PnR Odesláno 5. červenec 2009 Odesláno 5. červenec 2009 ahojte, mam bike, ktory ma ram z nejakej zliatiny (neviem najst presnu specifikaciu). ale ide mi o to, ze sa mi pomaly z neho zlupava farba, tak by som to chcel dat dole... na nete co som sa zatial dozvedel tak bud to nechavaju opieskovat alebo je nejaky odstranovac naterov, co na to namazem a zotriem a hotovo. ak by s tym mal niekto skusenosti a vedel poradit tak by to bolo fajn. Druha vec je, ze potom by som ho chcel zas nalakovat, to ale budem musiet uz riesit vo farboch lakoch.. existuje nejaka zakladovka na dural alebo ? Citovat
Chip Odesláno 5. červenec 2009 Odesláno 5. červenec 2009 ja sem ted lakoval kolo a použil jsem na to autolak teda pry to byla konkretne barva na motorku jelikož jsem chtěl bílou perlet, a základ jsem nechal puvodni jen jsem sundal lak smirkem asi 400 a narusil to redidlem na nekterych mistech jsem se dostal až na hlinik tak to jsem jen zarovnal a zbrousil pod vodou 800 a 1200 pak i 2000 ale to bylo asi zbytecny(ale kdyz uz jsem ji mel. a pak jsem jen strikal to co mi namíchali:bazi(jakoze zaklad-nevim jak se to presne jmenuje)- barvu- lak a zatim to drzi je to asi tri tydnyzpatky, byl to muj první pokus s kolem zatim jsem strikal jen auta ale prijde mi to stejny. kazdopadne ja jezdim pro barvy do libeznice kde mi vzdy dobre poradi. ale to je Tobe asi k nicemu. chce si to najit prodejce ktery se tomu oboru venuje nejlepe lakovnu ktera si nesedi na svem know-how. ja jsem objel asi 40 autolaku v praze a okoli a jen ve dvou mi byli ochotni poradit taky proto se k nim rád vracím. jinak co se odstraneni laku tyka tak v praci na letisti jsme pouzivali louh ale ten je docela nebezpecny. kazdopadne jak jsem psal tak kdyz narusis lak a pouzijes redidlo u nas je to 6006 myslim, tak se barva po chvili uvolni teda aspon na tom kole mi to fungovalo doufam ze Ti to k necemu bude. hlavne se nenech odradit spousta lidi mi rikalo ze lakovat horske kolo je nesmysl, stejne se zas poskrabe. Citovat
PnR Odesláno 5. červenec 2009 Autor Odesláno 5. červenec 2009 nad smirkem / smirgel som tiez rozmyslal, len chlapci co to robili vraveli, ze to dlho trva a do rohou a takych casti sa nevedeli dostat.. myslis ze sa mi to podari v domacich podmienkach nalakovat? +- na kolko ta ta sranda vysla? Citovat
Chip Odesláno 5. červenec 2009 Odesláno 5. červenec 2009 cca 2dny prace (vikend musis pocitat cas na zaschnuti jednotlivych vrstev vzhledem k tvarum kola musi byt strikano v tenkych vrstvach aby to nesteklo) pres den jsem brousil a pripravoval navecer nastrikal nekolik vrstev baze a okolo pulnoci par vrstev barvy rano jsem pokracoval nekolika vrstvami barvy a po obede lak a ten mel asi nejdelsi intervaly mezi vrstvami jelikoz zacal stekat tak jsem musel porad nejak otacet s tim ramem aby to nevytvorilo kapku mel jsem to na chate v garazi ale nechal jsem to pak jeste 3 dny zaschnout 900kč barva (baze barva lak tuzidlo redidlo) smirky jsem mel ale to je cca15-20kč za arch ted mi doslo ze jsem to zkousel takovyma dratenyma kartacema(mosazne) na vrtacce tak tim jsem si udelal jen zbytecny rýhy mozna kdybych to vzal az na hliník ze ten by to nebralo tolik ale to jsem nechtel riskovat . a pokud nemas poskrabane rohy a nebo svary tak je staci vzit jen lehce abys narusil tu puvodvni vrstvu jo a taky cemu rikas domaci podminky ja mam kompresor a strikaci pistole a svěrák a nasadu od kostete na ktery to kolo drzelo. Citovat
PnR Odesláno 5. červenec 2009 Autor Odesláno 5. červenec 2009 kompresor ani striekaciu pistol doma isto nikde nenajdem ale asi to skusim dat nejakym autolakyrnikom, nanesu jednu farbu a na nu by uz mohol chytit farebny sprej nie? Citovat
jarson Odesláno 5. červenec 2009 Odesláno 5. červenec 2009 Pred pár rokmi som riešil tento problém tiež. Najjednoduchšie a najrýchlejšie bolo dať to opieskovať a potom naniesť práškovú farbu vypálenú v peci. Je to super, zaleje to všetky nerovnosti, drží to ja sviňa a o peknom efektnom vzhľade ani nehovorím. A túto farbu len tak nezničíš... Citovat
Chip Odesláno 5. červenec 2009 Odesláno 5. červenec 2009 ja mam se spreji spatne zkusenosti i kdyz jsem si je nechaval namichat na auto tak mi potom lak popraskal a kdyz jsem nanesl jen barvu co jsem koupil uz hotovou tak to stacilo vzit klacikem a slo to dolu to se mi zatim s pistoli nestalo. jinak me pistole (s tryskou 0,5)stala 900 + jedna nahradni tryska(0,7) za 300 a kompresor za 3000 a mam jeste jednu pistoli (tryska 1,8)po dedovi ale tu jsem poprve snad pouzil az ja a takova dnes stoji okolo 3500 me se to vyplati jelikoz me to bavi a obcas nekdo neco chce nastrikat. ale kvuli jednomu kolu to nema cenu kupovat v lakovne by si za to u nas rekli cca 2000-3000. Citovat
PnR Odesláno 5. červenec 2009 Autor Odesláno 5. červenec 2009 dakujem, asi kus posetrim a necham to spravit az v zime ked sa nebude dat jazdit Citovat
Chip Odesláno 5. červenec 2009 Odesláno 5. červenec 2009 taky reseni to co psal jarson to se pouziva i na elektrony Citovat
PnR Odesláno 5. červenec 2009 Autor Odesláno 5. červenec 2009 jajaj.. vypalovanie v peci taketo ramy nemaju radi.. tam sa to nahrieva na nejakych 200 stupnov nie? Citovat
jarson Odesláno 6. červenec 2009 Odesláno 6. červenec 2009 nemaj obavy, tiež som komplet dural a všetko ok. keď sa to hreje celé tak je to ok. z mojej strany spokojnosť... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.