bruccce Odesláno 19. květen 2009 Odesláno 19. květen 2009 Přeji pěkný den, mám 1,4 8 ventil, 99 rok. Menil jsem tesnění pod hlavou, hlava je sražená o 1 desetinu. Rozvody byly vyměněny před 30 tisícema km (orig sada včetně vodní pumpy). Od te doby, co je hlava udělaná cca 10 dní se motor přehřívá. Při pomale jízdě při otačkach 2000 je teplota 95 stupňů, při 130 km/h již teplota přesahuje 100 stupňů, ale jakmile sundám nohu z plynu, tak to klesne zase na devadesát až 95 stupňů. Termostat byl tež vyměněn, ale tím to není zkoušel jsem i jiný a je to stajné. Opravdu nevím, kde je problém do té hlavy jsem měl teplotu max. 85! Díky za radu. Citovat
foxo Odesláno 20. květen 2009 Odesláno 20. květen 2009 a to ti sahara netoci jak zerava? Ked je termostat dobry,a sahara spina jak ma, tak sa predsa nemoze tak prehrivat Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 20. květen 2009 Odesláno 20. květen 2009 Odvzdusnit, alebo cidlo teploty ? Citovat
bruccce Odesláno 21. květen 2009 Autor Odesláno 21. květen 2009 Sahara sepne jen kdyz auto stojí... drive spinala i za jizdy, odvzdusneny to je, termostat otvira uz do konce neco malo pred 80 stupni. Ale napadlo mě vyčisti chladic, protože v nádobce byl strasnej bordel.... jako rez a nevim z ceho. Auto mam od 30 tis, ted je tam 150 tis a vzdycky tam byl fridex, tak nevim..... Citovat
pastorek Odesláno 21. květen 2009 Odesláno 21. květen 2009 Tak to by mohol byť ten problém. Ak sú nečistoty v nádržke tak v chladiči toho bude podstatne viac. Môžeš skúsiť to iba prepláchnuť alebo použiť i prípravok na čistenie chladičov. Pri tom prípravku pozor na dávkovanie a po jeho použití sa môžu objaviť drobné netesnosti tak to je treba trochu postrážiť. Tie prípravky majú výhodu že okrem kalov vyčistia i mastné usadeniny ktoré voda neodstráni a na nečistoty pôsobia ako magnet. Citovat
ZHV Odesláno 21. květen 2009 Odesláno 21. květen 2009 Zdravím Vás, jsem zde dnes prvně. Dovolím si prezentovat svůj názor na věc. Problém přehřívání motoru bych rozdělil na dvě věci: 1) Skutečně dochází k přehřívání motoru? Jsou patrné nějaké znaky přehřívání jako např. \"bublání\" páry v chladicím systému apod? Pak je jasné, že se musíme zabývat závadou v chlazení. 2) K faktickému přehřívání systému nedochází, teploměr však ukazuje hodnoty odpovídající přehřívání? Problém je třeba hledat v elektrice. Teploměr je jen obyčejný voltmetr. Pokud bude vadný regulátor napětí (součást alternátoru), bude se s velikostí otáček motoru zvedat i el. napětí a následně bude lhát i teploměr. Závada se může týkat i špatného ukostření. Citovat
EXI.60 Odesláno 21. květen 2009 Odesláno 21. květen 2009 Původně zaslal: ZHV Zdravím Vás, jsem zde dnes prvně. Dovolím si prezentovat svůj názor na věc. Problém přehřívání motoru bych rozdělil na dvě věci: 1) Skutečně dochází k přehřívání motoru? Jsou patrné nějaké znaky přehřívání jako např. \"bublání\" páry v chladicím systému apod? Pak je jasné, že se musíme zabývat závadou v chlazení. 2) K faktickému přehřívání systému nedochází, teploměr však ukazuje hodnoty odpovídající přehřívání? Problém je třeba hledat v elektrice. Teploměr je jen obyčejný voltmetr. Pokud bude vadný regulátor napětí (součást alternátoru), bude se s velikostí otáček motoru zvedat i el. napětí a následně bude lhát i teploměr. Závada se může týkat i špatného ukostření. Teploměr nenín Voltmetr,ale Ohmetr,ale v podstatě celý princip je Ohmuv zakon.Já osobně beru (skutečné)přehřátí motoru podle toho že začne smrdět a je i většinou cítit nemrzka a když se otevře kapota,tak je taky přehřátí motoru znát podle plno věcí-jevů Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.