Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim vsetkych, pred casom som kupil stredne naburanu 406 combi. Auto pred kupou stalo asi 5 mesiacov, potom som ju zacal davat dokopy s otcom - klampiarom. V januari 2009 sme ju dali do prevadzky, ale nevedeli sme odstranit jednu závadu. Vozidlo niekedy chytilo bez problemov, niekedy s velkymi potiazmi. V poslednom case nechyta vobec.

Prejavuje sa to tak ze niekedy aj odpali ale hned motor zhasne ako keby bol elektronicky blokovany.

Zatial som vymenil sviecky, svieckove kable, vypinac dodavky paliva (Inertia switch) a palivovy filter.

Iskra do motora ide.

Moje dalsi planovane kroky su: Kontrola dodavky paliva, kontrola rele vedla riadiacej jednotky a kontrola cidla otacok.

Ak mate niekto skusenosti s tymto motorom alebo podobnou zavadou dajte prosim vediet.

Ja tu postupne budem pridavat aktualny status zavady.

Vdaka za rady a odpovede.

[upravil dne 24/5/09 LUB0SS]

[upravil dne 14/7/09 LUB0SS]

Odesláno

Hmm... nieje jednoduche zajst na diagnostiku s autom, ktore nestartuje.

Je to old model a zasuvka diagnostiky je hranata - to nevie hocikto precitat / zdiagnostikovat.

Odesláno

Ahojte,

cidlo otacok motora vyzera byt v pohode, vymenil som ho za druhe a zavada zostala.

Dnes sa mi ale podarilo auto nastartovat. Zaujimave je, ze ked sa motor zohreje, potom uz chyta na prvy sup. Auto ma aj LPG a na to ide uplne bez problemov - mam pocit ze lepsie ako na benzin.

Z tohoto vsetkeho mam pocit ze mozu byt zle aj vstrekovace paliva, co myslite?

Odesláno

Tak dnes som iba utvrdil v tom , ze to asi budu vstrekovace.

Odpojil som hadicku na privod benzinu do rampy vstrekovacov, a par krat pretocil starterom. Benzinu si myslim ze tieklo odtial dost. V ceste do spalovacieho priestoru je uz iba jeden regulator tlaku a vstrekovace.

Tie som vybral a boli pekne zasrate od karbonu a pocitam este od niecoho co neviem identifikovat.

Vycistil som ich v benzine, a dal spat, je citit mierne zlepsenie ale nechcem predbiehat - najazdim nejake kilometre a dam vediet.

Od kamosa z Peugeotu som zohnal nejake aditivum do paliva, ktore sluzi na precistenie vstrekovacich systemov.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

me treba zase obcas auto chcipne na volnobech, kdyz podrazuju, i kdyz radim, takze sem se naucil radit s meziplynem, ale dela to jen nekdy a neda se to predpokladat, poznam to pouze tim, ze auto vice brzdi motorem, kdyz semt o hodil na diagnostiku, tak ta byla uplne cista

• O 1 rok později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...