Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

ja ty folie bral sice od jinud ale atest meli jen na krabici borec mi rikal ze kdyby mi to delala firma da mi atest i do prukazu nebo nejak tak ale ja to zatim neresil mam uz treti auto a na kazde sem si to daval bez atestu a zatim OK prochazel sem STK a i kontrola policie nic mi na to zatim nikdo nerekl..na netu sem nasel spoustu tech folii homologovanych ale podle me ten atest ti da jen firma.newim jak to stim doopravdy tedy je ja to osobne neresil

Odesláno

nejsem žádný znalec, ale našel jsem si a dočetl se v zákoně, že atest by měli mít například i koberečky v autě a spoustu jiných věcí o kterých si myslíme že jsou v pohodě. Policajti to neřeší, protože neví. Ty folie by atest mít měli. Měly by se koupit přímo s atestem a je jedno jestli si je namontuješ sám nebo firma. Sehnal jsem v Ostravě folie s atestem, ale jen na dodávkové auta a náklaďáky (nechápu rozdíl ve skle dodávky a osobáku-prosím vysvětlení) a nalepím si je sám na zadní okna. Už se těším.

Odesláno

nechci nic rikat, ale maximalne co muze na prednich oknech bejt jsou tonovany skla tzn. 70% proputnost svetla a to maj jenom ty hooodne svetli folie, muzete mit atestu treba 20 na folii, ale jak to zadrzi vic jak 30% svetla tak muzou bejt problemy... znamej si nechal nalepit svetli folie, chtel to jen trochu do barvy auta a v nemecku 500€ pokuta a strhnout a to mel atest... proto si sehnal soudniho znalce z oboru aut a ptal se... z auta musi bejt vyhled 170 stupnu a maximalne tonovany skla. Kdyby do vas nekdo naboural a vy meli folie a doslo by to k soudu tak ten kdo ma folie muze za bouracku at ma atest ci nema...

Odesláno

takže když dám jen za sebe folie tak to nevadí? Jsem totiž jelen z těch zahraničních předpisů. U nás snad když dodržíš vyhlášku-nebo zákon-či já vím jak se to jmenuje. Můžeš mít folie i na předních bočních sklech 70 % průsvitnost, ty skla už nesmí být ale od výroby tonovány, pokud jsou tak součet tmavosti musí dát opět tu 70 % průsvitnost. No a vzádu je to snad jedno. K tomu všemu atest. V česku s tím nic neporušuju, na technické mi to schválí tak jaký problém můžu mít v zahraničí když moje auto nejezdí víc jak 2 měsíce v kuse po jejich cestách? Pro výbavu a provoz auta snad platí předpisy státu kde je vozidlo registrované, ne? To abych si i v německu dělal jejich technickou?? :grr kde se to dá nastudovat?

Chci si nalepit folie na svého pežotka, ale jsem z toho jelen co je správně a co můžu. Občas totiž s ním vyjedu za hranice a nechci mít problém ani náhodou.

Odesláno

pokial viem tak nesmies porusit vyhlasku ani v inom state, napr v nemecku(neviem presne ale v nejakych statoch to tak je) potrebujes mat vo vybave tusim aj sprej na zakreslenie vozidla pri nehode

Odesláno

nejsem si jistý. Pokud teda nejezdíš s tím autem déle jak 2 měsíce v tom státě. Něco podobného je s kartou první pomoci na Slovensku. češi jí nemusí mít, ale slováci ano. Je to proto, že v česku být nemusí. Nebo hasící přístroje, v Polsku být musí, v česku ne. Ale fakt si nejsem jistý na stopéro. proto se tu ptám.

Odesláno

to je super nabídka. Já jsem koupil něco podobného, ale zvlášť a už to mám na autě, super věc ty folie. Nalepil jsem si to sám a žádná věda to není. Problém mi dělá je správné rovné ořezání folie.

Odesláno
Původně zaslal: kodajz

to je super nabídka. Já jsem koupil něco podobného, ale zvlášť a už to mám na autě, super věc ty folie. Nalepil jsem si to sám a žádná věda to není. Problém mi dělá je správné rovné ořezání folie.

ja sem to řezal žiletkou cca 1mm od kraje a objizdim to po obvode a rovinu mam vzdycky

Odesláno

a co rádiusy? Já jsem řezal taky žiletkou pomocí pravítka, ale někde jsem pravítko nedostal.

ja mel skla sundane takze to slo v pohodě;)

Odesláno

zadní okno na 5tých dveřích, nahříval si horkovzduškou?

zahrival sem jen konce kde to je zaoblene to sklo aby se mi pekně vytvarovala

Odesláno

lehce zahřívat a vytlačovat od prostředka ke krajům? A nebo jen zahřívat a nešahat na to. Zahřívat hned jak usadím folii na sklo a začnu vytlačovat vodu?

Odesláno

V podstatě je horkovzduška jen takový \"korektor\". Pokud máš kvalitní fólii, nalepíš jí jen na, buď speciální roztok, nebo někdo nahrazuje vodou s jarem a jen vytlačíš stěrkou vodu. Pokud máš umělohmotnou stěrku, obal jí lehce hadrem, aby si fólii nepoškrábal. Teprve po vyschnutí vody (ideálně přes noc) okraje fólie zařízneš kolem dokola okna. Horkovzdušku bys tedy skoro neměl potřebovat. Používá se pouze k urychlení procesu vysychání vody nebo k vyhlazení drobných faldíků, pokud je okno hodně prohnuté (zejména zadní okno). Tam potřebuješ fólii malinko tepelně tvarovat a vytahovat.

Jak píšeš, vodu (nebo roztok) vytlačuj vždy od prostředku směrem k okrajům.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...