Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Co vymenit?

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim Peugeotaci!!

Kupil som auto Peugeot 2.0 HDI r.v.2000 a chcem sa vas opitat co na nom vymenit zatial mam v plane toto:

Olej , olejovy filter

Vzduchovy filter (uz vymenene)

rozvody

klinovy remen

doplnit klimu

co by bolo este dobre vymenit??

PS: Ake su tam este remene okrem klinoveho ktore by bolo dobre vymenit??

D. za odpoved.

Odesláno

Nenapsal jsi jakej Peugeot ;)

Ale jinak jako u všeho, není tam klíňák, ale mikrodrážka (mikrořemen). Pokud klima chodí, nechal bych ji jak je. Vyměnil bych olej v převodovce, prošel žhavičky, podvozek - stabilizační tyčky, kulový a rejdový čepy, kotouče a desky. Prostě klasický spotřební věci. Ostatní mě jistě doplní.

Jinak Vítej v klubu :)

Odesláno

No mam to v podpise je to Peugeot 406 2.0HDI r.v.2000 , sedan.

Klima praveze len syci takze asi doplnit napln. Gulove , zvysle capy chcem vlastne tiez menit a este sa chcem opytat na posilovac ked stojim na mieste tak ide dos tazko , ale zistil som ze ked motor vytocim na 2.5 - 3000 otacok tak ide lahsie zeby nejake cerpadlo alebo remen?? Tej servo gebuziny je tam po max.

A dakujem za privitanie :papa

[upravil dne 17/5/09 Hanci]

Odesláno

Jo, nevšiml jsem si podpisu :)

Asi náplň, ale tipoval bych to i na chladič nebo trubky, jentak to chladivo neuteče. Poznáš to podle kompresoru, jestli spíná nebo ne. A co se týče posilovače, tak to bude horní uložení předních tlumičů - klasická \"závada\" po 10 letech. Taky jsem je teď měnil (Monroe - cca 600,- za kus). Jeden byl monoblok rzi a v druhým ložisku byla tak třetina kuliček. Rozdíl po výměně ohromující ;)

Odesláno

Tak dnes som bol na repas startera totizto nestartoval ako mal niekedy som musel lahko potukat s kladivom po starteri aby ho potocilo tak mi to dnes spravili.

Vymenili uhliky tie povodne boli asi stvrtina z novych mozno aj menej , :myslim + vymena puzdier a este to premastili zrejme pastorok a ide to super na prvy tuk.Dokopy som cvakol 60 €.

Co ma ale stve tak asi pred hodinou som isiel autom a zacalo mi cosi piskat od motora bolo to pocut hlavne ked som dal dolu okno moze to byt predzvest ze nieco odchadza??(turbo??)

[upravil dne 18/5/09 Hanci]

Odesláno

To pískanie je počuť pri zvyšovaní otáčok motora? Prípadne za studena? Potom by to mohol byť voľný remeň. Ak by sa menilo v závislosti na otáčkach motora tak zrejme niektoré ložisko.

Odesláno

turbo na volnoběh nepiští až tak od 2 tisíc otáček za minutu

podívej se ještě na řemenici na klice - je to ta co drážkovým řemenem roztáčí alternátor, klimakompresor a servo

je složená ze dvou částí mezi nima je kroužek z gumy, která po deseti letech ráda zpuchří a pak se nestačíš divit

mě se stalo to, že předchozí majitel tu starou řemenici na 4 místech nabodoval CO svářečkou (nová stojí okolo 4000,-) a mě jak ve filmu z Chaplinem ta vnější část vyběhla z auta, kutálela se asi 15 metrů před autem a konec - moc veselý to nebylo, kdyby mi ten kokos řekl, hele chce to vyměnit.....ta jeho oprava mě vyšla o 3000,- více za odtah

Odesláno

Caute tak piskanie musim zaklopat tuk , tuk zmizlo , mozno to boli cvrckovia okolo auta lebo to bolo vcera vecer :P

Co sa chcem ale opytat co je potrebne zakupit pri tej vymene rozvodov myslim komplet vsetky potrebne suciastky + vsetky remene ktore je potrebne kupit co su v aute vymenim asi vsetky, co su tam nech mam pokoj + to servo co sa tu riesilo co treba k tomu kupit ohladom toho vrchneho ulozenia prednych tlmicov. Dik moc za info.

Odesláno

měnil jsem na rozvodech: řemen, kladka, napínací kladka, vodní pumpa a na klice řemenici

jinak ještě mikrodrážkovanej řemen, jeho napínací kladku (už měla vakl) a repase alternátoru (uhlíky,obě ložiska)

co se týče řízení a náprav tak spodní svislý čepy a tyčky(kosti) stabilizátoru a ložisko horního uložení

a čeká mě levý čep řízení a na zadní nápravě kosti co se snima šteluje geometrie

Odesláno

Zdravim, tak dakujem za info ohladom dielov pri vymene rozvodov a remenov a mam na vas dve otazky.

Co som to tu pisal o tom zvuku tak je to zas pocut ten zvuk by som prirovnal ked sa nieco toci a je to \'\'suche\'\' je to taky vrzgot , najviac je to pocut za jazdy v meste pri stiahnutom okne a mam pocit ze je to pri 2 tis. otackach ked mu pridam tak sa to akosi strati ,tak neviem co by to mohlo byt a ta druha otazka pri stojacom aute a volnobehu sa mi rucicka teploty hodila niekde na 110 stupnov , pri tom mi to piplo a na sekundu sa mi objavila ta velka stopka co je pri startovani a hned sa to vratilo do normalu tep. na 90 stupnov a urobilo mi to behom 5 min. minimalne 3 krat aj viac, auto bolo zahriate , pred tym som jazdil. Co to moze byt???:myslim

[upravil dne 21/5/09 Hanci]

Odesláno

hmm možná nějaké ložisko

zkus si vzít dlouhou násadu na golu a přikládej to jedním koncem na alternátor blízko řemenice, posilovače řízení, klimatizace atd a druhý konec přilož k uchu a poslouchej

jako doktor když poslouchá plíce, ale buď maximálně opatrný, ať se to nikam nezamotá pod řemen a nepřizabije tě to!

to co popisuješ je buď špatný nebo zkorodovaný kontakt na čidle teploty jedno je modré a druhé myslím hnědé, jsou blízko palivovýho filtru nebo je čidlo špatné

Odesláno

Nho to s tou golou radsej skusat nebudem akym sposobom sa to da este vyskusat?

Rozmyslal som este streknut wd-cko do kazdeho kolieska ako je remen z lavej strany , ci to radsej nerobit?

A este sa chcem opytat pri akych otackach by malo spravne zapinat turbo? Mam 66kw motor.

A v meste pri ustalenej jazde (50 km/h) to drzat na akych otackach? Pocul som ze 2000 je take optimalne je to pravda? D. za odpoved.

Odesláno
Původně zaslal: Hanci

Caute tak piskanie musim zaklopat tuk , tuk zmizlo , mozno to boli cvrckovia okolo auta lebo to bolo vcera vecer :P

Co sa chcem ale opytat co je potrebne zakupit pri tej vymene rozvodov myslim komplet vsetky potrebne suciastky + vsetky remene ktore je potrebne kupit co su v aute vymenim asi vsetky, co su tam nech mam pokoj + to servo co sa tu riesilo co treba k tomu kupit ohladom toho vrchneho ulozenia prednych tlmicov. Dik moc za info.

Jde také zatukat - klop, klop.

Odesláno

Super odpoved :P Ale fakt potrebujem poradit poradi niekto?

V predoslom prispevku som sa vyjadril s cim by som poprosil pomoct + dnes ked bolo take teplo zase mi blbla ta teplota vody skocila na 110 hned potom na 90 a pri tom to piplo a cervena stopka blikla , radili ste mi tie cidla su dve ?? A kde sa presne nachadzaju???A ako ich skontrolovat ci su dobre??

A este ked dolejem vodu treba to odvzdusnit???Ci len pri vymene celej chlad. kvapaliny.

[upravil dne 26/5/09 Hanci]

Odesláno
Původně zaslal: Hanci

Zdravim, tak dakujem za info ohladom dielov pri vymene rozvodov a remenov a mam na vas dve otazky.

Co som to tu pisal o tom zvuku tak je to zas pocut ten zvuk by som prirovnal ked sa nieco toci a je to \'\'suche\'\' je to taky vrzgot , najviac je to pocut za jazdy v meste pri stiahnutom okne a mam pocit ze je to pri 2 tis. otackach ked mu pridam tak sa to akosi strati ,tak neviem co by to mohlo byt a ta druha otazka pri stojacom aute a volnobehu sa mi rucicka teploty hodila niekde na 110 stupnov , pri tom mi to piplo a na sekundu sa mi objavila ta velka stopka co je pri startovani a hned sa to vratilo do normalu tep. na 90 stupnov a urobilo mi to behom 5 min. minimalne 3 krat aj viac, auto bolo zahriate , pred tym som jazdil. Co to moze byt???:myslim

A to vrzganie je pocut na rovnej ceste, alebo len napr.: v zakrutach, dierach, nerovnostiach. Nemohlo by to byt nejaky silent blok ?

[upravil dne 21/5/09 Hanci]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...