Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

mam dalsi problem vcera mi zacala stupat voda na 100 a 110 skusal som to ovzdusnit ale tlacilo mi to z motora len paru a z kurenia mi isiel len ladovy vzduch chladic mam novy hadice vsetky su nove tak co stym a este hadica co ide do kurenia bola tepla ale ta co sa vracia spet bola studena.

Odesláno

tzn.,do topení nejde teplá voda...

jestli máš dobře vyměněné ty hadice a chladič,pak jen odvzdušnit...zkus se podívat i na termostat a vyzkušej ho v

hrnci s teplou--horkou vodou...

Odesláno
Původně zaslal: marekb26

termostat je rocny ako mam vybrat termostat neviem ako vyzera

tak to spolu asi neopravíme:)--ale s autem nejezdi,když jde voda až na 110--může odejít těsnění pod hlavou--zajeď s tím k mechanikovi...:papa

Odesláno

DIK ZA OBRAZOK ALE JA TAM MAM OKOLO TOHO POSLEDNEHO DEKLA ASI HERMETIK TAKZE KED TO ROZOBEREM TAK TO NEMAM CIM NATRIET A POSKLADAT ALE AJ TAK SI MYSLIM ZE TO MA NIECO SPOLOCNE S RADIATOROM KURENIA ALEBO S VENTILOM KURENIA TERAZ SOM SA TO SNAZIL ROZOBRAT NA TOM CO MAM NA SUCIASTKY A DOSTAL SOM SA LEN PO TADE ZE SOM DAL DOLE STREDOVY PANEL A TAM SKONCILO MOJE ROZOBERANIE BUDE TO MUSIET IST DO SERVISU ALE AJ TAK DIK ZA POMOC

Guest servisman
Odesláno

nejsem si jist jak u 405 ale u 406 topení topí i v létě jen se přepínají klapky.není to jako u škodovky kde je ventil topení.

hadice jde od motoru k radiátoru a pak zpět bez ventilu,třeba máš ucpaný radiátor topení :(

[upravil dne 3/5/09 honza406]

Odesláno

TO SI MYSLIM AJ JA ALE JA TO NEVIEM ROZOBRAT A TEN CO MI ROBIEVA AUTO NEMA CAS VIEM ZE VYMENIT RADIATOR JE SPATNA ROBOTA ALE BUDEM MUSIET NIEKOHO NAJST ABY MI TO PREHODIL LEBO BEZ AUTA NEMOZEM BYT NEMA NIEKTO CHUT?

Odesláno

Nemyslím si že by bolo vhodné rozoberať radiátor. Podľa tvojho prvého príspevku to skôr vyzerá na zlé odvzdušnenie alebo vadné tesnenie hlavy. Skús to naskôr poriadne odvzdušniť.

Odesláno

skusal som ale ako pisem tlacilo to len vzduch a vodu tlacilo s chladica von a ovzdusnovat sa ma tak ze mas zapnute kurenie na plne ale skurenia ide stale len ladovy vzduch tak mi porad

Odesláno

Postup odvzdušnenia je v princípe jednoduchý.

- nalejej plný chladič

- povoľ odzdušňovací ventil chladiča

- dolievaj vodu pokiať pôjde cez ventil vzduch

- zavri ventil chladiča a otvor ventil na termostate

- dolievaj vodu pokiaľ nepotečie z termostatu

- zavri ventil na termostate a naštartuj

- dolievaj vodu a striedavo otváraj ventil na termostate

Takto by to malo byť za chvíľu odvzdušnené. Ak ti bude vytláčať vodu z chladiča tak máš pravdepodobne vadné tesnenie hlavy a bude nutné ho vymeniť. Ovládanie kúrenia si nevšímaj, nieje tam žiadny ventil. Voda prúdi do radiátora neustále. Regulácia teplo - chlad sa deje iba naklápaním vzduchovej klapky. To doriešime keď bude isté že je chladiaci systém v poriadku.

[upravil dne 3/5/09 pastorek]

Odesláno

Áno. Najprv pri vypnutom motore a potom pri naštartovanom na voľnobeh. Pre teba je pre diagnostiku dôležité ako sa bude voda správať po naštartovaní. Za normálnych okolností by mala hladina klesať vždy keď povolíš odvzdušňovák na termostate.

Odesláno

moze to byt hlava bola zvarana a uz vtedy ked ju zvarali tak vraveli ze to nemusi vydrzat teraz ale musim niekoho najst co mi da dole hlavu stoho co mam na suciastky ale uz ma to vazne nebavi stale sa vnom vrtat ide mesiac a potom sa nieco furt pokazy

Odesláno

ta co je na tom prvom motore bola zvarana takze stoho urcite nie ale jeden mi tu v leviciach ponukal za 200eur neviem ci to je vela alebo malo ale to by som ho musel kontaktovat lebo to bolo este vlani.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...