Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim vsechny,

dnes rano po otoceni klicku zapalovani se ani nerozsvitila kontrolka baterie, auto neslo na dalku odemknout, okenka se po zavereni/otevreni dveri nedoviraji ani neodtahuji, proste nefunguje vubec nic, pritom jsem vcera vecer dojel uplne bez problemu domu. Prosim muzete nekdo poradit a pripadne poskytnout nejaky planek pojistek, pokud existuje v aute nejaka hlavni pojistka? Nezda se mi ze by to bylo baterii. Diky za radu a predem se omlouvam pokud tu jiz tento dotaz padl. Mam Peugeot 406 coupe 3.0 V6, automat, r.v. 1998

Odesláno

První bych se mrknul na napětí baterie. Pak svorky na ní a hlavní kabely od ní, plusový i mínusový. Jediná pojistka tam není a že by popraskaly všechny hlavní se mi nezdá.

Odesláno

Nie, taká ochrana tam nieje. U teba to vyzerá na zlý článok v batérii. Vtedy sa stane že z ničoho nič je auto bez elektriky. Skontroluj kontakty, ako radí Edison, a ak bude všetko v poriadku tak to bude batéria.

Guest servisman
Odesláno

tipuji na baterku která odešla ,jak je napsano výše,změř napětí na baterce,pak se jen mrkni na kontakty baterie,zda jsou dobře nasazené,nejsou-li volne

Odesláno

Tak to bude asi fakt baterie, protoze uz vzhledove vypada dost pochybne, na vrchu u kontaktu jakoby prosakovala kyselina a je na ni bily povlak...ten vadny clanek bude asi ono.

Odesláno

Skús najprv odstrániť ten biely povlak. Treba dať dole kontakty a vyčistiť ich i z vnútra. Teoreticky by to mohol byť zlý kontakt. Ak to nepomôže tak potom tá baterka. Úplne ideálne je pripojiť volmeter priamo na kontakty batérie (nie na svorky káblov ) a zmerať napätie. Malo by byť cca 13,2V. Pri zaštartovaní nemá klesnúť pod 10V. Ak sú skorodované kontakty tak bude napätie rovnaké i pri štartovaní a ak je zlá baterka tak napätie padne možno i na nulu.

Odesláno

Ted jsem bohuzel v praci, takze se na to mrknu odpoledne, ale bude to urcite tim ze umrela baterka...to napeti musi byt uplne na nule...aspon me to konecne donuti koupit si novou :cool: Diky za rady :super

Odesláno

Ta baterka 13,2V nepodrží. Myslím, že se bude pohybovat tak kolem 12V. Jinak vady článků mohou být v podstatě tři:

1. Zkratovaný. To by mělo za důsledek nižší napětí, při startování tak nízké, že to nenastartuje.

2. Přerušený. To bys na svorkáchneměl vůbec nic.

3. Nízká kapacita (např. v důsledku odpadlého materiálu z elektrod). To bys naprázdno nepoznal, možná o něco hůře by to startovalo.

A ještě jeden: Velký vnitřní odpor. Bývá to v důsledku např. vadných vnitřních propojení uvnitř baterie. Projevy asitak jako ta první, jen naprázdno bys to nepoznal vůbec.

Odesláno

Takt to byla skutecne nahla smrt, koupil jsem novou baterii a vse je OK, pri pohledu na tu starou jsem si rikal, ze byl zazrak, ze ta puvodni baterie jeste vubec drzela pohromade :D. Kazdopadne diky moc za rady.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...