pastorek Odesláno 16. leden 2010 Odesláno 16. leden 2010 Lebo sa voda nezohreje nad nulovú stupnicu ručičky. Začína ukazovať cca od 50 stupňov. Citovat
turbo911 Odesláno 20. leden 2010 Odesláno 20. leden 2010 dneska som sa snazil vybrat ten termostat ale z 4 skrutiek co tam su mi povolila iba 1. Mate nejaku radu ako to povolit??? Pouzil som vsetko na koroziu co sa len dalo a este viac naradia ale nejako to nechce povolit... Citovat
xmichaelox Odesláno 30. leden 2010 Odesláno 30. leden 2010 Původně zaslal: pastorek Původně zaslal: xmichaelox ... termostat, aj ked sa neotvori, tak ma ako taky prietok, pretoze je tam malicka komorka, kade sa casom ta troska tepla dostane... Taký termostat som naposledy videl na Š 120. Mal dierku. Původně zaslal: xmichaelox ...a dalej, do kurenia ani tak nejde voda cez termostat, ako z hlavy a z bloku od vodnej pumpy ,,, cez termostat cirkuluje voda az po ohriati na 95°C do chladica, aby sa chladila, cize nie aby slo kurenie... Práve v tom je ten problém. Chladiaci systém motora je rozdelený termostatom na dve časti. Tkzv malý okruh, čo je motor s kúrením a veľký okruh kedy prúdi voda i cez chladič. Termostat tieto okruhy oddeľuje. Je zatvorený a vodaprúdi len cez motor a kúrenie. Po dosiahnutí teploty cca 80 - 90 stupňov sa termostat otvorí a prepustí vodu i na chladenie do chladiča. Z uvedeného logicky vyplýva že ak teplota motora nedosiahne prevádzkovú teplotu 80 - 90 stupňov tak je vadný regulačný prvok - termostat. Je stále otvorený a voda prúdi na chladenie ešte skôr ako dosiahne prevádzkovú teplotu. Je chladená vzduchom z okolia a preto nieje pravdou že teplota okolia nemá vplyv. 30 stupňový vzduch schladí vodu v chladiči pri rovnakých podmienkach vždy menej ako vzduch ktorý má okolo nuly. Původně zaslal: xmichaelox .. v prvom rade skuste odvzdusnit system cez najvyssie miesto, co je na tychto vozoch vo vacsine pripadov na vrchu termostatu, kde je bud odvzdusnovaci srob na imbus, alebo je tam hadicka, ktoru staci na chvilku povolit, kym nezacne vytekat voda... hmm, zavzdušnený systém sa prejavuje trochu inak, nie nízkou prevádzkovou teplotou. Toľko zavádzajúcich informácií v jednom príspevku, to naozaj chce talent. to pastorek: V podstate si popisal v druhom bode to iste, len obsiahlejsie, kdez to ja \"laicky\" a v skratke co sa tyka krytu termostatu na dizlaku,,,, otvor si ho a uvidis na vrchnej casti tu komorku co sa tyka zavzdusneneho systemu,,,, ak mas v bloku vzduch, tak ti to kurit absolutne nebude a ked vravi, ze sa mu rucicka ani len nehne, moze byt problem aj v cidle. Motor ti predsa ohreje vodu do desiatich minut natolko, ze aj keby cirkulovala nonstop cez chladic, tak ju zohreje natolko, aby siel teply vzduch (predpokladam, ze to skusal pri stojacom vozidle, kedze priskrcoval hadicu) .... tu skor moze byt zrada, ze ci nema v haji tesnenie pod hlavou, alebo hlavu. Mne tlakoval motor chladiaci system tak, ze mi tlacilo vodu z bloku motora do chladica, az nakoniec prestalo kurit, no rucicka ukazovala este normalnu teplotu,,, no ked som jazdil este dlhsiu dobu bez odvzdusnenia, tak mi teplota uz sla hore,, samozrejme... pritom chladic stale plny..... cize nie zavadzajuce informacie, ale skusenosti.... treba skusit vsetko, moznosti je totiz nespocet..... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.