Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím všechny, tak to vypadá ze auto si žádá čím dál více nových náhradních dílů. Po výměně tlumičů, tyček stabilizátorů, předních kotoučů + desek, zadních prasátek a středního a koncového tlumiče vše v letošním roce si auto opět žádá něco vyměnit. Začalo mi lupat v předním pravém kole při zatočení volantem. Přišel sem na to dnes když sem vyjížděl z parkoviště. Není to zatím nic velkého ale znát to tam je. Co myslíte že to je? Mám podezření na pravý homokinetický kloub, mám pravdu? A jak dlouho se s tím může jezdit? Jak složitá je výměna - je to na servis nebo to zvládnu doma.

[upravil dne 31/3/09 purkmistr]

Odesláno

Neviem ci uz mas ABS... Pokial ano, myslim ze je klb menitelny, ale pytaju zanho okolo 2000 Sk na slovensku, ja mam bez abs a musela sa kupit repasovana poloosa, za 3000 Sk...

Nakonec to neroupalo v poloose, ale pravdepodobne v hornom ulozeni tlmica, alebo len v tej manzete, co je pod pruzinoui.

Strekol som pod manzetu trocha WD cka, potom som tam dal trocha normal oleja, a odvtedy pol roka klud.

Malo to vsetky priznaky homokinetaku, avsak bola to len ta blba plastova krytka pod pruzinou ...

Odesláno

Uloženie tlmica spoznáž pri točení volantom i na mieste. Poloos zase v zábere s vytočenými kolesami. Aj jedno aj druhé nieje nič tragické na okamžitú opravu.

Odesláno

No ale nemusi to byt ani horne ulozenie. Mne to robila hlavne ta plastova krytka, co je pod pruzinou ...

Mne to robilo iba pri zabere, a poloosa to nebola :( Kupil som ju, isiel menit, a dosiel som na to. Nastastie mam dobreho znameho v autosuciastkach, takze som nieco dostal naspet, a zobral ine diely ...

Dobre to prestriekaj... Pokial to robi na mieste, homo by si mal vylucit ...

Odesláno

měl sem zvednuté auto a při točení volantem to lupe na horním uložení a jakoby přeskakuje pružina po horním uložešní, tak sem to prostříkl WD-čkem ale lupe to pořád, no uvidíme jestli to povolí nebo ne:grr

Odesláno
Původně zaslal: hvezdon

ked ti to puka pri vytocenych kolesach tak je to klb menil som ho pred tyzdnom na lavom kolese robota cca 3hod 34j27ug.jpg

[upravil dne 1.4.2009 hvezdon]

Lupanie v homokinetickom klbe, myslim sposobuje taka drazka, ktora sa v nom spravi, a pri tahu kedy sa toci, to puka.

Pri stani, a vytacani kolesa, ty nemoze nacaty homokinetak praskat nebo pukat. Muze ty pukat, az ked sa rozbiehas, alebo cuvas. Proste si v pohybe.

Jemu to ocividne puka, len pri toceni volantom.

- moja otazka, ako si tam to WD cko strekol ? Dufam ze si si dal dole koleso, a pouzil si aspom tu hadicku, ktora sa dava na konec spreya, a poriadne to vopchal pod ten plast co je pod pruzinou ...

Odesláno

Nejvíc slyšitelné to je pokud stojím na místě a točím. WD-čko sem tam nastříkal zhora (při plném rejdu se jedna strana \"přístup z kufru\" nepatrně nadzvedne kovová zátka od gumového těsnění a do škvíry se vleze trubička od WD a zespod sem zhodil kolo a nastříkal pod manžetu, ale zdá se že lupe pružina o to horní uložení. Teda lupalo to když byl předek na heveru a šlo lehko točit koly, koukal sem se na tu pružinu jak přeskakuje. Ale i přez vystříkání WD-čken pořád lupe. ještě zkusím ten homo při rozjezdu. dám info jak to dopadlo.

Odesláno

No hore ako je ulozenie tlmica je predsa tiez lozisko a nie je ani drahe, menil som ich zaroven s tlmicmi, nemoze to robit to lozisko:myslim

Odesláno
Původně zaslal: hvezdon

Lubk0 purkmistr pisal ze mu to robilo ked vytocil kolesa a vychadzal z parkoviska tak bol v pohybe

Tak skusim citovat

\"měl sem zvednuté auto a při točení volantem to lupe na horním uložení a jakoby přeskakuje pružina po horním uložešní\"

a este raz

\"Nejvíc slyšitelné to je pokud stojím na místě a točím\"

Tak ?

Odesláno
Původně zaslal: pastorek

Veď to ložisko sa snažil premazať.

aha, to som si akosi nevsimol:mad:, kazdopadne ak si dobre pamatam ako vyzeralo, tak sa premazat neda, teda urcite nie tak, aby sa to mazivo dostalo dovnutra:myslim ...aspon ja som tam mal take:)

Odesláno

hmm tak koukám, že hodně lidí má podobnej problém jak já... ťafra, když slyším co to může všechno být, tak se celkem i děsím... musím to vyřešit co nedřív... za pár měsíců s \"miláčkem\" 406kou jedu do chorvatska tak aby se mi to nerozsypalo po cestě...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...