Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: hnusoba

41 euro stojí originál Peugeot \"krabička\" na domontovanie aj do tvojho autorádia so vstupmi 2x cinch RCA a 3.5mm jack :papa

tak jsem vznesl novej dotaz do servisu i s č. dilu a prej ze jo, ze se spletli, ze u nejaky 407 byl problem s hlasitosti...

cena cca 1100,- takze to je vec o ktery se da jiz mluvit

• O 3 roky později...
Odesláno

Ahoj všem,

mám 308 r.v. 2007 s originál RD4 rádiem s rozpoznáním (přehráváním) MP3 souborů z CD.

K tomu jsem si pořídil dnes 2012 USB Box pro 308, a mám hned několik problémů s kterými si v autorizovaném servisu neví rady.

Prob. č.1: po připojení iPodu do USB konektoru v USB Boxu se iPod neustále připojuje a odpojuje aniž by spustil nebo přehrál jakoukoliv mp3, je to normální?

Prob. č.2: po připojení iPodu do iPod konektoru v USB Boxu mi rádio iPod rozpozná a začne přehrávat mp3 soubory, jenže při každé dohrané mp3 se odpojí a ihned znovu připojí k nabíjení a začne se přehrávat další mp3 v řadě, to také není standartní funkce že ne?

Prob. č.3: u tohoto rádia mi nelze spustit PTY - DOCUMENT, tudíž nevidím žádné názvy mp3 souborů, hudba hraje jen na displayi není vůbec nic zobrazeno. Při pokusu o spuštění PTY - DOCUMENT je vidět že rádio se snaží něco vyhledávat, ale asi po minutě to vzdá s hláškou PTY DOCUMENT UNAVAILABLE.

Věřím tomu že oboje zařízení jak rádio RD4, tak USB Box jsou hardwareově zapojené správně, ale jak softwarově? Existuje nějaké uživatlské nastavení pro rádio a USB Box byť by bylo dostupné jen s pomocí laptopu v autorizovaném servisu, nebo vše má normálně fungovat obyčejným propojením konektorů.

Doufám, že mi vaše odpovědi pomužou vyřešit moje nastalé problémy s autem. Díky

Odesláno

Ne ne, nechci si hrát na kdo ví jakého znalce, ale iPhonem to nebude.

Při hledání odpovědi jsem prolézal i různá zahraniční fóra a u velmi podobného problému radili něco v tom smyslu, že by měl být aktivovaný CD měnič přímo v rádiu (i když není fyzicky připojen) aby bylo možné načítat názvy mp3 souborů z USB Boxu je na tom něco pravdy?

Že by v autorizovaném servisu o takovéto drobnosti nevěděli?

Pokud by to vyřešilo drobnost s nezobrazováním názvů mp3 souborů možná bych měl o problém méně. :)

Odesláno

no to je normalne, resp tak sa aktivuje, alebo inak povedane, konektor USB Boxu ide na miesto kde sa dava CD menic a ano, je to tak prihlasene,

preto je tam aj napr obmedzena moznost skladieb..

chova sa to ako CD menic -> 6 zloziek po 99skladieb v kazdej pokial si to dobre pamatam..

Odesláno

No jde mi o to, že těsně před instalací USB Boxu jsem měl zapůjčenou 207 uvedenou do provozu 2012, kde bylo pod ovládáním klimatizace také něco jako USB Box, kde vše fungovalo naprosto přirozeně. Po připojení iPhonu (klasickým apple USB kabelem) následovalo okamžité připojení k rádiu a bezproblémovému přehravání mp3 souborů i se zobrazováním všech názvů skladeb a pohodlným prohlížením složek.

Rádio v tomto voze bylo také RD4 jako mám u sebe, proto je mi divné že u jednoho vozu vše funguje byť bylo takto vyrobeno, a u druhého ne i když jde o doplňkovou výbavu.

Možná se v tom moc štourám, jenže mě USB Box vyšel na pěkné peníze a nechci se spokojit s polovičním fungováním zařízení. :(

Odesláno

Mám origo domontovaný USB BOX. Autorizovanému servisu trvalo presne rok pokiaľ ho nakonfigurovali, aby fungoval podľa manuálu ako má.

Najskôr nakonfigurovali rádio - čiže povolili v ňom použitie CD meniča. Fungovalo to ako CD menič, ale displej bol úplne hluchý.

V druhej fáze, keď to už vyzeralo na výmenu celého boxu sa ukázalo, že treba nakonfigurovať ešte aj displej.

Odvtedy všetko šlape ako má.

Sú ale dve varianty prehrávania:

Ovládanie cez tlačítka 1-5 na rádiu a vtedy zobrazuje iba čísla piesní. Čiže varianta 5x99piesní.

Alebo povolenie zobrazovania textu cez PTY Document:

Vtedy sa všetko ovláda číslicami 1 a 2 + šípky na rádiu.

V pohode načítam 8GB kľúč a počet partov je určite viac ako 10.

Počet piesní som nesledoval.

Názov skladieb sa vyvoláva cez tlačítko 2, lebo displej inak zobrazuje iba čísla.

IPhone dnes vyskúšam.

Odesláno

Díky, díky, :mrk za velmi hodnotné informace. Konečně mám s čím operovat v servisu. :bacha

Pokud bude možnost poprosit o informaci o funkčnosti iPhonu s USB BOXem, budu tvým dlužníkem.

Jde mi o zkušenosti propojení iPhonu pomocí apple USB kabelu i o propojení iPhonu s origo kabelem dodávaným s USB BOXem. Jak jsem psal v mém prvním příspěvku u obou druhů propojení telefonu s USB Boxem mám nějaké problémy.

Odesláno

KillJoy. Iphone model 4 cez origo kábel funguje v pohode. Mám ale displej A takže orientácia je troška komplikovanejšie. V podstate sa všetko zobrazuje ako pri použití klasického USB kľúča, no navyše delí skladby podľa žánru, albumov, songov a iných.

Cez USB kábel skúsim keď nájdem kábel

• O 4 týdny později...
Odesláno
KillJoy. Iphone model 4 cez origo kábel funguje v pohode. Mám ale displej A takže orientácia je troška komplikovanejšie. V podstate sa všetko zobrazuje ako pri použití klasického USB kľúča, no navyše delí skladby podľa žánru, albumov, songov a iných.

Cez USB kábel skúsim keď nájdem kábel

No dost dlouho mi trvalo se sem dostat a dát odpověď jak jsem dopadl, ale konečně jsem tu a o kus dál s problémem.

S tvou pomocí jsem nakonec navedl technika aby mi zprovoznil funkci PTY-DOCUMENT, a nastavil display, tak aby i zobrazoval ID3 tagy mp3 souborů jména interpetů a skladeb. V tomhle směru jsem již v pohodě (pozn. asi budu potřebovat display C). Za tuto radu ti ještě jednou moc díky.

Bohužel mám tu stále i ale, pořád mi zlobí napájení iphonu připojeném pomocí originál kabelu dodávaném s usb boxem. Pokaždé když zmáčknu jakékoliv tlačítko na rádiu (RD4), tak se mi iphone zahlásí, že se znovu nabíjí, jakoby jsem fyzicky odpojil a ihned zase připojil kabel, stejná věc se stane pokaždé když dohraje mp3ka do konce a začne hrát další v řadě.

Náhodou by jsi nevěděl co nastavit v konfiguraci auta nebo vlastně rádia abych mohl dořešit i tuhle poslední vadu na kráse?

Technik který mi nastavoval display prostě neví, a i na nastavení displaye přišel metodou pokus omyl :( akorát jsem mu zůžil okruh testování díky tvé informaci o displayi.

Hledal jsem informace o USB Boxu kolik Voltů je výstup z usb a ipod konektoru, a tahle informace snad nikde neexistuje, přijde mi jak kdyby měli porty málo energie, ale zkoušel jsem iphone 4 i iphone 4s a u obou se stejným vysledkem.

Dokázal by mi kdokoliv z vás poradit? Je to pouze softwarovým nastavením, nebo je to vadný kus už z výroby a postačila by obyčejná výměna, a nebo bych měl do usb boxu přivést více el. energie např. propojením USB Boxu s 12V zásuvkou. Jsem v koncích, ale už teď vím, že až dořeším funkčnost USB Boxu, tak si najdu nový servis.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...