radimais Odesláno 9. duben 2009 Odesláno 9. duben 2009 zdarec.dnes jsem se rozhodl kompletne vycistit plastove dily na motoru a uz od plastu kde je vz.filtr se mi neco nezdalo podival se na me olej omastene jak na panvi.pokracuju dal a tak jsem sundal i klapku a opet olej.Kde je chyba?Mam za to ze mi olej utika kolem gufer protoze dolivam tak 1-2 litry na 1000km.Nekouri mi to nijak zvlast.takze olej nezere. Citovat
pastorek Odesláno 9. duben 2009 Odesláno 9. duben 2009 1 - 2 litre na tisíc km je veľmi veľa. To je zrelé na opravu motora. Minimálne by som vymenil guferá na ventiloch. Bolo by vhodné pred tým skontrolovať tlaky a podľa nich možno vymeniť i krúžky. Pri takejto spotrebe oleja je zbytočné riešiť zaolejovanie sacieho potrubia. Nenapísal si o aké auto s akým motorom ide a koľko to má km. Citovat
radimais Odesláno 9. duben 2009 Autor Odesláno 9. duben 2009 peugeot 306 1.6 sr.rok 96,220tis km Citovat
pastorek Odesláno 9. duben 2009 Odesláno 9. duben 2009 Pri toľkých km by asi stačili iba tie guferá. Na krúžky to nieje veľa ak ich nemáš zapečené. ak nájdeš niekoho kto ti dokáže vymeniť guferá ventilov bez demontáže hlavy tak ich nechaj vymeniť. Keby to nikto nevedel a išla by dole hlava tak odporúčam skontrolovať i tie krúžky a prípadne prehodiť za Goetze. Je to max 1000 korún navyše ale po 2 - 3 tisíc km to má efekt ako výbrus valcov. Už sa mi to osvedčilo na niekoľkých autách. Citovat
radimais Odesláno 11. duben 2009 Autor Odesláno 11. duben 2009 super takze hlava nemusi dolu pri vymene gufer.to me trosku potesilo.Dokazal bych to i sam?mam za sebou kompletni rozebrani a slozeni skodovky.Nemate nekdo cisla gufer?mam doma vseho chut. Citovat
pastorek Odesláno 11. duben 2009 Odesláno 11. duben 2009 Ak si trúfaš, urob si to sám no obávam sa že jedno kompletné rozobratie škodovky ako prax a skúsenosti nestačia. Konštrukcia hlavy je úplne odlišná , hlavne systém rozvodov. Toto sú rozmery gufera: Vnitřní průměr 1 : 7 mm / Vnitřní průměr 2 : 9,8 mm / vnejsi prumer :13,2 mm / vyska :10 mm / Materiál:FPM (fluorkaučuk / viton) / pozadovany pocet kusu:8 / Citovat
radimais Odesláno 11. duben 2009 Autor Odesláno 11. duben 2009 diky za rozmery pohledam jestli neco najdu.Mas pravdu skoda a peugeot je jiny.to jo.Chtelo by to nejaky navod.Jinak po svatcich zkusim obehat najaky ten servis. Citovat
jack 306 Odesláno 11. duben 2009 Odesláno 11. duben 2009 sežeň si knížku jak na to tam to je. ta knížka je tu na fóru i ke stažení Citovat
radimais Odesláno 12. duben 2009 Autor Odesláno 12. duben 2009 zkousel jsem si to stahnout a protestuje to.muzes mi poslat odkaz na email ktery by fungoval?diky Citovat
jack 306 Odesláno 12. duben 2009 Odesláno 12. duben 2009 nauploaduju to a potom tu dám odkaz ok? Citovat
pastorek Odesláno 12. duben 2009 Odesláno 12. duben 2009 Dielenskú príručku si môžeš stiahnuť tu. Je to síce 405ka ale motory sú temer rovnaké. www.pepanet.sk/servis/motor_TU.pdf Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.