Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Stále hledám příčiny bouchání od zadní nápravy - VYŘEŠENO

Recommended Posts

Odesláno

Protože už pomalu začínám být v koncích zakládám nové téma o mém problému.

Při prudším brždění, přejezdu větších nerovností a někdy i v prudké zatáčce mi vzádu něco tluče. Jde to jakoby od levého zadního kola a je to taková tupá rána.

Protože mi už šla kola lehce do A, ozývali se semtam výše popsané rány a začala zničehonic dost povrzávat náprava nechal jsem udělat repasi zadní nápravy. Podotýkám, že nebyly měněny silentbloky s tím, že jsou ještě v pořádku.

Všechno je po repasi parádní, auto se hezky vodí, nevrže, kola rovný, jen ty rány se pořád ozývají.

Myslel jsem že to dělá výfuk viz téma:

http://www.peugeot-club.com/topic/43055-buchanie/#608665 ,ale ukazuje se, že tím to není:bojim

Shodil jsem zadní kolo a pátral. Našel jsem v podstatě 3 věci.

1) Lanovod od ruční brzdy je přichycen ke spodku nádrže a může mlátit o nádrž - omotáno páskou aby tam nebyla taková vůle

2) Plastový podběh se celkem dost klepal, zatím sundán a uvidí se

3) Lanovody jsou u bubnů přidělaný a nevím, zda je to takto správně nebo to má být ohnutý i v ty středový části a v servisu na to zapomněli? foto:

[upravil dne 14/7/09 Sagic]

Odesláno

Taky se mi před časem začly ozívat rány a vrzání ze zadku po projetí nerovnosti z levý strany.Na vrzání jsem vzal grafitovou vazelínu a MD veškerý kluzný plochy na nápravě a uložení tlumiče promazal a prostříkal.Jo a taky jsem pevně přitáhnul držák rezervy.No a je ticho,i ty rány přestaly :myslim

[upravil dne 9/6/09 Voighta]

Odesláno

Repas ti od buchania nepomoze, iba od vrzania, buchanie je 100% silentblok, ktory aj ked vyzera dobre, predsa len ma svoje roky, preto ich idem menit, len musim najst trocha casu, mne tiez bucha lava strana a sem tam aj prava, proste niekedy ako uder kladivom o podlahu auta, z mojho pohladu jasne zlyhanie silentlblokov....kupene ich mam, len najst ten cas, kazdopadne ked sa do toho konecne pustim, tak dam vediet, ci buchanie prestalo a mozem spravit aj nejaky fotonavod, to sa hodi vzdy:papa

[upravil dne 13.6.2009 Qcko]

Odesláno

Zavřel jsem manželku do kufru aby mi tam hopsala a já ležel pod autem:D Klepe to važně u těch silentbloků, přesně řečeno od těch předních. Sice ne tolik jako za jízdy, ale nejspíš to bude ono. Jinak za jízdy je to jak pišeš, jako by někdo bouchnul do spodku kladivem a a hodně to dělá když jedu po hrbolatý silnici z kopce a brzdím.

Uvažuju nad tím, že bych se do toho taky pustil sám, takže za fotonávod bych byl moc vděčnej!:super

Odesláno

Tak ako ti skakala zena v kufri, to musela byt zabava:D...inak toto je ten smejd, odfotil som ako to vyzera, inak demontaz je fakt jednoducha, uz len ten cas najst:aut

post-0-14109607623613_thumb.jpg

Odesláno

Tak dnes mi přišli všechny 4 silentbloky na zadní nápravu a v sobotu bych se do toho rád pustil.. Nějaký rady na co si dát pozor nebo jak si to zbytečně nekomplikovat?:papa

Odesláno

Nekomplikuj, tam nie je co komlikovat, vynimocne fakt jednoducha cast auta :D...ja len cakam na vhodne miesto a vyhodim tie sare len tak zahucia:aut

...akurat po nich skocim na geometriu, sice su to pevne body, ale tak predtym som vymenil napravu a tiez to rozhodilo geometriu:roll

Odesláno

kolko ta staly te silenbloky? mna to tiez caka uz mi to ide na nervy jak to bucha a este sa chystam menit tlmice neviete niekto pribliznu cenu prednych a zadnych.

Odesláno

No, tak silentbloky --> vacsie 1300Kc/kus, mensie 400Kc/kus, inak repas ma stal bratalne peniaze:D:bacha...

...no a tlmice zalezia aj od toho, aku znacku chces, ja mam kvapalinove Monroe a stali ma okolo 6000 myslim tak pred rokom, ale ked uz chces menit tlmice, tak si daj vpredu vymit aj horne ulozenie (lozisko a spol), tak to je este nejakych 5000 navrch:super

• O 4 týdny později...
Odesláno

Tak jsem se konečně dostal k těm silentblokům a svépomocí je vyměnil. Bouchání je pryč:mrk

Kdyby se do toho někdo pouštěl tak je potřeba prodloužený ořech velikost 16 na povolení šroubů v kufru. Je tam dvojitá podlaha a šrouby sjou dost dlouhý takže proto prodloužený. Já si zvedl zadek auta, podložil ho, pak dal pod nápravu na jedné straně hever a na té straně povolil 3 šrouby z kufru.. Pomalu spustil na té straně nápravu dolu, oddělal zadní silentblok(jedna matka M16) a u předního silentbloku povolil dvě matice M18. Horní šroub M18 musí jít komplet vytahnout ven, spodní stačí jen tak aby se uvolnil silentblok(asi 5cm). Pak vyndat silentblok ven, dat nový a nejhorší bylo slícovat všechny díry tak aby se daly prostrčit zpátky ty dva šrouby M18. Já se s tím dost namordoval protože mi to odtlačoval tlumič:bacha Je lepší to dělat ve dvou, musel jsem pod tím ležet, prát se se silou tlumiče a jakmile jsou všechny díly slícovaný na díru tak tam prostrčit šroub. Třeba je i jiný postup, ale sám jsem to udržet slícovaný a zároveň prostrrčit šroub nezvladl..:bojim

Pak už jsem jen zvedl nápravu zpátky nahoru a utáhl šrouby v kufru.

Stejným způsobem ale 3x rychlej jsem už udělal i druhou stranu a sláva je po bouchání:papa

A pozor na ty straně co je výfuk je míň místa ale dá se i bez sundání výfuku.

Ještě dotaz pro ty co dočetli až sem. Musí se dělat geometrie nebo ne? Já hlavně nevím, kde se to dá na ty zadní nápravě štelovat, jestli vůbec..

Odesláno
Původně zaslal: Qcko

Repas ti od buchania nepomoze, iba od vrzania, buchanie je 100% silentblok, ktory aj ked vyzera dobre, predsa len ma svoje roky, preto ich idem menit, len musim najst trocha casu, mne tiez bucha lava strana a sem tam aj prava, proste niekedy ako uder kladivom o podlahu auta, z mojho pohladu jasne zlyhanie silentlblokov....kupene ich mam, len najst ten cas, kazdopadne ked sa do toho konecne pustim, tak dam vediet, ci buchanie prestalo a mozem spravit aj nejaky fotonavod, to sa hodi vzdy:papa

[upravil dne 13.6.2009 Qcko]

Ked tak rozmyslam Svagrovi som daval na punte robit silenti a pred tym to tiez malo taky zvuk (nie vzdy):papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...