. černá skříňka je na pravé straně a je v ní pouze jdno relé( kabely 87, 87b,1,15,30,31,50 nevím k čemu to je-nemám el.schéma). Citovat
pastorek Odesláno 12. červenec 2009 Odesláno 12. červenec 2009 Prepáč, som prehliadol že je to P309, tam neviem kde je. To popisované umiestnenie je pre P405. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.