jirka21 Odesláno 26. duben 2009 Odesláno 26. duben 2009 Mám problém ! Když příi jízdě udržuji otáčky kolem 2200 motor začne jako by cukat a při sešlápnutí plynu se trochu přidusí ale pak se rozjede a šlape zase normálně. Na volnoběhh to občas taky trochu taročí ale pak si to samo trochu zvedne otáčky a šlape normálně. Dnes se mi při jízdě ještě rožla kontrolka diagnostiky.Motor je to benzín 1,6 osmiventil. Prosím nevíte co by to mohlo být ? [upravil dne 27/4/09 jirka21] Citovat
jack 306 Odesláno 26. duben 2009 Odesláno 26. duben 2009 zkus vyčistit krokový motorek ten občas dělá problémy jinak to může být nějaké čidlo a podobně Citovat
tiburtius Odesláno 26. duben 2009 Odesláno 26. duben 2009 Takže ak dobre chápem tak pri rozjazde (takom rýchlejšom ) ako by sa motor pridusil a potom sa rozbehne ako divý? Podľa mňa bude to potenciometer škrtiacej klapky. Citovat
jirka21 Odesláno 26. duben 2009 Autor Odesláno 26. duben 2009 Jo je to tak nějak jak píše tiburtius. Na volnoběh to taky někdy kucká ale fakt jen někdy. Budu asi muset zajet na diagnostiku tam se to snad ukáže.Jo a co se týká filtrů tak je vše nové taky svíčky jsem vyměnil. Citovat
jack 306 Odesláno 27. duben 2009 Odesláno 27. duben 2009 nebo podtlakový snímač MAP ten to může taky dělat Citovat
jirka21 Odesláno 27. duben 2009 Autor Odesláno 27. duben 2009 Tak už je závada vyřešena!!! Celej problém dělá ta zapalovací rampa SAGEM.Je to prý nehorázný šmejd a mechanik mi říkal, že když bych tak jezdil ještě chvilku tak by mi to odvařilo i řídící jednotku páč to nějak probíjí. Stačí aby se tam dostala vlhkost a je zaděláno na problém.Tak díky všem za radu !! Citovat
309GT Odesláno 27. duben 2009 Odesláno 27. duben 2009 No jo,Sagem,s tím jsou většinou problémy!Tak hlavně že už je to O.K;) Citovat
jirka21 Odesláno 27. duben 2009 Autor Odesláno 27. duben 2009 No někde jsem ještě četl,že peugeot ty zapalovací cívky měnil zdarma protože to odvařilo pár řídících jednotek. Citovat
kalio306 Odesláno 6. květen 2009 Odesláno 6. květen 2009 mam podobny problem zajtra by mala dojst cievka od boschu tak uvidim či si pomôžem díky za typ Citovat
jirka21 Odesláno 6. květen 2009 Autor Odesláno 6. květen 2009 No bosch je dobrej ale zdá se mi příliš drahej.Já koupil elekrifil a sehnal mi ho kámoš za 2260 kč. Citovat
jirka21 Odesláno 6. květen 2009 Autor Odesláno 6. květen 2009 Jo a když je ta cívka (rampa) vadná tak se ti občas samo vynuluje dení počítadlo kilometrů. To je ale jen začátek.Pak přijde taročení motoru a může to skončit řídící jednotkou kterou to úplně odvaří. Citovat
kalio306 Odesláno 10. květen 2009 Odesláno 10. květen 2009 waw tak vymenil som vadný sagem za novu bosch cievku ktorá mimochodom ozaj bola dost draha 135 eur ale výsledok je super žiadny problem pri rozjazde a motor šlape perfektne tak neviem či som doteraz nejazdil na tri valce alebo ten štvrty skratka vynehával tak som spokojný zdá sa my ale ak doteraz pri preradovaní nepadali otáčky dostatočne rýchlo tak toto je ešte horšie otáčky padajú velmi pomaly ale akoby sa to zlepšuje je možné že sa riadiaca jednotka časom nejak doladí ??? alebo neviem každopádne som rád že som do cievky neinvestoval zbytočne výsledok ma priam prekvapil Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.