pastorek Odesláno 10. červenec 2009 Odesláno 10. červenec 2009 Môže zostať vysieť niektorý ventil a to môže byť teoreticky i chyba elektriky no zrejme by to ukázala diagnostika. Citovat
luko407sw Odesláno 10. červenec 2009 Autor Odesláno 10. červenec 2009 no dneska po praci se na to mrknu sam,ale nejspis to nevyresim a dam to k odbornikum na diagnostiku...mam s tim jit primo do peugeotu???tohle se da zvladnout i v obyc. servise kde maji peugeot dia. ,ne ? Citovat
pastorek Odesláno 10. červenec 2009 Odesláno 10. červenec 2009 Na toto určite nepotrebuješ Peugeot servis. Na 80% sa to dá zvládnuť i v garáži s kompresorom. Citovat
ozzy56 Odesláno 10. červenec 2009 Odesláno 10. červenec 2009 taky jsem včera uvažoval o vývěvě a hadicích, i ventilky vývěvy mě napadly...,ale píše,že vypne motor,znovu nastartuje a je vše OK--to bude elektronika myslím Citovat
luko407sw Odesláno 10. červenec 2009 Autor Odesláno 10. červenec 2009 tak pokud by to byla elektronika tak by to snad diagnostika mela zjistit...ale po servisni kontrole me rekli ze auto je bez chyb a v poradku:grr Citovat
Přema Odesláno 10. červenec 2009 Odesláno 10. červenec 2009 Až pojedeš přes Krnov,stav se....Ti to sfrknu diagnostikou...... Citovat
luko407sw Odesláno 10. červenec 2009 Autor Odesláno 10. červenec 2009 hadicky opticky vypadaji v poradku,ale po nastartovani se me zda ze slysim syceni od podtlakove pumpy... po seslapnuti brzdoveho pedalu se pedal nezastavi v urcite poloze ale pomalinku klesa,tzn ze asi odnekud unika tlak... premo dokaze ta diagnostika zjistit co je vadne nebo odkud to unika? Citovat
Přema Odesláno 10. červenec 2009 Odesláno 10. červenec 2009 pokud je v něčem problém tak mi to dia ukáže ale neukáže kde uniká hadička........to snad ani neexistuje.....mrkni na hadičku co je když budeš čumět do motoru vlevo nahoře za hlavou motoru.....tzv. nad turbem.....je tam ventil co ovládá natáčení lopatek turba.....ten ventil má hnědou barvu a do něho jedna a z něho jedna hadička a právě k němu to vede vrchem hlavy přímo od posilovače......já měl jednou problém tam......konec hadičky prasklý a jen tak tak držel na tom ventilu a nemělo to podtlak a samo že turbo nejelo bo byli zavřené lopatky.... Citovat
ozzy56 Odesláno 10. červenec 2009 Odesláno 10. červenec 2009 Původně zaslal: luko407sw hadicky opticky vypadaji v poradku,ale po nastartovani se me zda ze slysim syceni od podtlakove pumpy... po seslapnuti brzdoveho pedalu se pedal nezastavi v urcite poloze ale pomalinku klesa,tzn ze asi odnekud unika tlak... premo dokaze ta diagnostika zjistit co je vadne nebo odkud to unika? může to dělat vadná vývěva a hadice propojení s posilovačem brzd--pravděpodobně ty hadice,když to někdy jede OK nebo únik brzd. kapaliny--to by sis všiml kaluže pod autem... nebo vadný posilovač brzd--netěsná membrána Citovat
luko407sw Odesláno 10. červenec 2009 Autor Odesláno 10. červenec 2009 propojeni vyvevy s posilovacem je opticky v poradku a oba konce dobre drzi...brzdova kapalina neunika,to mam overene....jdu se jeste mrknout na ten ventil u turba jak pise prema... Citovat
luko407sw Odesláno 10. červenec 2009 Autor Odesláno 10. červenec 2009 snad jsem to nasel (je to pod altikem?)...jedine co je hnede a jdou k tomu hadicky z vyvevy jsem zkontroloval a vse vypada v poradku:( nema byt pod hadickou co jde k te tlakove pumpe nejake tesneni???ma to vuli asi 2mm [upravil dne 10/7/09 luko407sw] Citovat
Přema Odesláno 10. červenec 2009 Odesláno 10. červenec 2009 pod altíkem jsou 2 jeden hnědý a jeden černý ale nad hlavou nad turbem je ještě jeden hnědý...... Citovat
Přema Odesláno 10. červenec 2009 Odesláno 10. červenec 2009 sundal si vrchní plast.kryt motoru?aby byl líp vidět?? [upravil dne 10-7-09 Přema] Citovat
luko407sw Odesláno 10. červenec 2009 Autor Odesláno 10. červenec 2009 ano kryt jsem sundal...asi bude nejlepsi kdyz ti zavolam:) Citovat
francesko Odesláno 11. červenec 2009 Odesláno 11. červenec 2009 Ahoj luko 407sw. Presne tento istý problém mám aj ja, ak Ťa to zaujíma, tak si daj do hľadania: Nefunkčné brzdy a malý výkon motora. Zatiaľ som to neriešil, urobí mi to občas, je to také nepravidelné, niekedy mi to neurobí aj mesiac a niekedy to urobí aj dva krát za týždeň. Po opakovanom naštartovaní, to už funguje celý deň bez problémov. Tie, vraj vadné čidlá, ktoré boli udávané ako chyby na diagnostike som nemenil, lebo neviem či majú niečo spoločné s brzdovým systémom. [upravil dne 12.7.2009 francesko] Citovat
pastorek Odesláno 11. červenec 2009 Odesláno 11. červenec 2009 Původně zaslal: francesko ...Tie, vraj vadné čidlá, ktoré boli udávané ako chyby som nemenil, lebo neviem či majú niečo spoločné s brzdovým systémom.... Nejdná sa o čidlá ale o elektomagnetické ventily a majú s brzdami spoločný podtlak. Citovat
francesko Odesláno 11. červenec 2009 Odesláno 11. červenec 2009 Myslel som čidlo prietoku za vzduchovým filtrom. Citovat
Přema Odesláno 11. červenec 2009 Odesláno 11. červenec 2009 Jestli máš blbou váhu vzduchu tak je jasné že ti to nepojede.....a jestli háže chybu tak určo vyměnit.....po nové váze se budete divit jak to auto vůbec jede....... [upravil dne 11-7-09 Přema] Citovat
luko407sw Odesláno 14. červenec 2009 Autor Odesláno 14. červenec 2009 tak po prijeti do peugeotu me rekli ze ted maji svolavacku na nektere 407my,ale ne na muj model... diagnostika nic neukazala...zeptal jsem se jestli to muze byt vaha vzduchu nebo vakuova pumpa...a odpoved byla,ze to muze byt uplne cokoliv at jim tam necham auto a az se problem znova objevi tak ze se na to podivaji... s tim jsem nesouhlasil a tim to pro me v peugeotu skoncilo... od te doby co jsem to tady resil naposledy se problem ani jednou neobjevil,tak uz to tak snad zustane.... Citovat
luko407sw Odesláno 15. červenec 2009 Autor Odesláno 15. červenec 2009 tak opet tvrdy pedal...tentokrat po praci (auto stalo asi 7 hodin) jsem pri jizde chtel seslapnout pedal a byl tvrdy,tak jsem ho poradne proslapnul a pak uz bez problemu...tak dneska koupim asi hadicky a budu menit...vakuova pumpa je celkem draha abych ji jen tak vymenil... btw kolega z fora se stejnym autem a stejnym datem vyroby ma uplne stejny problem,to asi nahoda nebude... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.