Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Nejaky chytrak si chtel z me 605ky ukrast origo el.anzenu a akorat mi ji ponicil.Kdyz zapnu radio tak vyjede ale nezasekne se a vyjede cela :nevim Nevite nekdo nejaky fikg co s tim delat? :myslim

Odesláno

Neviem presne aký je tam teleskop ale väčšinou sú na spodnej strane dielu teleskopu malú mosadzné priešky ktoré bránia vyleteniu dielu von. Vonkajší diel je na hornej strane kúsok zahnutý dnu a o tento okraj sa tie pliešky oprú. Možno ti tam chýbajú tie pliešky alebo ve poškodený ten horný lem.

Prinajhoršom, ak je celá poničená, vymeň ju za univerzálnu. Dajú sa kúpiť cca za 1000 korún a z vonku bude vyzerať ako originál.

Odesláno
Původně zaslal: pastorek

Prinajhoršom, ak je celá poničená, vymeň ju za univerzálnu. Dajú sa kúpiť cca za 1000 korún a z vonku bude vyzerať ako originál.

Origo antény jsou značky Hirschmann a ten má náhradní teleskop s tou vodící strunou - něco jako vlasec - v nabídce jako ND. Měnil jsem to na tátově 605té. Jejich cena se sice blíží ceně antény z Tesca, ale je to origo. Navíc ty noname antény jsou neuvěřitelně hlučné. Starý teleskop se uvolní z těla antény a ve vytaženém stavu rukou vytáhne ta struna, do díry se nasune struna nového teleskopu, až se chytne do unašeče a vypne se rádio. Tím se struna začne navíjet a pak se do těla antény zaaretuje spodek teleskopu a je hotovo. Ta aténa nemá žádné koncové kontakty dojezdů, ale elektronické zastavování (nějaké bočníky, něco jako napěťové relé), takže bude navíjet po celou dobu, než se navine, čímž se zvýší odpor a navíjení se zastaví. Je lepší mít pomocníka, který v případě nouze rozpojí konektor u antény, čímž se vše zastaví. Toto nejde dělat rádiem, bo by se při zapnutí rádia (aby se zastavilo zasouvání antény) se tato zase začala vysouvat, což nepotřebujeme.

Pokud by ses přeci jenom rozhodl o výměně celé antény, mám doma jednu Hirschmann, co jsem novou koupil do své 605, ale měl jsem ji na autě jen asi dva měsíce, bo jsem pak koupil jiné rádio, ale zjistil jsem, že sice krásně hraje, ale nefunguje mu to napájení antény, takže se tato nevysouvala. tak jsem to musel vyřešit koupí normální antény-prutu, což mě mrzí, bo ten efekt zasouvající se antény se mi líbí (navíc není na očích nočním kutilům, co se snaží zjistit, jestli na prutu antény umí udělat uzel), ale zase to bylo levnější rozhodnutí, než kupovat zase jiné rádio. Hirschmann-ka je od té doby zase v krabici nevyužitá.

[upravil dne 12/3/09 Kdo]

• O 6 měsíců později...
Odesláno

Tři dráty +,-, a ovládání od rádia +em.:roker

JA zapnul rádio a samozřelmě vyjela antena...., hmm v myčce abych si zkrátil dlouhou chvilku poslechem hudby....:bojim:bacha

[upravil dne 2.10.2009 rex]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...