Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

po nastartovani auta jsem par krat seslapnul brzdovy pedal a pokazde to slo seslapnout mene az nakonc nesel seslapnout vubec...brzdovy pedal byl uplne tvrdy,jako by byl ,,zavzdusneny,,...zabrzdil jsem na rucni brzdu,vypnul motor a znovu nastartoval a vse bylo v normalu...tento jev doprovazelo jeste snizeni vykonu auta,tzn ze po seslapnuti plynu (az na podlahu) auto neakcelerovalo ale jen pozvolna se rozjizdelo a motor se me zdal trosku hlucnejsi...

obcas se me to stavalo,vzdy pomuze zastavit a znovu nastartovat,to s brzdou se stalo dnes poprve...

pred tydnem jsem byl na servisni kontrole po 140tis v peugeotu a vse bylo v poradku,FAP zaplneny na 70 procent.

[upravil dne 9/7/09 luko407sw]

Odesláno

při zavzdušnění brzd není pedál brzdy tvrdý jak píšeš--ale naopak měkký a propadá se k podlaze...

stav se v Pežotu, možná je chyba v ABS,zkus diag.--výpis závad,možná si elektronika dělá co chce...brzdy jsou brzdy...:myslim

Odesláno

dnes rano stejny problem,akorat uz nepomohlo vypnout a zase zapnout motor ale trvalo to podstatne dele nez brzdovy pedal povolil...

v peugeotu jsem uz byl vcera a jsem objednany po vikendu...

na displeji zadna chybova chlaska ani ABS nesviti

brzdy jsou komplet meneme asi pred 2 tydny,byl jsem na servisni kontrole a bylo me zdeleno ze auto je bez zavad a v perfektnim stavu....ty brzdy tam menil nejaky mladoch - mozna ucen,nemohl tam neco dok#rvit???

Odesláno

tak me to nedalo a prolezl jsme jine fora a zjistil ze problem muze byt v přívodu vakua do podtlakového posilovače, nebo přímo v zařízení na výrobu podtlaku,netesnost hadicek a nebo podtlakoveho ventilu...

je zajimave ze to ale po vypnuti/zapnuti opet fungovalo....

nevite nekdo pribliznou cenu posilovace brzd?:myslim

Odesláno

Nový posilovač 125€, spätný ventil podtlaku 27€.

Podľa toho čo píšeš mi to pripadá na vákuovú pumpu. Nájdeš ju na konci hlavy, pri spojke a ide k nej hadica od posilovača. Vo vnútri sú ventilky ktoré pravdepodobne zostávajú vysieť a preto občas neodsáva vzduch z posiľovača.

Ja by som to demontoval a skúsil vyčistiť.

Odesláno
Původně zaslal: pastorek

Nový posilovač 125€, spätný ventil podtlaku 27€.

Podľa toho čo píšeš mi to pripadá na vákuovú pumpu. Nájdeš ju na konci hlavy, pri spojke a ide k nej hadica od posilovača. Vo vnútri sú ventilky ktoré pravdepodobne zostávajú vysieť a preto občas neodsáva vzduch z posiľovača.

Ja by som to demontoval a skúsil vyčistiť.

myslis toto?

post-0-14109608166934_thumb.jpg

Odesláno

Ano může ...vakuová pumpa dělá podltlak i pro ventily které ovládají, turbo,EGR, FAP.....takže na výkon motoru to bude mít vliv......jestli ti dělá malý podtlak nebo máš někdě v té spletici hadiček únik tak to potom bude hůř brzdit nebo to nepojede jak má....

Odesláno

no je pravda ze kdyz jsem tam byl naposled tak se memu autu venoval nejspis ucen,ale na tohle si asi netroufam,nevim jak bych mel zjistit ktera hadicka je spatna nebo pres kterou to unika....:myslim

a na rozebrani toho ventilu a vycisteni uz vubec ne...a pokud ten ventil stoji kolem 15 eur tak to me nepolozi:D

[upravil dne 10/7/09 luko407sw]

Odesláno

kurde...:grr:grr:grr no a mas nejaky napad jak na to svepomoci prijit a opravit to? me napada jedine jednu po druhe odmontovat a nechat si prisat prst jestli to pres hadicku taha nebo netaha...

Odesláno

Vizuelně je všechny projít......jestli ti to blbě brzdí a jede tak to nebude jenom prasklinka ale třeba někdě úplně vypadlá hadička nebo uplně prasklina která musí jít vidět.......pokud by si měl jen prasklinku tak vývěva by to asi zvládla a nějak bys to možná ani nepocítil ....to bude podle mě něco většího.....nebo hned špatná vývěva..

[upravil dne 10-7-09 Přema]

Odesláno

luko407sw: Skúsil by som to opačne. Odpojil hadicu a natlačil vzduchom cca na 2 atm. Na netesnosti bude počuť fučanie, prípadne mydlovou vodou otestovať spoje. Kde je netesnosť pôjdu bublinky. Horšie to bude pri ovládacích ventiloch, ako ich donútiť otvoriť. Kritickými miestami pre hadičky sú miesta kde majú možnosť sa o niečo otierať a blízkosť výfukových častí ktoré bývajú horúce. Meniť celý zväzok hadičiek sa mi zdá neekonomické.

Doplním přemu: ..alebo vypadnutá hadička. Pri podtlakových často nebýva zaisťovacia spona.

[upravil dne 10/7/09 pastorek]

Odesláno

no jenze kdyz po nastartovani auto netahlo tak se to nezmenilo ani behem jizdy,ale jedine po vypnuti a zapnuti motoru...

a nemuze to byt v elektrice?neco se zapomene sepnout a sepne se az po druhem nastartovani....:myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...